Nyhetshistorikk

Her er nyhetene som har blitt publisert på vår hjemmeside:

17.august.
Golden Street er behandlet og ser veldig fin ut, fungerte utmerket ut i intervallene i dag. I dag kom også listene til Kriteriekvalifiseringen. Vi trakk spor fem, noe som er bra, men vi kom i det hardeste heatet. Her er det vinn eller forsvinn som gjelder. Nå nytter det ikke å safe fra start. Nå blir det av med alt og full gass, den som intet våger intet vinner er det noe som heter. Dette blir utrolig spennende!!

Cash Street trener veldig fint og får mye god trening om dagen. Han spretter lett opp bakkene går det rykter om!

Mudcake går nå på beitet og koser seg med grønt, måtte alt gå bra og vi får et spennende hest om et år!

Millchip skal testes på Biri med det første, vi venter på rapport, og håper fremgangen fortsetter.

10.august.
Skuffelsen ligger fortsatt over Stall Bacalao, men vi må bare se fremover.

Golden Street er behandlet i koder og kne fremme, dvs han skal være 100% klar for kval til kriteriet! Vi håper at alle ting er tre når det gjelder storløp for denne hesten.

Cash Street trener på og ser lekker ut, dette er en hest vi har store forventninger til, og vi ser lyst på fremtiden.
Mudcake er nå på beite og koser seg, vi venter spent på avkommet!
Millchip Street kommer seg gradvis, og har september på seg til å bevise om det er noe å satse på videre!
5.august

NEI NEI NEI!!!!!

Golden Street feilet ut mot oppløpet, da han skulle andripe. I følge kusken gikk han glipp av en topp tre plassering. Hesten kjentes sterk ut på det øyeblikket, han hadde masse krefter på lager i følge kusken. Men men sånn er dette gamet, og det vil ikke klaffe for oss i de store løpene. Grunnen til at hesten hoppet, var at han måtte justere han litt i det en hest feilet foran.

Lite som skal til tydligvis på disse unghestene.

Hesten får nå en skikkelig helsesjekk, sånn at han er 110% i orden i kriteriekval. Det er noe som heter, "alle gode ting er tre"!!
29.juli

Nå er redaksjonen tilbake fra ferie, og det har skjedd en del siden sist.
Golden Street startet i kval til KML Pokalløp på Biri fredag, og yes han kvalet til finalen!  Stort bare det, men det var en Golden Street som var litt mer gira enn tidligere vi fikk se, så det ble litt dramatisk. I prøvestarten bak bilen ble han veldig bakredd og løp nesten ut. Derfor måtte vi gjøre en del endringer til løpet. Det ble satt på kvarte skylapper, og vi dro av framskoene. Dette slo positivt ut, men hesten ble kjørt veldig på sikkerhet. Han fikk et fint løp, men det ble kjørt veldig sagte underveis. Han avsluttet strålende og gikk 1,13,8 siste tusen og enda raskere siste femhundre meter i tredjespor. Etter å ha sett løpet flere ganger og de andre kval heatene stiller vi til start med amisjoner. Han har slått alle han går i mot i samløp, så her kan alt skje. Dette blir utrolig spennende!
Millchip Street var på Biri sist uke, og det går klart fremover med han. Han får ut september på seg til å bevis om det blir start eller ikke. Per Johansen og de som holder på med hesten mente det så mye bedre ut, men ville gi han litt mer tid.  Vi krysser fingrene.
Cash Street gikk mønstringsløp nr to for to uker siden. Det gikk MYE bedre enn første gangen. Han gikk rett til tet og løp i sitt eget tempo, bare raskere og raskere. Han vant løpet med 50 meter, og dette med en liten galopp i siste sving. Veldig fin traver var kommentaren til Høitomt etterpå!
Mudcake er nå bekreftet drektig med Quite Easy. Hun går nå på beite. Dette blir også veldig spennende!!10.juli

Det er ferietid og lite har skjedd de siste ukene, derfor litt lite med oppdateringer, men nå har vi nyheter.
Mudcake er nå hentet hjem og er drektig med Quite Easy. Dette blir spennende, håper alt går bra og vi får en velskapt hest om ca 11 mnd.
Golden Street starter på Jarlsberg i morgen. Han ser flott ut i trening, men fra spor åtte blir det vanskeligere. Vi må være med litt fra start så får vi se hvordan det går. Hesten er mer enn god nok til å vinne etter det han viste sist. Vi reiser til Tønsberg og håper på det beste.
Cash Street trener veldig fint, og skal gå mønstringsløp nr to om ikke lenge.
Millchip Street trener også mye bedre. Han blir testet på banen i løpet av kort tid. Vi venter spent på tilbakemeldingen.
God sommer til alle lesere!
19.juni

Cash Street gikk i dag mønstringsløp og klarte kravet. Hesten er litt opp og ned i humøret, sist gang han var på Bjerke gikk han i strikkene som bare det, men i dag ville han ikke så mye og løp med bremsen på hele veien. Uansett så skal vi være fornøyd med dette, han klarer kravet i juni og traver veldig fint. Det er mye bedre at avkommene etter Ready Cash går litt med bremsen på enn det motsatte. Dette lover veldig bra for fortsettelsen!18.juni

Nå noen dager etter løpet på Leangen har vi fått roet oss ned. Golden Street så lekker ut fra første stund og gikk i mål med masse krefter. Kusken uttalte også rett etter løpet, at hadde han vist at hesten var så god hadde han vunnet løpet. Det vi tar med oss videre er at hesten går i mål med masse krefter på 1,16,2 2100 m på Leangen. Dette er farlig lovende og det er ingen tvil om at hesten er i kraftig utvikling, og at vi har en av Norges beste treåringer. Hesten har tatt løpet fint, det var ingenting å sette fingeren på mandag morgen. Neste start blir på Jarlsberg 11.juli. DNT unghestserie under kr 80`i grunnlag. Dvs der står vi perfekt inne.
Cash Street starter i morgen 19.juni på Bjerke i mønstringsløp. Dette blir veldig spennende, Sigbjørn er helt sikker på at han er god nok til dette, men vi skal være klar over at han kan finne på noe tul. Sist gang var det en skummel skygge i banen. Vi tar dette som læring, men spennende blir det uansett.
Millchip Street var vi å besøkte lørdag. Der fikk vi se en fin hest som gikk intervaller i bakkene med Per Johansen i vogna. Det var skikkelige strekk i travet der han dro i veien oppover bakkene. Problemet med denne hesten er hode. Vi gir han litt tid til før vi avgjør om vi satser noe videre på hesten. Travet er der, men det hjelper lite hvis hode ikke er med!12.juni

Golden Street trakk spor 10 på Leangen. Ikke det beste, men ikke det dårligste heller. De antatt beste står også i dårlige spor så dette blir veldig spennende. Hesten gikk et jobb på Bjerke i går og fungerte veldig bra. Han gis får det litt tøffere i trening i forkant av dette løpet noe som vi håper gjør han bra. Mulig vi også kjører uten framsko. Han svarte jo veldig godt på aluminium sko foran sist. Hesten er i kraftig utvikling så vi går for en meget god premie lørdag, og vi blir ikke overrasket om han vinner heller!!
Cash Street gikk i går et jobb på Bjerke og det var stor framgang fra siste jobb. Han gikk denne gangen med skylapper og gikk skikkelig i strikkene. Han er fortsatt urutinert og finner på noe tull innimellom, men han jogget 1,25 i følge Sigbjørn. Hesten blir meldt til mønstringsløp neste uke. Finner han ikke på noe tull fikser han det veldig greit, men det kan også bli galopp. Vi tar det som læring.
Millchip Street ble det kjørte tøffe intervaller med i dag av Per Johansen. Fungerte mye bedre nå, og får et par sånne jobb til før han tas med til Biri.
9.juni

Stall Bacalao går en spennende tid i møte.
Golden Street skal starte i Tamin Sandy`s æresløp på Leangen lørdag 15.juni. Vi venter veldig spent på innmeldingen og sporet. Måtte vi være mer heldig enn sist vi møtte de beste. Hesten har blitt fikset litt på etter den siste starten og ser lekker ut i trening. Han får et hurtigjobb inne på Bjerke tirsdag. Han blir også testet skikkelig bak startvogna denne dagen, for det gikk ikke bra på Biri.

Får vi et bra spor reiser vi til Trondheim med ambisjoner!
Cash Street trener på og Sigbjørn er veldig fornøyd med han i trening. Målet er mønstringsløp i juni. Vi venter spent på dette!
Millchip Street har vært inne i en meget god treningsperiode og alt så lovende ut, men for en drøy uke siden fungerte han ikke som best. Det var noen tenner som plaget han, dette er nå fikset på og han blir testet skikkelig i løpet av en drøy uke. Vi gjør opp status etter dette.
Mudcake er nå bedekt med Quite Easy, vi venter spent for å høre om hun er drektig i første forsøk.26.mai

Opptur opptur!! Fredag var en stor dag for Stall Bacalao. Golden Street imponerte med sier tross stor startgalopp. Han tapte ca 30-40 meter på galopp, tok igjen feltet og lå i fjerde og tredje utvendig. Fikk perfekt åpning utpå oppløpet og løp bare raskere og raskere ned oppløpet og vant sikkert. Det skulle egentlig ikke være mulig da de kjører 1,21 første runden. Hesten er i kraftig utvikling, han så bare utrolig lekker ut før løpet, han var nesten ikke til å kjenne igjen etter siste start. Utrolig at en hest kan komme seg så mye på en mnd. Sigbjørn og oppasser Julie gjør en kjempe jobb med denne hesten. Nå blir hesten gått over tirsdag, finner vi ikke noe der så satser vi på å starte 15.juni på Leangen i Tamin Sandys Æresløp med kr 125`i første. Vi tror hesten har veldig mye å gå på da han ikke er satt opp for noe løp enda, han har knapt blitt hurtigkjørt! Vi får bare håpe han holder seg hel så kan vi få en utrolig spennende sommer og høst!
Cash Street var også med til Biri fredag for å gå hurtig. Han var ikke veldig sugen på å løpe rundt banen helt alene, men gikk et jobb på 1,40 og så fin ut. Han har veldig fine bevegelser, med en herlig spenst i steget. Dette var jo første gang på banen så vi kan ikke forvente for mye. Kusken var også fornøyd, hadde han kjørt sammen med en annen hest hadde det vært noe helt annet. Vi venter spent på fortsettelsen!!
21.mai

Cash Street har kommet seg veldig i trening den siste tiden og Sigbjørn skryter veldig av han. Per dags dato den beste 2 åringen på stallen. Det sier ikke lite med de toåringen han har på stallen. Sigbjørn tar med hesten til Biri førstkommende fredag for det første hurtigjobbet. Dette blir før løpene starter, så vi må være på plass kl 1700. Utrolig spennende!
Golden Street starter fredag på Biri. Vi trakk ikke det beste sporet, men han kan også løse fra spor fem. Han er veldig rask på volte så vi klemmer til fra start. Kommer han seg foran skal det en god hest til for å slå han. Sigbjørn sier at hesten har kommet seg veldig den siste mnd, og det sier ikke lite. Vi krysser fingrene!
Millchip Street trener bedre og bedre. Han testes om et noen uker. Da får vi forhåpentligvis noen gode svar.
Mudcake bedekkes så fort hun får brunst. Ikke vært noe brunst enda så vi venter til alt er klart.
15.mai

På tide med en oppdatering igjen da redaksjonen har vært på ferie.
Cash Street trener veldig fint og skal inn til Bjerke for å gå et pent hurtigjobb denne uka eller i begynnelsen av neste. Vi venter i spenning på rapport. Ready Cash avkommene løper jo som bare det om dagen, så forventningen blir ikke mindre av den grunn.
Mudcake gikk glimrende til sier i nest siste start, før det ble disk i mål sist. Hun blir nå bedekt med Quite Easy. Dette blir veldig spennende. Mudcake har jo en veldig god stamme med solide prestasjoner. Quite Easy har meget gode resultater å vise til i sin første årgang. Får vi en ny lovende unghest om noen år?? Vi får leve i håpet, men det er langt fram!!
Millchip Street kommer seg veldig og trener på, han får en mnd til på seg før han testes skikkelig. Da avgjør vi hva vi gjør videre.
Golden Street ser lekker ut om dagen. Han har blitt veldig blank og fin, i tillegg til å trene suverent!

Han meldes i morgen til løp på Biri neste fredag. DNT unghestserie med kr 40`i førstepremie. Der står han perfekt til på strek. Får vi et bra spor her skal det en god hest til for å slå oss!!

29.april

Alt ble feil for Golden Street lørdag. Han ville ikke gå skikkelig opp til bilen, og han ble bakket sist. Det ble et voldsomt tempo første runden, i inngangen til siste sving var han godt gående, men da får han en hest rett i tryne og blir dratt helt bakerst og må starte opp igjen på nytt. Hesten ble ikke snakket til fra svingen og inn, og går i mål med krefter på lager. Kusken var veldig fornøyd med hesten, og sa at dette kommer til å bli veldig bra.
24.april

Golden Street starter på Biri førstkommende lørdag i DNT Vårfinale for 3 årige norskfødte. Men vi fikk spor 8, da sank ambisjonene betraktelig. Vi får være med litt fra start for det skjer ofte mye i disse unghestløpene. Uansett skal det ikke kjøres livshitten av hesten. Hesten ser veldig fin ut i trening. Siste jobbet gikk meget bra. Sigbjørn sier at hesten er på vei opp i form, noe som lover veldig bra etter det han viste i sin første start. Det blir uansett utrolig spennende på lørdag, måtte vi bare ha litt flaks en gang!!
Cash Street trener veldig fint om dagen og kommer til å bli med til Bjerke i mnd skifte for sitt første hurtigjobb. Sigbjørn er veldig fornøyd med det han viser i banen og mener han har mønstringsløpskravet inne pr dags dato. Vi venter med å starte i mønstring til hesten er klar.
Millchip Street trener på i bakkene hos Per Johansen og blir finere og finere. Han har blitt blank og fin med trivselsmerker, noe som er et godt tegn. Vi vet mer i løpet av mai-juni.
Mudcake starter på Bjerke i dag, vi håper på premie!10.april

JAAAAAAAAA!! Golden Street vinner i sin først start på en meget imponerende måte. Han traver 1,17,9 2100 volte. Siste tusen gikk på 1,15,5 og siste 500 meter på 1,14!! Wow!! Dette var en utrolig stor opptur, og vi må rette en stor takk til Sigbjørn og Julie som gjør jobben med hesten i det daglige. Kusken var også veldig fornøyd, hesten gikk bare forter og forter når han fikk hester opp til seg, og gjør ikke mer enn han må. Akkurat sånn vi vil ha de! Vi tok dette løpet som et hurtigjobb da vi ønsker å starte i gang hesten. Han gikk med fire jernsko med pigger, så her er det mye å gå på bare hesten holder seg hel! Neste start er ikke bestemt, men dette blir utrolig spennende fremover!
Cash Street kommer seg veldig om dagen, og blir mer og mer voksen for hver uke. Han ser lekker ut!
Mudcake virker veldig fin i trening, blir bare piggere og piggere!! Hun starter på Biri fredag, og fikk nok en gang et veldig fint spor. Med førstespor og Vidar Hop i vogna blir det full gass hele veien. Vi møter opp mange på Biri fredag så vi håper på en opptur!
Millchip Street trener fint om dagen og får gode økter i bakkene!
2.april

I dag kom en opptur for Stall Bacalao. Mudcake gikk bra til andre plass. Hun var med på en tøff åpning og gikk ut igjen i dødens 800 meter fra mål. Hun presset seg til tet i utgangen av siste sving, men ble hentet inn på streken og tapte med hals. Hesten får likevel godkjent. Det blir meldt i nytt løp på Biri den 12.april. Vi avgjør i løpet av de nærmeste ukene om vi bedekker henne. Vi kan jo fortsatt starte utover sommeren og høsten.
Millchip Street kom det i dag gode rapporter på. Han har blitt behandlet for magesår osv. Dette har gjort hesten veldig godt, og han er nå en helt annen hest, og det økes på i trening.
1.april

Beklager litt dårlig med oppdateringer den siste tiden, men påskeferie og dårlig med tilgang på internett må ta skylden. Lover på hyppigere oppdateringer fremover. Nå kommer våren og vi krysser fingrene for at det løsner for Stall Bacalao.
Mudcake startet på Bjerke sist uke, uten at det var noe trøkk i henne og ga seg på siste langside. Hun hadde litt feber noen dager i forveien. Vi satser på at dette nå har sluppet taket. Hun starter i morgen på Bjerke. Endelig et bra spor. Fra første spor gis det full gass så får vi se hvor lenge det holder. Dette er hennes siste sjans i Stall Bacalao. Vi krysser fingrene.
Golden Street gikk sist uke hurtig på Bjerke og fungerte 100%. Han travet første 500 meter på 1,23 og siste tusen på 1,21. Sigbjørn var veldig fornøyd. Vi har ikke helt bestemt oss for hvor vi starter enda. Enten på Bjerke 10.april eller på Leangen 15.april. Dette blir utrolig spennende.
Cash Street ser lekker ut og trener på som bare det. Forsatt litt bakredd, så han stikker i noe voldsomt til tider. For en fart han da viser. Sigbjørn kjører kun denne hesten da han er litt spesiell, men han ser som sagt lekker ut!13.mars

Er det mulig å være forfulgt av utur?? Mudcake startet i kveld på Bjerke og varmet bedre enn noen gang. Hun kom veldig fint til i tredje par utvendig, men når en av favorittene ikke fungerte og feilet i inngangen av siste sving ble det bråstopp. Hun ble dratt helt bakerst og måtte gå rundt. Det var selvsagt ikke lett å hente noe til slutt, men Høitomt var veldig fornøyd med hesten. Med litt tur i dag hadde hun vært der fremme. En gang må da dette snu!!?? Hun meldes til løp på Biri fredag 22. mars. Der står hun fint inne i et løp som går over 2100 meter, grl under 375` og auto. Kommer påskeharen til Stall Bacalao noen dager for tidlig tro!!??
Cash Street trener flott hjemme på Frogner. Sigbjørn er veldig fornøyd og han sier at vi bare kan glede oss! Måtte han bare få rett.
Golden Street har blitt behandlet to runder. Dette for at hesten nå skal være 100% klar for start den 10.april på Bjerke. Han ser lekker ut om dagen. Måtte han bare holde seg hel så har vi en utrolig spennende 3 åring!!
Millchip Street står som kjent nå hos Per Johansen. Hesten kommer seg, men trenger litt tid. Han har blitt behandlet for magesår, men dette skal nå gå bedre så treningen i bakkene kan økes gradvis. Som sagt så trenger han fortsatt litt tid så ingenting er bestemt enda.4.mars

Vinterferie er gjennomført derfor litt stille siste uka.
Vi hadde starthest i vinterferien, Mudcake startet på Bjerke sist uke. Vi hadde sagt klart og tydelig fra til kusken på forhånd, om at denne gangen skulle det kjøres offensivt etter at vi har sittet fast to flere ganger, og hesten har varslet form lenge. Kusken presterer å legge seg i tredje innvendig. Der ble vi dratt bakover og fikk ikke noe med løpsutfallet å gjøre. Vi fikk siste pengene, men hesten hadde mye mer inne. Det positive er at hesten nå har fått flere fine løp noe som hjelper på psyken. Hesten meldes til løp så fort vi finner et som passer. Hesten er kraftig på gang, måtte det bare lykkes snart!
Cash Street er nå på Frogner og ser veldig fin ut, men det er ingen hest for nybegynnere. Litt lur type og han er også litt bakredd. Isklumper som slår opp i vogna og skaper lyd, er skummelt! Lekker hest med voldsom spenst i steget!
Golden Street har tatt prøveløpet på en veldig fin måte og har trent flott etterpå. Han har blitt piggere og trenes på for debut på Bjerke den 10.april. Denne uka får han en helse sjekk, sånn at vi er klare til det braker løs i april. Veldig spennende hest!!
20.februar

Wow wow...Golden Street så veldig fin ut i prøveløpet. Han fikk jogge i sitt eget tempo første runden, men måtte strekke litt mer på seg siste tusen. Han gjorde dette på en veldig fin måte. Travet siste tusen på 1,18,2 og sluttiden ble 1,21,1. Veldig lovende, og hesten er ikke satt opp for noe som helst enda. Dette tok vi som et hurtigjobb, målet er å starte i april. Måtte bare denne hesten holde seg hel og frisk, da kan vi gå en veldig spennende sesong i møte!! Kusken var også veldig positiv etterpå, han likte hesten veldig godt. Han opptrer veldig fornuftig, rask fra start og regulerbar!Mudcake starter på Bjerke onsdag 27.februar. Hun fikk spor 4 på volte, noe som ikke er bra, men her blir det full gass hele veien. Hesten er i stor fremgang så dette blir veldig spennende. Hun trener fortsatt veldig fint!
Cash Street ble kjørt med på Bjerke i dag da noen av eierne var på plass. Hesten ser bare lekker ut der han spretter rundt banen, for en spenst i steget!!! Det som også er veldig positivt med denne hesten, er at han virker veldig kald og rolig til Ready Cash avkom å være! Dette er rett og slett en utrolig spennende unghest!!10 februrar

Mudcake fungerte bedre enn noen gang i V75`en på Leangen i går. Høitomt var veldig postitiv etter løpet, noe som ikke er hverdagskost der i gården. Han mente hesten hadde fungert mye bedre enn tidligere og at hun satt fast med masse krefter over mål!! Det er vanskelig å være uenig i akkurat det ja, for det så alle. En annen erfaring vi også kan merke oss med denne hesten er at hun er en helt annen hest uten framsko. Se på de tre siste løpene. To løp uten, og et med, og jeg trenger vel ikke forklare hvilken?

Vi finner nå et nytt løp og melder der, for vi samler ikke på sjetteplasser, det må nok noen bedre resultater til snart, men uansett en liten opptur i går på måten hesten opptrer.
7.februar

Golden Street gikk hurtig på Bjerke i går onsdag. Han så veldig fin ut, og travet 2000 meter etter 1,23,5. Det var mye å kjøre med i følge Sigbjørn. Dette lover veldig bra!! Hvis alt går etter planen blir det prøveløp på Bjerke onsdag den 20.februar. Planen er å ta dette som et hurtigjobb, så får vi se hva vi gjør videre! Utrolig spennende med disse unghestene!
Mudcake starter i V75 på Leangen lørdag. Kusken får kjøreordre, denne hesten må være med der fremme ellers er det håpløst. Hun kan ikke sitte i tredje innvendig og for så å satse på en speed til slutt! Full gass hele veien så får vi gjøre opp til slutt!!
5.februar

Mudcake fikk ingenting med løpsutfallet fredag, men løpet ble også helt håpløst for hennes del. 1,15 første 500 meter og neste 500 meter i 1,22 fart. Da er det ikke enkelt å sitte bakerst og hente lenger. Hun får en siste sjanse i V75 på Leangen til helgen. Fikk spor fire på volte med Høitomt i vogna. Vi får leve i håpet!!
Golden Street går hurtig på Bjerke i morgen, vi klarer nesten ikke vente på rapportene!
Cash Street er det ingen nye rapporter på, men den fra sist uke lever vi lenge på!
Millchip Street får det pent i trening enda etter litt problemer.
31.januar

Rapport på hestene:

Cash Street trener veldig bra, og Sigbjørn Kolnes var lyrisk etter å ha kjørt med han i dag. Han hadde aldri sittet bak en unghest med bedre spenst i steget. Ikke dårlig!! Dette blir bare superspennende!
Mudcake starter i morgen på Jarlsberg, hun blir gradvis bedre og bedre i trening, og har i følge Sigbjørn aldri travet bedre. Vi håper fremgangen fortsetter i morgen, og det blir gitt kjøre ordre til kusken.
Golden Street har tatt hurtigjobbet sist uke på en flott måte og ser lekker ut. Han får et nytt hurtigjobb neste uke. Målet er prøveløp i mnd skifte februar-mars. Utrolig spennende med disse unghestene. Har vi en som kan være med i årgangsløpene tro??
23.januar

Mudcake ser finere og finere ut, og vi starter i nytt løp så fort vi får være med! Hun har blitt behandlet en runde til, og han som behandlet henne mente det gikk den rette veien. Vi håper bare fremgangen fortsetter!
Golden Street var i dag inne på Bjerke til sitt første hurtigjobb i forkant av 3 årssesongen. Han har ikke vært på banen siden han gikk mønstringsløpene i juni/juli, altså ca 7 mnd siden. Dette så veldig bra ut, han travet 1,26 første tusen og 1,20 siste tusen på en veldig lett måte. Nesten farlig lovende dette. Utrolig spennende med disse unghestene!
Cash Street er det ikke noe nytt å melde siden sist, han trener på, og ser fortsatt like flott ut!
Millchip Street er nå på plass i Reinsvollsåsen og starter så smått treningen i nye omgivelser! Ikke noen rapporter derfra enda!
14.januar

Ikke ofte vi blir så glad for en tredejplass som i dag! Endelig en opptur i Stall Bacalao, Mudcake gikk i dag et veldig fint løp på Drammen, det ble tredje på 1,18,5 over 2550 meter. Hun fikk et fint løp i tredje innvendig, og kom med sine "sjumilssteg" på oppløpet og kapret tredjeplassen. Det positive var at det var en helt annen hest og et stort steg i riktig retning! Hun hadde klart størst fart i mål. Vi venter spent på fortsettelsen!
Cash Street trener på og ser bare finere og finere ut! Han bare spretter rundt inne på Bjerke, og han blir lagt merke til av andre der inne også går det rykter om!
Golden Street trener på og er inne i en meget tung treningsperiode, fredag gikk han 6x1200 meter på en flott måte, og det er ingen tvil om at kastrasjon har gjort han godt. Han søker nå mye mer fremover og gjør det han får beskjed om! I mnd skifte januar-februar startes det opp hurtigkjøring, vi klarer nesten ikke vente på disse rapportene!
Millchip Street har nå fått ny deleier/trener. Han er nå flyttet til Reinsvoll og stallen til Per Johansen. Han skal trenes/deleies av en som følger Per sitt opplegg. Vi håper dette kan gi hesten et løft etterhvert. Han får nå god tid på seg, før det blir noe start igjen.8.januar

Mudcake starter på Drammen mandag 14.januar. 2500 meter voltestart med Tengsareid i vogna. Spor tre på volte var ikke så ille i et lite felt. Spennende!7.januar

Rapport på hestene.
Mudcake fungerer bedre og bedre så nå blir hun meldt i vanlig travløp med det første. Vi gir henne to travløp før vi tar et valg på hva vi gjør videre. Hele opplegget rundt hesten har blitt 100% forandret, og dette ser det ut til at hun svarer godt på, men endringen kommer ikke over natten.
Cash Street trener på og ser flott ut, vi venter spent på nye rapporter. Dette er noe uten om det vanlige! Han kommer til å være inne på Bjerke ut januar før han sammen med de andre toåringene flyttes inn til gården på Frogner.
Golden Street ser lekker ut og får nå masse god trening. Banejobbe starter opp i februar, dette blir utrolig spennende, hvor står han?
Millchip Street blir det tatt en avgjørelse på i løpet av de nærmeste dagene. To-tre stykker har kommet med et tilbud til oss.2.januar

Godt Nytt År til alle lesere! Vi i Stall Bacalao håper på et bedre travår, men det skal jo ikke så mye til, for 2012 var begredelig!!
Rapport på hestene følger under:
Mudcake ser veldig fin ut om dagen og gikk et godkjent monteløp sist etter tung reise hele veien! Hun starter på Jarlsberg i morgen, men har nok en gang fått håpløst spor! Etter dette løpet blir det start i vanlig travløp så gjør vi opp status etter dette, men i trening virker hun på gang!
Cash Street trener flott, bare spretter rundt banen, han har en voldsom spenst i steget! Da vi i tillegg ser at faren Ready Cash rader opp i Frankrike på imponerende vis, kan ikke dette bli annet en veldig spennende fremover!
Golden Street ser flott ut etter kastrasjon og det er en helt annen hest nå, søker mye mer fremover og gjør det han får beskjed om. Han har vokst mye i det siste, men han vokser jevnt noe som er en fordel. Han er en lett type, akkurat sånn vi vil ha de! Vi klarer nesten ikke vente til treårssesongen drar i gang!
Millchip Street er til salgs, noe har vist interesse, men han er ikke solgt enda! Vi sjekker flere alternativer!21.desember
Vi i Stall Bacalao ønsker alle lesere  God Jul og et Godt nytt givende travår!
Rapport på hestene følger under:

Millchip Street er til salgs, annonse på trav24. Hesten trenger rett og slett litt mer tid, men dette blir garantert en bra hest på sikt, men ingen hest for Stall Bacalao.
Mudcake starter i dag på Biri i monte, hun fikk det verst tenklig sporet også denne gangen, men hun var såpass positiv sist da hun feilet som pigg fra start, noen som ikke har vært hennes melodi tidligere. Det blir spennende å se hvordan det går i dag, får vi en opptur?
Cash Street trener veldig bra, og andre trenere på Bjerke har lagt merke til denne gutten. Flott hest med skikkelig spenst i steget. På utseende er han prikk lik sin far Ready Cash, sier ikke mer!
Golden Street har nå blitt vallak. Vi ønsker å være føre var så derfor gjorde vi dette nå. Han har løpt litt med håndbrekket på, derfor gjør vi dette nå sånn at vi er klare for sesongen når den dras i gang i mars april forhåpentlig vis! Veldig spennende!!
7.desember

Starthester starthester igjen i Stall Bacalao!

Til uka skal Millchip Street starte på Bjerke. Grl under kr 8000.- og ikke avskrekkende motstand. Han fikk selvsagt det verst tenkelige sporet på volte, nemlig spor 4. Vi satser på at det går bra med Høitomt i vogna. Siste jobb på Bjerke denne uka var greit. Det justeres litt på balansen før starten på onsdag.
Mudcake debuterer i monte torsdag på Klosterskogen, men fikk det verste sporte også hun, spor åtte! I monte trenger ikke det å være så ille, da det ofte blir litt vann mellom båtene i disse løpene. Spennende! Det kan også opplyses om at en av europas beste på behandling av hest så på henne denne uka og mente at hun hadde problemer med en ryggvirvel som lå lavere enn de andre. Han mente dette kunne fikses på så vi får se hva dette innebærer!!
Cash Street ser lekker ut og bare danser ut inne på Bjerke! Dette er bare en utrolig spennende hest!
Golden Street skulle blitt kasterert denne uka, men det lot seg ikke gjøre stående, da han ikke ble rolig nok etter masse bedøvende middel! Det bestilles derfor kastrasjon med full narkose!
3.desember
Mudcake ser bedre og bedre ut i trening. Hun blir meldt til monteløp på Klosterskogen torsdag om en drøy uke. Hun får desember på seg til å bevise om hun har livets rett som travhest for Stall Bacalao.
Millchip Street meldes også til løp i neste uke, det er ikke endelig bestemt hvor det blir enda. Han virker sterk og fin hjemme i intervallene, og blir teste på Bjerke denne uka. Han får også desember mnd på seg til å bevise om han blir satset på videre i Stall Bacalao sin regi.
Cash Street ser lekker ut i trening, alt for tidlig å si hvordan dette blir selvsagt, men alt ser supert ut så langt! Han blir nå kjørt med 3-4 dager pr uke.
Golden Street har vært litt småpjuskete en periode, men ser nå bedre ut. Han blir også kasterert denne uka da han løper litt med bremsen på. Vi ønsker å være litt føre var med denne hesten, og det er ikke til å stikke under en stol at Dream Vacation hingstene stort sett løper litt med bremsen på!

21.november
Mudcake gikk i ettermiddag monteprøveløp på Bjerke. Dette var en ny opplevelse for henne, da hun aldri har travet under sal på bane tidligere. Den første runden skjønte hun ikke helt hva dette gikk ut på, men hun la seg til og travet veldig bra siste runden og særlig siste 500 meter. Hun lå langt etter de andre under veis, men var likt med førstehesten i mål. Hun hentet 20 meter på Santana Ås siste biten, og hadde full fart i mål. Uten at vi skal legge for mye vekt på dette så har tross alt Santana Ås 1,6 mill i grunnlag, og det var veldig positivt at hun travet med fullfart i mål og bare økte farten siste runden. Vi melder i løp om ikke lenge!
Cash Street ser lekker ut og oppfører seg veldig fint, men det er for tidlig å si så mye enda, men så langt alt etter planen!
Golden Street er i full trening, han har fått noen medisiner, men hele tiden trent på for fullt. Han ser fortsatt veldig fin ut.
Millchip Street er i full trening igjen, og får et banejobb på Bjerke neste uke. Etter dette finner vi et løp hvor han blir meldt! Må det bare komme en positiv opplevelse på denne hesten. Han har veldig mye inne!


14.november

Bacalaofesten er historie, og vi hadde en veldig hyggelig kveld i sammen ca 20 stk. Det ble i år også delt ut priser, med følgende prisvinnere:

ÅRETS NYKOMMER: ROY JAKOBSEN

ÅRETS PESSIMIST: STIAN MOLSTADKROKEN

ÅRETS OPTIMIST: SIGBJØRN KOLNES

ÅRETS EIER: TERJE ERIKSEN
Når det gjelder hestene er det ikke mye nytt, annet enn at Mudcake testes denne uka og vi vurdere å prøve henne i monte!
9.november

I morgen er det V75 på Biri, etterfulgt av årets Bacalaofest, som er et av Stall Bacalaos årlige høydepunkter!
Rapport på hestene:
Cash Street går det veldig bra med på Bjerke, ser lekker ut, men det er ingen hest for folk uten erfaring i travsporten.Golden Street ser lekker ut, men har vært litt snørrete den sist uka derfor får han det litt roligere.
Mudcake venter vi spent på neste rapport, men der foreligger ikke noe nytt pt.
Millchip Street ble behandlet på nytt denne uka derfor blir det ikke noe start før enn om ca en mnd. Dette blir hans siste sjanse for Stall Bacalao.


30.oktober

Lørdag 10.nov er det Bacalaofest, bra med påmeldinger så dette blir bra!
Cash Street har nå ankommet Bjerke og oppfører seg eksemplarisk. Gjør det han får beskjed om. Tydelig at Team Weberg har gjort en god jobb her!! Vi venter veldig spent på de først rapportene!!
Golden Street trener fortsatt veldig fint. Hans bror Seaman gikk også et meget bra løp fra dødens for et par uker siden! Et meget bra slag dette!
Mudcake blir testet i et jobb på Bjerke denne uka, spennende å få den rapporten!!
Millchip Stret får nå en litt rolig uke før det blir full trening igjen!
24.oktober

Millchip Street startet søndag på Jarlsberg og fungerte ikke i det hele tatt. Han ble i går behandlet i alle fire kneer og får en siste sjanse før vi vurderer hva vi gjør videre. Han får nå en pause på snaut to mnd før det blir ny start!
Mudcake trener på skikkelig om dagen med knall harde intervaller i bakke annen hver dag. Hun går også på utegang. Altså total forandring på opplegget så får vi se hvordan det slår ut. Hun ser fin ut hjemme på gården og blir testet på banen neste uke. Spennende!
Golden Street trener veldig fint og får nå masse god trening som skal gjør han godt i hans første sesong som 3 åring. Veldig spennende hest som ser lekker ut!
Cash Street blir hentet i morgen og kjørt til Bjerke der Team Kolnes starter opp egen stall. Spennende med unghestopplegg der en periode. Vi klarer nesten ikke vente på de første rapportene fra Team Kolnes. Super spennende hest!!15.oktober.

Cash Street ser lekker ut, sjefen i flokken og det går rykter om at de får frysninger både her og der hver gang de sitter bak han. Hesten blir hentet den 25.oktober og da starter han på det nye unghestopplegget til Team Kolnes. Sigbjørn har skaffet seg en stall på Bjerke der han skal ha unghestene til enda mer innkjøring så dette blir spennende!
Golden Street trener flott og får sine doser med trening. Målet er start i mars/april neste år! Dit går det fort, vi klarer nesten ikke vente på dette!
Millchip Street ser fin ut og er meldt i 3 årsløp førstkommende søndag på Jarlsberg. Veldig spennende å se om det er noe fremgang!
Mudcake er det en helt ny hverdag for. Hun er nå satt på utegang, og får nå beinharde galoppintervaller i bakke! Hesten viser stor fremgang så dette kan kanskje slå posetivt ut! Det hadde jo ikke vært bedre om dette var resepten! La oss håpe!7.oktober


Cash Street er nå foran vogna og det er veldig gode tilbakemeldinger. En flott hest noen utenom det vanlige meldes det om!! Dette blir utrolig spennende!!
Golden Street trener på og ser flott ut. Alt går etter planen og han oppfører seg eksemplarisk! En hest for årgangsløpene neste år??
Mudcake er til salgs, men ingen avgjørelse er tatt enda. Inntil noe blir bestemt så endres det totalt på treningsopplegg og alt rundt hesten. Går nå på utegang og ris mye mer på så får vi se hva som skjer!29.september

Husk Bacalaofesten lørdag 10.november! Mange påmeldt!
Rapport på hestene ser dere under:

Ingen gode nyheter mtp på Mudcake. Hun har vært til grundig sjekk på veterinærhøgskolen, men ikke funnet noen vesentlig feil på hesten. Hun er sjekket ifbm hjerte, lunger, hals osv. Dessverre ingen vesentlig feil og mangler. Dette er en veldig frustrerende situasjon så vi må i løpet av noen dager bestemme oss for hva vi gjør. Trenger hun et miljø skifte eller hva? Vi kommer opp med et forslag i løpet av de nærmeste dagene.

Cash Street ser lekker ut hos Weberg og lærer for hver dag som går. Han settes foran vogn neste uke så får vi se hvordan det går. Dette er en tøffing, men en utrolig spennende hest for fremtiden!!Golden Street ser også lekker ut, trener på og gjør akkurat det han får beskjed om. Veldig spennende hest for

18.september

Beklager litt treg oppdatering i det siste, men har ventet på noen konkrete meldinger vedr hestene.
Jeg skal også innrømme at det har vært litt tungt å motivere seg for oppdateringer i det siste, for flyt har vi ikke akkurat om dagen!! Trøsten må være at unggutta ser flotte ut, og at det bare kan gå en vei!!

Mudcake har rett og sletten ikke vært seg selv lik i de to første startene etter lang pause, og nå som hesten skulle være i orden... hmmmm dette har gitt mange grå hår i hode på Sigbjørn og hans team. Det vises ikke noe feil på blodprøver osv. Hun skal inn til en grundig sjekk i Oslo på mandag. For å avklare problemer med hals og hjerte. For noe må helt klart være galt. Vi må få avklart alle sånne ting før vi eventuelt beslutter og går videre mtp trener bytte osv. Rapport følger om ca en uke.
Cash Street får bare rosende ord fra Team Weberg. En meget flott hest med en hardt humør!! Bestemt type som de må bruke ekstra tid på. Sånn de beste avkommene etter Ready Cash er sies det...vi får leve i håpet! Det blir utrolig spennende å følge denne hesten videre!!
Golden Street trener veldig lovende og kommer til å bli en god hest mener Sigbjørn. Han får nå mye god trening som skal gjøre godt i 2013. Har vi en hest som kan være med i årgangstoppen?? Det står ikke på avstamning, med Dream Vacation som far og et meget godt morslag. Dream Vacation er på alles lepper. Han leverer travere på løpende bånd. Han er i toppen både i Sverige, Danmark og Norge!! Meget spennende hest i 2013!!3.september


Cash Street har vi fått de første rapportene på. En meget flott hest, men han er en skikkelig tøffing med en hard psyke!! Måtte han bare bruke det i løpsbanen også den dagen det kommer. Dette kjennetegner jo alle avkom etter Ready Cash så vi håper han har mye etter sin far!! Utrolig spennende hest!
Mudcake skjerpes veldig i trening om dagen. Mulig det blir start på Bjerke neste onsdag. Hoppeløp over mellomdistanse. Det er dårlig med løp for henne i Sverige så vi håper skjerping i trening gjør susen!
Golden Street har fått en litt roliger periode, men er nå i gang med bakkeintervaller og ser lekker ut! Gjør det han får beskjed om og bare danser i vei!1.september

Dette har vært den tyngste uka i Stall Bacalao sin historie!! Det kan oppsummeres på følgende måte!
Dark Street ble bekreftet alvorlig skadet, og måtte avlives på torsdag.
Mudcake startet etter 4 mnd pause og alt så bra ut. I løpet gikk hun ikke en meter. Hun har blitt sjekket opp etterpå, men det er ikke funnet noe på blodprøver osv. Hun skjerpes nå kraftig i trening, og det blir etter alt å dømme start i Sverige for å teste henne med pisk! Hun orker rett og slett ikke ta i for fullt!

Cash Street er på plass hos Weberg. Den først rapporten er lovende. En meget flott hest sies det, men en hest som er bestemt og tøff! Måtte han bare bruke det fornuftig fremover! Utrolig spennende hest!
Golden Street trener flott og får mye god trening, vi klarer nesten ikke vente på 2013. Dette kommer til å bli en meget bra hest sier Sigbjørn! Håper han får rett!!21.august

Dette er en tung dag! Vi fikk i ettermiddag beskjed om at Dark Street har travet sitt siste løp. Han har pådratt seg alvorlig gaffelbånd skader på begge bakbeina. Er det mulig å ha så uflaks?? Og den flotte hesten som var i kraftig utvikling, men som kanskje ikke har fungert som best, men likevel levert noe meget gode løp. Dyrlegen hadde aldri sett lignende, to hel like skader på begge bakbeina. Alt taler for at hesten blir avlivet. Prognosene for å få orden på dette er alt for små, til at vi kommer til å prøve på det.
Mudcake starter på Jarlsberg på fredag. Hun fikk spor sju bak bilen på sprint noe som ikke er det beste. Vi tar løpet som en test og gjennomkjøring. Vi har hele tiden sagt at vi ikke skulle starte med henne før vi var i mål og klare. Nå mente Sigbjørn og Høitomt at hun var i orden så da gjenstår det å se hvor bra hun er og kan blir fremover. Får vi henne 100% i orden er dette en voldsom traver!! Måtte dette bare bli en opptur for Stall Bacalao!
Millchip Street gikk veldig fint i hurtigjobbet sist uke. Gikk lett 1,20 2000 meter og Høitomt mente hesten nå var klar for løp! Han blir meldt til løp på Jarlsberg neste uke. Vi krysser fingrene for at han oppfører seg fint og dette også blir en opptur! Vi trenger det mer enn noen gang nå!
Cash Street blir hentet  denne uka og kjørt til Weberg for innkjøring. Vi gleder oss stort til de første tilbakemeldingene!!
Golden Street trener fortsatt flott og vi krysser bare fingrene for at han fortsetter utviklingen. Da får vi garantert en spennende sesong neste år!
 

13.august

Dark Street gikk sist uke et bra løp, men ble rullet de siste 200 meter og hesten kunne ikke kjøres for fullt. Kusken mente han hadde mye å kjøre med, men fikk ikke kjørt for fullt. Han blir nå sjekket opp og det blir en liten pause så kommer vi garantert sterkt tilbake. Hesten er i flott utvikling.
Mudcake er nå klar for løp igjen. Gikk hurtig på fredag og det så veldig bra ut. Hun meldes til hoppeløp på Jarlsberg fredag 24.aug.  Vi har som alle vet store forhåpninger til denne hesten, måtte det bare nå løsne!
Millchip Street går hurtigjobb sammen med mange hester på torsdag for å simulere løp. Går dette bra blir det etter alt å dømme start om ikke lenge! Han ser fin ut i trening ellers om dagen.
Golden Street ser fortsatt lekker ut og får mye god trening!
Cash Street ser lekker ut, han er nå ca 1,56 høy dvs en flott størrelse. Han er en lett type noe som også er en fordel! Vi krysser fingrene for at alt går bra med denne hesten, da kan det være evne til noe stort.
8.august
Beklager litt lite med oppdateringer i ferien, men nå blir det bedre fremover.

Cash Street ser lekker ut om dagen. Han blir hentet og levert for temming og innkjøring hos Weberg i mndskifte august september. Dette blir bare utrolig spennende. Ready Cash lover jo bare utrolig bra i avelen. Han topper nå statistikken i Frankrike, og et av hans avkom vant i går det første storløpet i Frankrike med 45 tusen euro i førstepremie. Helbroren ser også lekker ut. Noe helt utenom det vanlige fikk jeg beskjed om i går da jeg snakket med de som trener og eier denne. Det er ingen garantier i travsport som alle vet, men vi må jo ha trua!

Millchip Street trener på og ser fortsatt fin ut. Han utvikler seg hele veien. Han skal gå rutineløp på Bjerke førstkommende lørdag. Dette for å lære, da han er litt grønn enda. Oppfører han seg bra her blir det melding til løp etter dette. Spennende!

Mudcake ser finere og finere ut! Hun går hurtig på Bjerke i slutten av denne uka. Vi tar utgangspunkt i dette og legger planen videre etter dette! Blir dette høstens hitt blant hoppene??

Dark Street trener fortsatt fint og gikk et veldig bra løp på 2600m på Biri sist uke. Han satt ny rekord på 1.16,6 og avsluttet siste femhundre i 1,12 fart. Da kan vi ikke forlange mer. Han skal starte på Jarlsberg fredag 10.aug, der fikk han spor 4 bak bilen. Møter også denne gangen flere gode hester, men han står ikke tilbake for noen av disse. Det blir også lettet på balansen til denne gangen da Høitomt mente at han var klar for det nå! Dette slår normalt godt ut. Vi krysser fingrene!

Golden Street har gjort unna sine to mønstringsløp og viser veldig lovende takter. Dette blir en god hest bare han holder seg frisk! Vi klarer nesten ikke vente på 3 års sesongen! Har vi en som kan være med å kjempe blant de beste? Vi håper og tror det!


22.juli

Lenge siden sist da redaksjonen har hatt ferie noen dager, men er nå innom for litt oppdatering!
Dark Street gikk et veldig bra løp på Jarlsberg, og starter i dag på Biri fra et perfekt andrespor. Uten galopp er han garantert med å kjemper om seiern i dette løpet! Vi mener bestemt at hesten er god nok for en lav femten tid på distansen! Det skal holde langt!
Millchip Street feilet et par ganger i sitt første løp, men gjorde en meget godt inntrykk og jogget lett 1,20 siste tusen. Dette kommer til å bli en meget spennende hest utover høsten. Han trenger bare litt mer opplæring først. Han bare bremset seg over i galopp sist. Han får nå et par rutineløp for å lære, før vi melder i løp igjen!
Golden Street gikk mønstringsløp onsdag denne uke og så veldig fin ut. Det ble en galopp, men han søkte mye mer fremover og gikk lett 1,25 siste 500 meter. Dette kommer til å bli en meget spennende hest til neste år!
Mudcake blir bedre og bedre i kroppen og vi nærmer oss målet, men vi er ikke helt i mål enda. Målet er høstsesongen, der vi garantert kommer til å bite i fra oss!
Cash Street er snart ferdig med sommerbeite og går i trening/innkjøring. Vi venter veldig spent på de første rapportene!10.juli

Millchip er sjekket opp og ikke funnet noe alvorlig feil, men han har blitt behandlet litt alternativt som vi håper gjør susen. Han blir med til Jarlsberg i morgen og vi avgjør etter oppvarmning om vi starter eller ikke. Vi krysser fingrene for at det går bra og at hesten gjør en fin figur!
Mudcake ser finere og finere ut, men vi er fortsatt ikke hundre prosent i mål enda. Det blir ikke noe start før enn tidligst i slutten av august. Vi skal ha henne i orden før vi starter. Vi nærmer oss dette nå så vi håper og tror på en glimrende høst for denne hoppa som har veldig mye ugjort i banen!
Dark Street ser veldig fin ut om dagen og blir bare bedre og bedre i kroppen. Vi reiser selvsagt til Jarlsberg fredag med seiersambisjoner. Vi møter flere lovende norskfødte fireåringer som er på full fart oppover i grunnlagene, men det mener vi bestemt at Dark Street er også! Vi klemmer til fra start så får vi se hvem som klarer å svare han opp, det er ikke mange!
Cash Street storkoser seg om dagen. Han går ute sammen med fire andre åringer og ser lekker ut! I tillegg til grønt gress får de også kraftfor som gjør at de holder seg i mye aktivitet, noe som er veldig viktig i denne fasen av oppveksten. Når han er ferdig på beite går han rett til Weberg som har spesialisert seg på innkjøring og opptrening av unghester. Her står han ca en mnd før opptreningen starter hos Sigbjørn og hans team.
Golden Street ser også lekker ut og trener på fire til fem dager pr uke. Han får mye god grunntrening sammen med de andre toåringene som står hos Sigbjørn. Han meldes til nytt mønstringsløp neste onsdag på Bjerke. Sigbjørn mener dette kommer til å bli en veldig god hest neste år! Håper han får rett!!5.juli
Millchip gikk hurtig denne uka og fungerte ikke som beste, ble litt rullete i gangen på slutten. Det er derfor usikkert om han starter til uka, men hvis han starter skal han være i orden. Det jobbes med å finne feilen, noe stor sak er det ikke, men vi vil ikke starte med denne hesten før han er i 100% i orden. Høitomt var ellers veldig fornøyd med hesten og mente at dette kom til å bli en fin hest utover høsten. Han kommer seg hele tiden!

3.juli

Golden Street gikk sist uke mønstringsløp på Bjerke. Dette gjorde han på en fin måte. Han viste voldsomfart i oppvarmningen, men skjønte ikke helt hva det gikk ut på i løpet. Han gikk og ventet på andre hester og jogget 1,29. Dette er tross alt veldig bra i juni, men det hesten viste under oppvarmningen var bare rått! Da hadde han en hest et stykke foran seg som han tydligvis skulle ta igjen! Det er jo en god egenskap å ha med seg videre, men han må jo lære dette først! Meget spennende hest som det blir veldig spennende å følge fremover! Dette kan være en kanon neste år, men det er jo alle før de har startet!
Millchip Street trener fint og preppes nå for start på Jarlsberg neste uke. Det er veldig vanskelig å vite hvor denne hesten står, men vi tar det første løpet som en gjennomkjøring og ser frem mot høsten! Høitomt har hele tiden sagt at dette blir en meget fin hest på sikt og særlig til høsten! Veldig spennende med disse unghestene!
Dark Street trener fortsatt meget bra og ser lekker ut! Vi kunne selvsagt startet denne uka, men velger å bygge han opp skikkelig til start på Jarlsberg neste uke! Vi får bare krysse fingrene for et godt spor, da skal det en god hest til for å slå han!
Mudcake er fortsatt under behandling og blir finere og finere, men vi må være tålmodige med denne hesten. Er vi det er jeg 110% sikker på at vi får en strålende sensommer og høst!
Cash Street er nå i 100% orden etter hovbyll, og ser lekker ut. Dette kan bli det store, og vi klarer nesten å ikke vente på treningsrapportene utover høsten!26.juni
I morgen starter Golden Street i mønstringsløp på Bjerke, det blir utrolig spennende å se denne hesten i banen for første gang!

Dark Street ser fortsatt lekker ut, og virket pigg og kry i den siste intervalløkta! Han meldes til løp på Jarlsberg fredag 13.juli. Det blir meget spennende!

Millchip trener fint, det blir start på Jarlsberg onsdag den 11.juli på Jarlsberg. Hvor mye bor i denne hesten? Det får vi svar på utover høsten!

Cash Street er alt bra med nå og han storkoser seg ute på sommerbeite! Vi klarer nesten ikke vente på de første treningsrapportene utover høsten!

Mudcake blir stadig bedre og bedre, men vi er fortsatt ikke i mål. Hesten skal være 100% før hun kommer til start! Klarer vi det får tiden vise, men hvis vi klarer det får vi garantert mange gleder til høsten!

19.juni

Dark Street gikk et meget godt løp i dag også. Vi var enige om på forhånd å gi han et pent løp denne gangen. Han måtte angripe 800 meter fra mål og gikk i tredje/andre spor hele siste runden, og travet siste tusen på 1,14,1 noe som er meget bra! Han nærmet seg hele veien inn mot mål, men ble andre, og gikk med full fart i mål. Dette lover veldig bra for fortsettelsen, Høitomt var også meget godt fornøyd med hesten, han mente hesten har god distanse i seg, men mangler fortsatt litt fart og rutine!! Neste start blir under Jarlsberguka hvis alt ser bra ut med hesten etter dette løpet! Se løpet under!


Momarken 19.06.2012 Løp 1

https://www.rikstoto.no/RikstotoDirekte/...


Se løpet her.18.juni

Millchip Street gikk i dag hurtig og så veldig fin ut! Han travet 1,22 2000 meter på en enkel måte, og Høitomt ga klarsignal for start under Jarlsberg travet den 11.juli. Dette blir veldig spennende!
Dark Street ser veldig fin ut, og er klar for morgendagen! Siste treningsjobb var strålende!
14.juni

Dark Street har tatt det siste løpet veldig fint og så fin ut i intervaller på mandag! Pigg og kry! Vi fikk spor 11 på Momarken tirsdag førstkommende! Det betyr løp bakfra denne gangen, noe hesten helt sikkert har godt av. Vi satser etter dette mot et løp under Jarlsberg uka, fredag den 13.juli fireårige norskfødte under kr 40`i grl. Alstå perfekte forutsetninger med kr 30`i første premie!
Golden Street begynner det virkelig å lukte gull av! I dag gikk han hurtig på Bjerke, han gikk helt alene med Høitomt i vogna.Travet siste tusen etter 1,26 og siste fem hundre etter 1,22 med stramme strikker. Han var heller ikke sliten etterpå så dette lover farlig bra! Vi krysser fingrene for at denne hesten holder seg hel, da kan vi få det skikkelig morsomt neste år! Mønstringsløp blir kjørt i løpet av juni!
Millchip trener fortsatt meget bra, men har ikke vært på banen etter han gikk sist på Biri. Han blir testet til uka for å avgjøre om vi starter i Jarlsberg uka! Spennende!
Mudcake er det framgang på, men vi er langt i fra målet! Hun ble testet denne uka, og det var klar framgang, men nå skal hun være 100% før hun kommer til start!
Cash Street ser lekker ut! Han vokser veldig og var denne uken inne til en sjekk da han var varm i et bein. De trodde først det var hovbeinsbrudd, men det var heldigvis bare en hovbyll. Dette er fikset på og alt ser bra ut!
5.juni

Jada jada! Dark Street vant i kveld på en meget imponernde måte! Han fikk heller ikke i dag noe lett løp! Tok det rolig fra start og tapte fort 30 meter på dette. Etterpå travet han litt i rygg før han gikk ut i andrespor og dødens 1500 meter fra mål. Han var delvis innom rygg leder i 400 meter før han gikk ut i dødens igjen og presset seg til tet inn mot siste sving. Han ble angrepet av en hest mot mål, men han svarte opp på imponerende vise. Han travet 1,17,4 2100 meter volte. Dette lover veldig bra! Denne hesten går til mål og tåler å gjøre mye selv! Vi satser på å gi han noen lette fine løp fremover før vi slipper han til de store ulvene!
Når det gjelder de andre hestene er det ikke mye nytt siden sist, men at alt ser bra ut, og det går den rette veien med alle sammen! Mudcake var på ny behandling i dag og hun blir bedre og bedre for hver gang!31.mai

Gode nyheter nå i kveld!

Dark Street er klar for løp på Momarken tirsdag. Det vi først trodde kunne være noe alvorlig var ikke så ille og er under kontroll etter behandling i dag. Hesten har tatt løpet på en meget god måte og var finere i kroppen enn noen gang på kveldens helsesjekk! Dette lukter du gull av! Vi går for seier på Momarken førstkommende tirsdag! Lenge siden jeg som redaktør har vært så sikker på sier! Tvi tvi!
Mudcake viser også fremskritt og ser bedre og bedre ut! Etter kiropraktorbehandling og diverse andre ting, førte hun venstre bakbein (hvor problemet sitter) for første gang riktig. Dette er gode nyheter! Får vi denne hesten 100% har vi en voldsom traver! Vi må bare være litt tålmodig og bruke litt tid nå!!
Cash Street har jeg også i kveld fått nye rapporter på! "Han ser bare lekker ut om dagen" var det første som ble sagt! Flott muskelsatt og lett type, akkurat sånn vi vil ha det! Han ble sist uke sluppet på sommerbeite, og går nå sammen med 5 andre åringer og storkoser seg! De leker hele dagen og spiser masse næringsrikt gress! Han har blitt en veldig fornuftig hest på alle måter, og har knekt koden på det meste, meldes det fra Vestfold! Dette lover veldig bra!

PS: Se nye bilder av Cash Street fra i dag 31.mai under bilder av hestene!30.mai
Pga tekniske problemer så har det ikke blitt lagt ut noen nyheter etter helgen, men nå kommer de!

Dark Street leverte en meget sterk debut på Biri fredag. I det tredje start forsøket kom feltet i vei og Dark Street som hadde løst perfekt i de to første forsøkene feiliet denne gangen. Han fant travet rimelig raskt, men fikk fjerde og tredjespor de første 600 meter. Da la han seg til i dødens og midt i siste sving presset han seg til tet og så ut som en vinner, men ble spurtet ned av en som kom fra tredje innvendig hele veien. Denne debuten var rett og slett imponerende da vi i tillegg legger til at hesten ikke var helt 100%. Hesten har sett fin ut i trening etterpå, men sjekkes opp for sikkerhets skyld i morgen. Hvis de ikke finner noe på hesten da blir det start på Momarken den 5.juni. Et perfekt løp som han vinner hvis han er i orden!

Mudcake har fått behandling og får også en grundig sjekk til for å avdekke alle feil nå mens vi først holder på. Hun har blitt behandlet med kortison og går til kiropraktor. Vi sender henne også til en skikkelig røntgen undersøkelse for å eventuelt avdekke alle feil nå med en gang.

Golden Street trener meget fint og gikk sist uke et meget oppløftende hurtigjobb inne på Bjerke. Han ser ut som en rund milion i banen! Bare topper i ørene og skriker som han eier hele banen i 1,36 fart. Hesten kan gå mønstringsløp i morgen hvis han vil, men vi tar det sikre fremfor det usikre og gir han litt tid. Det er ikke nå pengene deles ut for å gå 1.25 i mønstringsløp!

Millchip Street gikk et veldig oppløftende hurtigjobb før løpene på Biri fredag. Han travet lett 1.21,8 på 2000 meter. Høitomt var godt fornøyd etter jobbet og sa det var en fin hest som vi kom til å få mye glede av. Målet er start i midten av juli under Jarlsbergtravet! Den onsdagen der er det veldig mange fine treårsløp!

Cash Street ser lekker ut om dagen og går snart over til sommerbeite!

23.mai
I morgen debuterer Dark Street på Biri, og han så strålende ut i den sist intervalløkta i følge Sigbjørn. Vi tar det første løpet som en gjennomkjøring og en opplevelse både for eiere og hest. Vi går for en god opplevelse hvor alt kan skje!

Millchip Street blir også med til Biri i morgen for hurtigjobb. Dette en ekstra service for oss i Stall Bacalao fra Sigbjørn. Dette skjer kl 1700 med Høitomt i vogna! Møt opp i solen!

Golden Street var inne på Bjerke i dag og gikk hurtig sammen med de andre toåringene! Han så lekker ut og travet meget lett 1,40. Super spennende hest!

Cash Street ser lekker ut om dagen og koser seg veldig i solen!

Mudcake går fortsatt til behandling, men jeg har ikke fått noe rapport etter siste behandling, rapport følger så raskt dette foreligger!

21.mai
Årsmøteturen er unnagjort og Stall Bacalao ser lyst på fremtiden.

Dark Street starter på Biri førstkommende fredag med spor 5 og voltestart. Det blir meget spennende å se hvor hesten står i løp! Vi stiller selvsagt til start med ambisjoner for hesten har sett veldig fin ut i trening!

Mudcake går til behandling om dagen og vi krysser fingrene for at dette hjelper, vi venter spent på neste rapport denne uka!

Millchip skal til Bjerke for å få et nytt hurtigjobb denen uka, vi krysser fingrene for at fremgangen fortsetter! Hesten ser veldig fin ut om dagen i følge Sigbjørn.

Cash Street storkoser seg om dagen og gleder seg veldig til han skal på sommerbeite i mndskifte mai-juni!

Golden Street ser lekker ut for dagen og skal muligens til Bjerke denne uka for en nytt pent banejobb! Fortsetter de gode tilbakemeldingene?

9.mai
Til helgen er det årsmøte i Stall Bacalao og Køben venter med påfølgende besøk hos Team Kolnes søndag etterfulgt av Oslo Grand Prix på Bjerke! Vi er 14 stk som gleder oss!

Rapport på hestene følger under:

Mudcake ble sjekket opp i går av en ekspert på kiropraktikk og fant mye sjevheter på henne. Hun mente dette skulle la seg fikse med noen behandlinger. Det blir nå 2-3 uker litt rolig og behandling for så  å se om dette hjelper noe vi håper og tror på. Blir denne hesten 100% har vi en kanon!

Cash Street ser fortsatt fin ut og stortrives om dagen, dette blir meget spennende fremover og vi klarer nesten ikke vente på de første rapportene foran vogna. Hans 4 årige søster vant på Jarlsberg før helgen på 1,15,3a og sprint fra spor åtte uten  å være på topp så dette lover bra! Cash Street som er etter selveste Ready Cash kan ingen avelshingster måle seg med, tror vi;)

Millchip Street ser også flott ut i trening og Sigbjørn sa at det var mye å kjøre med i jobbet sist da han gikk 1,23 på 2000 meter. Dette lover bra, men vi skal være tålmodig, det er til høsten det gjelder!

Dark Street blir bare finere og finere og får intervaller i bakke 3-4 ganger i uka. Det er bestemt at vi venter med å starte til Biri den 25.mai der han står perfekt til på strek, og det er tillegg på 1 kr og stengt ved kr 9000.- . Finere løp får han ikke!

Golden Street ser ut som en skikkelig blåser om dagen og Sigbjørn mener vi skal kjøre rutineløp i juni, men dette bestemmer hesten selv og vi tar ingen sjanser, men her snakker vi om et stort tallent!
2.mai

Tre gode og en dårlig ting å rapportere om i dag.

Mudcake fungerte ikke som best i dagens løp og ga seg helt til slutt. Travet rett og slett dårlig så her blir det nok en helsesjekk, vi må bare finne ut av problemet!
Millchip gikk hurtig på Bjerke i dag og så veldig fin ut da han travet 1,23 2000 meter på en enkel måte! Dette lover veldig bra og Sigbjørn var veldig fornøyd med utviklingen. Som sagt tidligere skal vi være tålmodig med denne hesten, men det begynner å se veldig bra ut! Han får noen flere hurtigjobb før vi legger en slagplan.
Dark Street gikk hurtig inne på Bjerke i dag og så veldig fin ut. Travet 2000 meter på en veldig lett måte alene. Høitomt var veldig fornøyd. Han får et hurtigjobb til før det blir start 18.mai på Jarlsberg.
Golden Street var inne på Bjerke i dag for første gang i sitt liv. Sigbjørn ringte å var lyrisk etter jobbet. Dette er en skikkelig traver! Han så lekker ut og danset bare rundt banen på enkleste vis! De kjørte bare 1,50 men dette gjorde han ingenting!
Cash Street ser også lekker ut om dagen. Fikk i dag nye bilder og video av hesten. Langbeint racertype, akkurat sånn vi vil ha de! Dette blir sendt ut til dere over helgen. Bilder blir lagt inn her etter hvert.
Årsmøteturen nærmer seg så det er bare å glede seg folkens! Det blir som alltid en høydare!! Neste helg er vi klare!
25.april
Mudcake starter i V65 på Bjerke om en uke. Denne gangen var vi også heldige med sporet! Spor en bak bilen over sprint betyr full gass med Høitomt i vogna! Vi møter mange gode hopper i dette løpet, men de står også i dårlige spor! Her lukter det tempo!
Hun ser fin ut i trening så dette kan bli veldig spennende!

Dark Street har nå fått sine første intervaller og ser fin ut! Han trenes nå mot start i midten av mai! Dette blir utrolig spennende!

Millchip har tatt prøveløpet på en fin måte og ser fortsatt fin ut. Vi skal være litt tålmodig med denne hesten, men han får mer fartstrening fremover så ser vi hvordan han utviklinger seg, men hesten bestemmer selv når han er klar for start! Vi ønsker ikke å starte med en treåring som ikke er 110% klar for dette!

Cash Street kommer seg for hver dag, og jeg fikk her om dagen en rapport på mail fra der han står oppstallet! Legger den direkte inn på siden under her:
 
En siste oppdatering. Han utvikler seg fint. Han er fortsatt den av åringene som er varmest i hue, men han søker mot folk når vi kommer ned i stallen. Når du bare står rolig kommer han bort og vil gjerne kose. Jeg jobber med å klappe han over hele kroppen og ned på beina. Han var veldig redd for å bli tatt på bakover på kroppen og spratt av gårde når jeg tok nedover beina.  Tirsdag var sleden her og verket hver på alle åringene inkludert cash street. Sist han var her fikk vi bare løftet på alle beina. Nå fikk han verket alle beina og sa at de så fine ut. Så det er jo bra. Til min overraskelse hadde cash street mistet alle vortene han har hatt ved mulen i løpetav helgen. Det er gledelig at det ikke utviklet seg videre og at de forsvant før beiteslipp. Det smitter veldig da nå de får litt sår og fluene overfører smitte.

         

Han virker også generelt litt mere avslappet. Før var det som å klappe en betongvegg siden alle muskler sto i helspenn. Når er han mykere. Virker som en fin hest, men han kommer nok til å gå raskt ut fra start hahaha

Spennende!!

16.april
Mudcake startet lørdag i V75 på Leangen og alt ble feil denne dagen. Hesten kom aldri inn i løpet og gikk i mål med krefter spart. Hesten måtte også gå med sko denne dagen da forholdene ikke tillatte skoløst. Med tanke på dette og at hesten går 1,16,0 over 2100 m volte på Leangen må vi si oss fornøyd med hesten for lørdag var hun unnskyldt. Det positive er at hesten stadig blir bedre og bedre i aksjon og kroppen så dette blir meget spennende fremover. Det er ikke bestemt noe nytt løp enda, men det blir ikke noe start før om tidligst to uker. Hun har nå fått noen tette starter derfor er det viktig med litt roligere periode nå.

Millchip gikk prøveløp fredag og klarte kravet med minste margin. Han feilet to ganger første 500 meter før han fikk lagt seg til. Høitomt sa etter løpet at han ble litt iverig den første biten og at han skulle hatt litt tyngre balanse foran. Han gikk siste tusen på 1,20,0 noe han gjorde på en fin måte. Pr dags dato kan han rund 1,20 på distansen. Han får nå mer fartstrening fremover så får vi se når han er klar, men Høitomt og Kolnes sier begge at dette blir en fin hest på litt sikt. Vi velger å trene på noen uker nå så får vi se hvordan han utvikler seg videre. Det er ingen hensikt å komme til start med en hest før han er 100% klar og kan være med å kjempe om de fremste plassene!

13.april
Mudcake starter i V75 på Leangen i morgen og det blir veldig spennende, vi håper den positive utviklingen fortsetter. Hun er tippet som siste valg i TGN, følger de så dårlig med? Det er et meget åpent løp hvor nesten alle kan vinne så vi stiller til start med ambisjoner og posisjonene vil avgjør. Vi kommer til å gi beskjed om at her er det bare å kjøre. Dempes farten er det bare å kjøre frem, jeg tror hesten vår er av de sterkeste i feltet og er best når hun er med der fremme direkte. Vi krysser fingrene og spikrer oss foran skjermene!

Dark Street ble i går sjekket opp igjen på nytt, og det var som en ny hest å dømme, men han manglet fortsatt litt på å være 100% derfor fikk han en rebehandling i går og vi satser alt mot start på Jarlsberg den 18.mai i et løp for norskfødte 4 åringer med grl under kr 30`.

Millchip Street skal i dag gå prøveløp på Jarlsberg og det blir spennende. Det viktigste i dag er at han oppfører seg fint og klarer kravet på en grei måte. Går dette i boks så er det også kr 6`inn på konto. Vi legger planer videre etter dette løpet! Vi kommer ikke til å starte hesten i løp før han er 110% klar for det. Dvs at han har en 1, 18 tid i kroppen! Hesten er stadig i god utvikling og ser bare finere og finere ut!

Cash Street vokser veldig om dagen og stortrives i sammen med de andre åringene! Han kommer seg for hver dag og ser lekker ut!

Nanna Pride bli i går solgt til Sverige!

8.april  
Stall Bacalao er i flytsonen om dagen!!

Mudcake er skikkelig på gang!! Vi hadde bestemt oss for å gi henne et pent løp på Klosterskogen Langfredag, og det ble det. Med femte og fjerde innvendig hele veien, men med perfekt åpning 500 meter igjen spurtet hun voldsomt ute i banen og tok en meget fin tredjeplass. Med tanke på at hun gikk med sko på alle fire også så var dette veldig bra, i følge Sigbjørn er hun 20-30 meter bedre uten sko. Vi valgte å kjøre med sko og gi henne et pent løp denne gangen, for det har blitt litt tette starter og vi har ambisjoner om å være med i DNT Hoppeserie på Leangen lørdag førstkommende. Her er det store penger å kjøre om så vi satser på at det går like bra som sist Mudcake gjestet Leangen!!!


 

Millchip Street leverte i påsken et meget oppløftende hurtigjobb inne på Bjerke. Med nytt utstyr var han som en ny hest! Vi håper bare dette fortsetter for nå er han meldt til prøveløp på Jarlsberg førstkommende fredag. Målet er at han skal fortsette på samme sporet og vi tar prøveløpet som et hurtigjobb! Dette blir veldig spennende fremover!!


 

Dark Street gikk et hurtigjobb inne på Bjerke uken før påske, men fungerte veldig dårlig. Han ble sjekket opp dagen etter, og hesten var rett og slett ikke i orden. Han ble behandlet flere steder, og var så mye som tre grader halt på et par steder! Nå blir det ro og kanskje rebehandling før vi tar nye tak, dette skal bli bra, men hesten må jo ha friske bein! At hesten går så bra som han har gjort i prøveløp osv. med den helsen hesten for dagen har, er nesten utrolig! Vi gir han den tid han trenger før det meldes i løp!


 

Cash Street kommer seg for hver dag som går, og ser bare lekker ut. Han er inne i en sterk vekstperiode og kommer til å bli en stor herremann! Langbeint lekker racer type, han ser ikke ut til å bli en tung type, men akkurat sånn vi vil ha de! Vi klarer nesten ikke vente på fortsettelsen!


 

27.mars
SEIER TIL MUDCAKE, OG NANNA PRIDE ER TIL SALGS FOR EN BILLIG PENGE VED RASK AVGJØRELSE INNEN PÅSKEN 2012!

Jada!!!! Mudcake tok i går sin første seier for Stall Bacalao, og vi håper det ikke blir den siste. Hun gjorde et meget bra løp. Dødens hele veien og bare trykket seg til tet inn i siste sving og reiste i fra til enkel seier etter å ha lagt inn 1,14,8 siste tusen. Veldig bra! Dette til tross for at hesten ikke er 100% i orden enda, for det var en viss skepsis etter oppvarming der hun ikke fungerte som best. Hun sliter litt med den venstre bakfoten. Får vi orden på dette så kan dette bli riktig så bra, for det er ingen tvil om kapasiteten på denne hesten, det beviste hun i går. Neste start er ikke bestemt enda.

Dark Street er nå på plass i sitt nye hjem hos Sigbjørn Kolnes. Vi vil takke for den jobben som Stall Stensen har gjort, for det var en meget fin hest som ble overlevert til Kolnes. Det blir et pent hurtigjobb på Bjerke onsdag, og rapport følger. Vi venter spent på fortsettelsen og det blir etter alt å dømme start på Bjerke den 11.april.

Millchip skal det testes diverse utstyr på i den nærmeste fremtid. Dette for å prøve og finne ut om vi kan få litt bedre kontakt med hode på hesten. Vi venter spent på rapport.

Cash Street storkoser seg i vårværet nede i Vestfold!

Når det gjelder Nanna Pride så har vi bestemt oss for å kutte ut bedekning. Hun er derfor til salgs! Er det noen som er interessert i henne så er det bare å ta kontakt med oss i Stall Bacalao.

22.mars
Mudcake gjorde et bra løp i går til 2.plass. Tredjespor i første svingen og bakket sist i 1,10 fart første 500 meter. Fikk siden et meget fint løp, og gikk på igjen i tredjespor i siste sving. Hun holdt meget godt inn til 2.plass så dette går rette veien. Får vi litt kontinutet fremover så kan dette bli riktig så bra. Hun starter på Leangen mandag mot ikke skremmende motstand så det er lov å håpe på sier og kr 20.000.- inn på konto. Vi krysser fingrene for at fremgangen fortsetter. Ellers så må vi jo skryte av team Kolnes som hadde tre hester til start i hoppeløpet til Mudcake i går, og de tok like godt tredobbelt! Imponerende! Ingen tvil om at vi har en av Norges beste trenere!

21.mars
I dag starter Mudcake på Bjerke, men fikk et håpløst spor denne gangen. Fra spor åtte bak bilen blir det ikke enkelt, men hesten er i utvikling så vi må jo ha trua! Mudcake er også meldt i løp på Leangen mandag. Mot billig motstand og bra premier så velger vi å ta turen! Viktig at vi får startet litt nå fremover så får vi se hvordan hesten utvikler seg videre.

Millchip Street var på Bjerke sist uke, men han var ikke så bra denne gangen. Han er fortsatt veldig urutinert og skjønner ikke helt hva dette går ut på. Det blir nå forsøkt med litt forskjellig utstyr så får vi se hvordan det slår ut.  Dette testes om ikke lenge!

Cash Street har slått seg til ro i Vestfold og storkoser seg der sammen med de andre åringene. Han ble raskt sjef i flokken og ser lekker ut!

Dark Street har vært sår i halsen og litt forskjølet en ukes tid, men ble i går friskmeldt og det meldes i løp om ikke lenge!

Nanna Pride har slått seg til ro på Østlandet og hun blir etter alt og dømme bedekt med Revenue i slutten av april.

13. mars

Les om Stall Bacalao på:

http://www.trav24.no i dag!


 

Ellers kan de meldes om at Dark Street har blitt forkjølet og blir etter alt å dømme ikke meldt til løp på Biri 23.mars. Er det ikke mulig å komme til start med denne hesten? Er det ikke mulig å holde denne hesten i orden? Tilfeldigheter, eller er det ikke tilfeldigheter da det skjer gang på gang!


 

Det blir også lagt ut bilder og video av Cash Street om ikke lenge!


 

12.mars
Rapport på hestene under:

Cash Street har nå slått seg til ro i sitt nye hjem, og de første rapportene sier at det er en flott hest som er lange bein og en slank lett kropp, men at han kommer til å bli stor. En stor lett type er jo det vi vil ha! Han har tatt kommandoen i flokken på fem stykker og er sjef fra første stund. Her får de tilsyn fire ganger om dagen. De har fri tilgang på høy og får kraftfor 3 ganger pr dag. De har 10 mål å løpe på så her kan de boltre seg skikkelig. Bilde av hesten er lagt ut på siden, men det kommer flere bilder om litt.

Mudcake trener på og ser fin ut, men det jobbes fortsatt hardt med venstre bakbein. Hun meldes til hoppeløp på Bjerke den 21.mars V65 løp for hopper under 285`i grunnlag. Altså et perfekt løp! Vi krysser fingrene for at hun får være med her!

Dark Street trener fortsatt fint og har tatt prøveløpet på en fin måte. Ingen tegn til at han er øm eller noe som helst. Da ligger alt til rette for start på Biri 23.mars. Stengt på kr 12`i grunnlag og tillegg ved en krone. Altså en perfekt oppgave første gangen ut! Her lukter det seier!!??

Millchip Street trener fortsatt fint, og skal inn til Bjerke denne uka for hurtigjobb. Det blir spennende å høre på tilbakemeldingene etter dette jobbet. Tar han enda et skritt i riktig retning!!??

6.mars
Da er Stall Bacalao på gang igjen, og nye bilder lagt ut både her og der på siden!

Dark Street gikk et meget oppløftende prøveløp på Biri fredag. Han gikk 1,19,2 på 2100 m volte på en meget lett måte, dette lover jo bare utrolig bra! Vi kan også legge til at han mistet en framsko etter 200 meter og fikk av den grunn ikke kjørt han for fullt, og kusken mente det var en del til å kjøre med. Dette lover farlig godt. Blir dette en skikkelig opptur i 2012?

Mudcake startet i V75 lørdag og gikk et greit løp. Hun fikk et perfekt løp i tredje innvendig med åpning til slutt. I siste sving trodde kusken at han skulle vinne, men hun er litt trøg og får henne ikke skikkelig i gang før enn det er for sent. Hun går i mål med full fart og måtte også tas opp når det var igjen 150 meter. Tiden 1,17,7 over 2500 m på Drammen lover bra. Husk her ble det kjørt veldig sagte første 1500 meter. Vi tok også dette løpet som en gjennomkjøring så nå får vi se fremover hvordan hun utvikler seg. Hun sliter fortsatt litt med venstre bakbein noe det nå jobbes meget hardt med for å finne ut av! Neste løpe er ikke endelig bestemt, men det blir så fort det kommer et passende løp, og som vi får være med!

Millchip Street trener fortsatt fint og skal med det første inn til Bjerke igjen for å få et hurtigjobb. Vi gjør opp status etter dette og bestemmer da hva vi gjør videre, men noe start med det første blir det ikke. Viktig at vi er tålmodige her så vil vi få mye glede av denne gutten!

Cash Street som navnet blir på den nye åringen etter Ready Cash er nå på plass sammen med de andre åringene til Sigbjørn. Dette er et sted der han får den beste pleie! Han blir nå stående her et par mnd før det blir innkjøring før han sendes på sommerbeite. Han tas så tilbake for oppstart og trening i august. Dette blir bare utrolig spennende!

29.februar.
Siste rapport på hestene før helgen.
Mudcake gikk i går et meget oppløftende hurtigjobb inne på en meget bløt og krevende Bjerkebane. Sigbjørn ringte i går kveld og kunne melde om en rytmisk og spenstig hoppe som gikk i strikkene som aldri før. Det ble kjørt en 1600 meter på 1,22 og da snakket han ikke til henne en eneste gang. Dette lover bra for 2012 sesongen. Vi tar løpet lørdag som en bonus og det skal kjøres i rygger så lenge som mulig. Skulle det løse seg så vet vi jo hva denne hesten er god for! Dette blir spennende!

Dark Street er klar for prøveløp fredag. Han har vært veldig pigg og kry i trening etter det siste banejobbet. Dette lover bra for fortsettelsen!

Millchip ser fin ut om dagen, han har blitt en skikkelig plugg, og har en stor og tung kropp som selvsagt trenger mye krefter. Det sies likevel at han også har fart i kroppen så vi venter spent på de nye rapportene!

Ready Cash avkommet blir hentet torsdag denne uka og kommer til å gå på utegang sammen med de andre åringene til Sigbjørn. Et opplegg som har funket veldig bra tidligere. Der vil han gå sammen med fire andre åringer og få mye stell av ei som driver dette stedet. Det beste oppelgget i den fasen hesten er nå! Når snøen er borte blir det temming og innkjøring før han sendes på sommerbeite.

27.februar
Starthester i Stall Bacalao!

Mudcake starter i V75 på Drammen førstkommende lørdag. Det var først meningen at vi skulle starte litt senere i mars, men det viste seg at det var meldt kun 10 hester i DNT hoppeserie med kr 100`i førstepremie. Derfor valgte Sigbjørn å melde. Dette kommer normalt litt for tidlig for hesten, men vi tar dette som trening og alt annet blir bonus. Målet er premie så ikke har for store forventninger til lørdagens løp. Det blir helt sikkert et passivt løpsopplegg, men skulle det løse seg og hesten er i slag så kan jo alt skje, enn vet jo aldri med disse dyra. Hun står perfekt inne i løpet på strek over 2500 meter, men fikk et dårlig fjerdespor. Tvi tvi, uansett artig med starthest i V75.

Dark Street går prøveløp førstkommende fredag på Biri! Fortsetter fremgangen så kan dette bli veldig spennende fremover!

24.februar
Nå er Stall Bacalao skikkelig på gang, får vi en opptur i mnd som kommer?? Jeg velger å si JAAAAAAA!!!

I går gikk Millchip et meget oppløftende hurtigjobb på Bjerke. Dette var første gangen på banen på et halvt år.  Han gikk 1,26 på 2000 meter på en tung bane, og da var det mer å kjøre med. Nå blir det banejobb inne på Bjerke hver fjortene dag fremover. Det blir spennende å se hvordan han kommer seg på dette!

Mudcake har i dag vært inne på Bjerke for å gå et rolig jobb. Sigbjørn kunne rapportere om at dette var veldig oppløftende. Hun var spenstigere og smidigere enn noen gang. Dette lover meget bra!

Dark Street har også tatt rutineløpet tirsdag på en meget fin måte og blir bare piggere og piggere for hver dag som går! Det blir prøveløp neste fredag på Biri! Veldig spennende!

22.februar
I går gjorde Dark Street unna et meget oppløftende rutineløp på Biri, se video:
http://www.youtube.com/watch?v=XgsADfv6VaU
Han startet bak de andre og ligger i tredje innvendig hele veien, en helt perfekt gjennomkjøring. De åpner 1,29 første tusen for så å legge inn siste tusen på 1,18 og siste fem hundre meter på 1,14. Dette var rett og slett meget bra mtp at han ikke har vært på banen på 3 mnd. Den som kom først i rutineløpet har travet på 1,14 og har kjørt inn 160 tusen. Han mistet også en sko før løpet noe som selvsagt ikke er det beste. Han gikk også med treningsvogn, noe som heller ikke er det beste. Normalt går han mye frem med denne gjennomkjøringen, og hvis alt ser bra ut etter dette blir det prøveløp på Biri fredag den 2.mars.

Mudcake trener meget bra om dagen og ser bedre ut enn noen gang, men viktig at vi er litt tålmodig nå sånn at hun får bygg seg opp skikkelig. Mulig det blir start på Drammen 13.mars der hun har et passende løp. Denne hesten skal vi få mye glede av fremover.

Millchip trener også meget bra, og skal til Bjerke torsdag denne uka for å kjøre et pent jobb. Det blir meget spennende å få rapporter etter dette jobbet. Hvor står han? Det blir nok uansett ingen tidlig start på han, men det er viktig å være tålmodig med denne hesten da kan vi få mye glede av han utover høsten, men enn vet aldri med disse unghestene, plutselig så kommer de seg veldig!

Ellers har vel de fleste fått med seg at Torpa Jo har vunnet to løp på en overbevisende måte etter at vi solgte han. Ikke lett å forstå dette, ingen bytte av trener eller noe som helst, det eneste Sigbjørn har gjort med hesten er å sette han på utegang. Dvs han går ute hele døgnet. Vi må bare gratulere nye eiere!


17.februar
Stall Bacalao har gått til innkjøp av en meget toppstammet åring. Kanskje den best stammede norskfødte i 2011!!??
Hingst etter Ready Cash og Global Tooma e.Supergill. Oldemor er selveste Queen L. Det sier vel det meste! Stall Bacalao har aldri satset høyere, dette blir bare utrolig spennende! Nye medlemmer er også på plass i Stall Bacalao, vi klarer nesten ikke vente på fortsettelsen!

Rapport på hestene finner du under:

Dark Street ser veldig fin ut om dagen og har svart veldig godt på behandlingen og det opplegget Ole Peder Synstelien har startet med han. Det blir rutineløp på Biri førstkommende tirsdag, går dette bra blir det prøveløp uken etter. Er dette starten på en stor fireårssesong?

Mudcake trener veldig fint og ser bedre ut enn noen gang. Hun får nå mye god trening og det blir start i begynnelsen av mars. Denne hesten skal vi få mye glede av i 2012. Sigbjørn har veldig stor tro på at hesten skal levere varene!

Millchip trener veldig fint om dagen og har helt klart tatt et steg videre. Han sammen med de andre 3 åringene til Sigbjørn skal inn til Bjerke førstkommende uke, det blir utrolig spennende å høre på rapportene etter dette! Hvor står hesten?


8.februar
Det skjer store ting i Stall Bacalao om dagen, nyheten slippes om noen dager!

Rapport på hestene følger under:
Millchip trener veldig fint om dagen og Sigbjørn er godt fornøyd med utviklingen de siste ukene. Det blir Bjerketur om ikke lenge.

Dark Street skulle gå rutineløpe i går, men det ble ikke noe av. Han får fjorten dager ekstra nå til å bygges opp skikkelig. Han er i meget god utvikling, men det er bedre å ta to uker for mye enn for lite!

Mudcake ser veldig fin ut om dagen og er rundere og finere i kroppen enn noen gang. Hun er også mykere og mer rytmisk i bevegelsene. Målet er start i mndskifte! Sigbjørn har sagt at dette skal bli reklamehesten hans i 2012, det sier ikke lite!

Nanna Pride er nå tilbake på østlandet og slått seg til ro i nytt hjem. Alt ser bra ut og hun får det rolig frem til bedekning!

2.februar
Det nærmer seg start for både Dark og Mudcake.

Rapport følger under:

Dark Street trener veldig fint om dagen, og gjorde sist uke unna et jobb på Biri hvor det ble kjørt 2x2000meter på 1,30 på en VELDIG fin måte. Nå settes det inn skikkelig med krefter for å få denne hesten 110% i orden, noe vi er sikkre på skal bli bra. Han går rutineløp tirsdag førstkommende, og målet er prøveløp på Biri den 17.februar hvis alt ser bra ut! Dette blir en meget spennende fireåring i 2012, håper vi!

Mudcake ser veldig fin ut om dagen og Sigbjørn har veldig tro på henne fremover. Det ser nå ut til at vi har funnet ut av ting, men det blir ikke noe start før enn i mndskifte februar/mars. Viktig at vi tar fjorten dager for mye, enn for lite, sånn at hesten kan holde seg hel og fin over en lengre periode. Vi skal ha mye glede av denne hesten utvoer våren og sommeren bare vi er litt tålmodige. Vi har brukt mye tid og ressurser på å få henne 110% i orden, noe vi mener at hun nå snart er. Derfor er det lurt å bruke litt ekstra tid nå til å bygge henne opp igjen skikkelig!

Millchip Street trener fortsatt meget bra og ser finere og finere ut for hver uke. Han blir mer og mer moden og står ikke noe tilbake for de andre når det gjelder kondis. Han blir stor og er den størst treåringen som Kolnes har på stallen i år. Dette innebærer jo også at han trenger litt mer tid, sånn at han har nok krefter til å bære den store kroppen og få nok fart i beina, men det er Sigbjørn sikker på at kommer, men det blir ikke noe tidlig start i sesongen. Likevel vet vi at det er mye penger å kjøre om utover i sesongen også så det er ikke noe å bekymre seg for. Får vi en god hest så tjener den alltids pengene sine!

Nanna Pride er solgt og vi har bestemt oss for å bedekke henne nå i vår. Formann har brukt mange timer foran pc for å finne den beste hingsten til henne. I tillegg har vi fått veldig god hjelp fra noen av de beste i Norge på området. Da er det ekstra artig for formann å se at valget på Revenue stemte godt overens med forslaget til eksperisen. Håper alt med bedekning osv går greit for seg. Nanna Pride kommer til østlandet i helgen og overleveres da til ny eier mot at vi får igjen det første levenede avkommet som åring.

24.januar
Det skjer ting i Stall Bacalao om dagen.

I dag har jeg bestilt plass til Nanna Pride hos Revenue!! Dette blir veldig spennende, og hesten er fortsatt til salgs som avelshoppe/løpshest. Flere som har meldt seg så en avtale nærmer seg.

Mudcake har som kjent vært til behandling og Team Kolnes jobber på spreng for å få hesten 100%. Hesten kommer ikke til start før vi er helt sikre på dette. Siste nytt er at de fant noe på hofter osv som ble behandlet i går. Da skal framkne og hofter være i orden og da nærmer vi oss målet. Vi satser på start på Biri den 16.feburar hvis alt går etter palenen. Da blir det en meget spennende vår for denne hesten!

Millchip trener på og får veldig mye god trening om dagen. Det kjøres bakkeintervaller sammen med de andre treåringene hver andre dag. Da går de ca 2000 meter ganger fire. Han ligger ikke noe tilbake for de fem andre treåringene på kondisjon, men kanskje noe på fart enda. Sigbjørn har veldig tro på hesten, men han blir ikke tidlig klar. Uansett kan det skje mye med disse hestene i denen fasen av livet. Meget spennende blir det uansett!

Dark Street trener veldig fint om dagen og får mye god trening. målet er prøveløp på Biri den 16.februar. Dette blir meget spennende. Vi satser på en god vår for denne hesten.

11.januar
Det skjer ting i Stall Bacalao om dagen. Nå har vi solgt Torpa Jo og Lill Q.C. Torpa Jo som rent salg, mens vi solgte Lill Q.C med en avelsklausul om første levende føll.

Når det gjelder de andre hestene så kan følgende sies:
Mudcake har nå vært til behandling som tidligere nevnt og får den tid hun trenger før det blir start. Denne hesten skal være 100% klar når hun kommer til start igjen. Det bor utvilsomt veldig mye i denne hesten. Da hun var på sjekk i Skien og ble testet på tredemølle, kunne veterinæren melde at denne hesten var det voldsom kapasitet i. Etter en test på mølla som vanligvis hestene blir meget sliten av, fantes ikke Mudcake sliten!! Dette lover bra, men vi må få det ut i løpsbanen!

Millchip trener veldig fint om dagen og får masse god trening. Han lærer for hver dag som går og det blir meget spennende å følge denne hesten inn mot sommeren. Målet er start i sommer, men at høsten blir hovedmålet for hesten. Han er stor og trenger av den grunn mye krefter, men kapasiteten og travet er det ikke noe å si på, han legger veldig mye mark under seg så det lover meget bra!

Dark Street trener meget bra om dagen og Stensen er veldig fornøyd med han. Målet er prøveløp i løpet av januar!

Når det gjelder Nanna Pride så har ikke hun vært helt topp i kroppen, men ser nå mye finere ut og målet er start igjen om ca en mnd. Det næremer seg også bedekning. Her har vi funnet en meget spennende hingst til henne. Revenue er valget! Den har avlet meget bra og har litt fransk blod i seg som vil passe perfekt på henne! Dette blir meget spennende!


2.januar

GODT NYTT ÅR!!!!

Stall Bacalao har lagt bak seg et år med både opp og nedturer, men desverre flest nedturer. Måtte 2012 blir året da Stall Bacalao slår tilbake for fullt!


 

Rapport på hestene følger under:


 

Dark Street trener på og ser fin ut om dagen. Det økes nå gradvis på i trening og hesten gjøres klar for prøveløp innen januar! Dette blir spennende!  


 

Mudcake får nå litt tid på seg, hun fikk et spark i luftegården som krevde litt behandling, og hun skal nå til noen eksperter for å finne ut om det er noe galt. Sigbjørn mener bestemt at det sitter noe venstre bak, men som det ikke er funnet ut av enda. Hesten kommer ikke til start før hun er 100%. Da kan det bli et meget spennende år for denne hesten, for vi vet jo hva denne hesten kan når den er i orden. Ikke mange i hoppedivisjonen som kan hamle opp med henne i 100% orden.


 

Lill Q.C gikk et godkjent løp sist, men var uhelding og ble dratt bakover av en hest som ikke gikk fremover i det hele tatt. Hun gjør nesten et aldri dårlig løp, men vinner heller ikke for ofte. Hesten er nå i kveld lagt ut for salg på trav24.no. Inntil noe annet er bestemt så starter hesten så fort vi finner et passende løp. Konkurransen i løpene på denne tiden av året er ikke den beste!


 

Torpa Jo trener på om dagen og han er satt på et spesielt kostholdsprogram. Det blir spennende å se hvordan denne kan slå ut. Hesten er også lagt ut for salg på trav24.no. Inntil noe er avklart starter vi så fort vi finner et passende løp. Ingenting hadde vært bedre enn om han da hadde levert et kanonløp!


 

Millchip Street trener mye om dagen og får intervaller og mye tung mengdetrening, det er nå grunnlaget for sesongen legges. Han er fortsatt litt barnslig og trenger nok litt tid, men det er ingen tvil om at dette er en hest med et stor potensiale bare vi er litt tålmodig, det blir ingen tidlig 3 åring, men det er masse penger å kjøre om utover i sesongen også!


 


 

23.desember

GOD JUL, og hester til salgs!


 

Beklager at det har vært dårlig med oppdateringer her i det siste, men ferie og mye annet som har tatt tid må ta skylden!
Rapport på hestene følger under:

Torpa Jo og Lill Q.C er til salgs, det sier vel det meste! Ring meg på 91704095 hvis du er innteressert!

Lill Q.C starter fra spor to på Bjerke den 28.des. Perfekte forutsetninger!
Mudcake har fått et spark i den ene koden og har fått pencelin. Etter dette skal hun til en grundig sjekk i Skien for å se om vi finner ut hva som er galt med henne, for noe er det!
Dark Street er i full trening igjen og har fått mye god trening en periode, på nyåret startes det opp med hurtigjobb! Dette blir spennende!
Millchip får veldig mye og god trening om dagen noe han svarer fint på, det blir spennende å følge denne hesten utover i 2012.6.desember
I dag starter Mudcake på Momarken, spor ni over mellomdistanse skal passe perfekt. Motstanden er heller ikke avskrekkende. Får hesten et bra løp så bør hun være med å kjempe om seieren i dette løpet ellers er det for dårlig!

Torpa Jo starter på Momarken til uka. Han fikk spor 10 over mellomdistanse. Vi håper fremgangen fortsetter!

Lill Q.C starter på Jarlsberg søndag, sporet er ikke klart enda, men her er det muligheter for hesten har aldri fungert bedre enn i den siste starten!

Millchip trener fint og får mye god trening om dagen, det blir veldig spennende å følge hesten fremover!

Dark Street er nå tilbake i full trening og vi jobber mot målet med prøveløp i begynnelsen av januar! Dette blir meget spennende!

Nå reiser redaksjonen og flere av de andre medlemmene i Stall Bacalao til Spania en uke derfor blir det litt stille mtp oppdateringer!


1.desember
Lill Q.C gikk et bedre løp denne gangen enn gangen før og gikk pigg i mål med masse krefter. En defensiv styring av Høitomt som la seg til i fjerde par innvendig da han kunne valgt andre par utvendig. Trøsten må være at hesten fikk et fint løp og fungerte bedre enn noen gang i travet! Hesten har lagt bak seg en bra november og vi finner et nytt løp om ikke lenge.

Millchip Street trener fint om dagen og ligger ikke tilbake for noen av de andre toåringene på kapasitet. Han trenger som kjent litt mer krefter, men dette blir en bra hest på sikt!

Mudcake starter på Momarken tirsdag den 6.des. Vi fikk spor 9 over 2100m auto med Høitomt i vogna. Nå satser vi på litt mer offensiv styring og at hesten jobbes med til mål, for denne hesten må det kjøres med hele veien. Det er mye franskblod i henne!

Torpa Jo ser også fin ut om dagen, men det er litt dårlig med løp til han for tiden. Mulig det ikke blir ny start før enn om ca 14 dager på Momarken.

Dark Street er nå tilbake i full trening. Han får nå bra med trening en periode for å kjøre prøveløp om en drøy mnd. Dette blir meget spennende!


24.novmeber
Lill Q.C gikk et helt greit løp på Drammen, men ikke noe mer. Det viste seg etterpå at banen var veldig løs og uten sko bak blir det dårlig feste. Det blir start på Drammen igjen til uka, men spor 11 er ikke det beste. Vi krysser fingrene for at det løser seg.

Torpa Jo startet fra spor 8 på Bjerke denne uka. Det ble et håpløst løpsopplegg. Tredje/fjerdespor rundt den første svingen og frem i døden etter en åpning på 1,26,5 sier det seg at det ble for tøft. Hesten holdt faktisk bedre enn jeg hadde trodd så det var positivt, er han på bedringens vei tro? Neste start er ikke bestemt enda.

Nanna Pride fikk et perfekt løp mandag og tapte kun med en halvmeter, men ble likevel ikke bedre enn nummer fire. Hun går monteprøveløp søndag. Det blir spennende å følge henne videre!

Mudcake starter på Jarlsberg i morgen. Spor 3 med Høitomt i vogna kan bli veldig spennende. Vi håper fremgangen fortsetter og vi må satse fremover med en gang med denne hesten. Vi møter noen meget gode hester, men vi er ikke slått på forhånd!

Millchip trener på og ser fin ut om dagen.

Dark Street får det litt rolig en ukes tid til før det økes på med trening igjen!

21.november
Det er mange starthester om dagen.

I dag starter Lill Q.C fra spor to på Drammen over sprint. Dette er et amatørløp så alt kan skje, men fra spor to kjører vi kun rett frem, og går hun så bra som sist skal vi være med å kjempe om seiern i dette løpet!

Nanna Pride starter på Leangen i kveld, spor ti på sprint blir spennende. Det er gode rapporter på hesten. Blekkan i vogna og han sitter i ro til inn på oppløpet! Tvi tvi!

Torpa Jo starter i morgen på Bjerke fra spor åtte bak bilen. På sprint og med hans starthurtighet lukter det en fin posisjon direkte, vi krysser fingrene for at framgangen fortsetter!

Mudcake starter på Jarlsberg fredag, spor ikke klart enda, men med Høitomt i vogna og fra et godt spor blir dette spennende!

Dark Street ble behandlet på nytt torsdag så han får det rolig i trening en ukes tid til. Det satt mest i kodene! Vi har som mål å kjøre prøveløp innen midten av januar!

Millchip trener på og ser fin ut om dagen, han har tatt mønstringsløpet på en fin måte!

Det skjer mye så nå er det bare å følge med, og håpe på det beste!
15.november
Mudcake gikk et bra løp fredag, men dette er en spesiell hest som vi må lære og kjenne. Kusken sa at det kjentes ut som hun var ferdig i siste sving, men så tok hun plutselig tak i det igjen og gikk med full fart i mål. Vi er på rett vei, og neste start blir på Bjerke torsdag 24.nov. Vi håper utviklingen fortsetter.

Torpa Jo gikk i dag et greit løp på Drammen. Tok som vanlig teten og slapp til siste valget. Han fikk ligge i rygg hele veien og gikk ut i andre spor inn i siste sving. Det så ut til at han skulle vinne, men kusken måtte passe han litt de siste metrene. Uansett så var det fremgang, men vi har vel større forhåpninger til denne hesten enn som så. 32,8 på mellomdistanse er ikke mer enn det bør være. Han gikk jo bedre på samme tid som 3 åring i fjor. Han starter på Bjerke igjen til uka, vi krysser fingrene for at det er ytterligere fremgang da!

Lill Q.C starter på Drammen tirsdag 22.november fra spor 2 på sprint mot ikke avskrekkende motstand så må vi jo ha trua på sier. Dette er et amatørløp så her kan alt skje, men vi går for gull etter de siste innsatsene å dømme!

Dark Street trener lett etter behandling og får en ny sjekk torsdag denne uka. Mulig det blir litt mer behandling da, sånn at han blir 100% bra. Målet er prøveløp innen midten av januar!

Millchip har tatt mønstringsløpet på en fin måte og trener på. Han går nå inn i en tung treningsperiode så får vi se til våren hvor han står! Det blir nok ingen tidlig treåring, men er vi tålmodig med denne hesten kan det bli en skikkelig traver!

Nanna Pride starter på Leangen mandag 21.nov. Spor 10 på sprint med Blekkan i vogna kan bli spennende!


11.november
I går gikk Lill Q.C et meget sterkt løp fra dødens hver meter. Hun presset opp farten den siste runden og holdt meget bra til tredje! Hun var tilbake sånn vi kjenner henne!

I dag starter Mudcake på Jarlsberg fra spor 11 på sprint. Ikke de beste forutsetningene, og hun må vise annen vilje enn sist. Møter jo også helt andre hester i dag! Det er ikke funnet noe feil på hesten etter siste start, men vi misstenker at den dårlig innsatsen skyldes behandling med nåler den siste uken. Det har vist seg ved flere anledninger at noen reagerer med å bli slappe av dette. Vi får håpe hesten viser seg fra en annen side i dag!

Tirsdag starter Torpa Jo på Drammen. Som alltid fikk han et flott spor. Første spor denne gangen. Det lukter tet og slippe til den beste som kommer! Vi håpr på fremgang!

7.november.
To positive opplevelser i helgen og to negative!!
Millchip Street gikk et veldig fint mønstringsløp. Han gikk siste tusen på 1,28 med full fart i mål. Kusken var veldig fornøyd med hesten, og hadde ikke mast på han i  det hele tatt. Hesten har et veldig flott trav, men han trenger mye krefter så vi får bare trene på i vinter så får vi se hvor det ender!

Lill Q.C gikk veldig bra fra tredje utvendig dro hun opp angrepet etter den harde åpningen og fullførte meget bra til tredjeplass. Hun starter torsdag førstkommende på Bjerke. Spor to over sprint mot ikke alt for gode hester. Her har vi alle muligheter! Tet hele veien?

Mudcake gikk det ikke så bra med lørdag. Vi ville gi henne et pent løp og det fikk hun, men hun klarte ikke å sette inn noen angrep på siste runden. Hesten sjekkes opp for dette var ikke bra. Det skal likevel sies at det gikk veldig rolig første runden 1,18 og da er det ikke lett å hente noe til slutt da de kjører 1,13 siste tusen. Vi hadde jo håpet på bedre, men hun har jo ikke gått løp på to mnd og trengte sikkert løpet!
Hun er meldt til Jarlsberg førstkommende fredag, men vi starter selvsagt ikke hvis vi finner noe på hesten!

Torpa Jo skuffet også fredag. Han måtte riktignok åpne 1,27 første fem og 1,28 første tusen på en litt tung bane, men uansett hadde vi håpet og trodd at han skulle være bedre til slutt. Han mistet travet og var full av melkesyre. Hesten sliter med melkesyre hvis han får for tøff åpning det er det ingen tvil om. Hesten meldes nå til Drammen neste uke. Da blir det et lett løpsopplegg og kjøres til slutt. Viser ikke hesten bedre takter da må det vurderes hva vi gjør videre.

Det vil liksom ikke helt løsne for Stall Bacalao om dagen!

1.november
Rapport på hestene følger:

Dark Street fungerer ikk helt topp om dagen, men er i full trening. Han får en helsesjekk i slutten av denne uka. Mulig det blir en liten behandlingsrunde. Hesten har aldri vært behandlet tidligere så en gang må vel være den første. Sånn det ser ut nå så blir det nok ikke noe start før enn tidlig i fireårssesongen, men denne hesten bor det mye i så vi velger å være tålmodige!

Mudcake starter i V75 lørdag førstkommende. Vi fikk det dårligste sporet vi kunne få. Første spor i andre rekke på tillegg. Huff huff!! Herfra må vi ha mye flaks på veien skal vi få noe med løpsutfallet å gjøre!

Lill Q.C starter på Biri fredag, også her var vi uheldinge med sporet. Spor 10 over sprint på Biri er ikke akkurat det beste, men det som er positivt er at Sigbjørn var veldig godt fornøyd med henne i et hurtigjobb på Bjerke lørdag. Her gikk hun 2000 meter etter 1,22 på en meget lett måte! Det blir spennende å se om hun har lagt bak seg sykdomsperioden og om hun er tilbake sånn vi kjenner henne!

Torpa Jo trener veldig fint om dagen og fikk et perfekt spor på Biri fredag først kommende. Spor 3 over sprint på Biri lukter tet hele veien. Hvis ikke hesten finner på noe tull og fungerer som sist skal en god hest til for å slå han! Måtte det bare snu fredag!

Millchip Street skal starte i mønstringsløp på Biri fredag. Hesten gikk hurtig lørdag og Sigbjørn var sånn passe fornøyd med hesten. Han er litt på barneskolestadiet enda. Det skal ikke være noe fare med kapasiteten i følge Sigbjørn, men han er ikke veldig rutinert enda og kan finne på noe tull. Det blir litt endringer på utstyr til løpet, og vi satser på at det går bra! Uansett blir det meget spennende å se denne hesten i banen for første gang! Møt opp! Løpet starter kl 1710.

Nanna Pride starter på Leangen mandag 7.nov. Spor 10 over sprint kan passe henne perfekt. Det blir spennende å se henne i banen igjen, er hun tilbake sånn vi kjenner henne??28.oktober
Fredag 4.nov blir en spennende dag for Stall Bacalao, da har vi tre hester til start på Biri.

Millchip Street starter i mønstringsløp, det blir selvsagt meget spennende å se denne gutten i banen sammen med tre andre hester. Spor to på volte er ikke det beste, men vi satser på at dette går bra. Hesten får et pent hurtigjobb på Bjerke nå til helgen.

Torpa Jo starter fra spor 3 på auto over sprint. Uten noe tull og samme form som sist har vi store seiersambisjoner denne dagen! Vi slipper ikke til noe!

Lill Q.C fikk spor 10 på sprint, det var ikke akkurat det vi hadde håpet på, da det er veldig vanskelig fra bakspor og sprint på Biri. Men er hesten tilbake der hun har vært tidligere? Det er det vi er ute etter å finne ut!

Vi kan også melde i fra om at Nanna Pride skal starte på Leangen mandag 7.november. Spennende!

Mudcake meldes til hoppedivisjonen på Jarlsberg 5.november. Dette blir meget spennende, vi må bare håpe på et godt spor!


25.oktober
For en nedtur! Vi som har ventet på dette løpet, og preppet hesten 100% så får vi ikke starte med bakgrunn i at DNT ikke har registrert inn riktige data på hesten! Dette trengte ikke Stall Bacalao nå! Krav om erstatning er sendt DNT. Hadde vi ikke ventet på dette løpet så kunne vi jo ha startet før!! Vi kunne jo også ha startet på tillegg, for vi vet jo hva denne hesten kan i sine beste stunder! Vi får heller vente til V75 på Jarlsberg den 5.november. DNT hoppeserie!

24.oktober
Hold av fredag 4.november, da blir det etter alt å dømme 3 starthester fra Stall Bacalao på Biri. Millchip Street, Torpa Jo og Lill Q.C.

Rapport på hestene.

Mudcake starter onsdag som alle vet. Hun gikk lørdag et siste hurtigjobb på Bjerke og så grei ut i følge Sigbjørn. Ikke lysende og ikke dårlig var forklaringen da undertegnede ville vite litt mer. Som han sier er jo hesten ny for han så han må lære seg å kjenne hesten skikkelig først. Det ble kjørt 2000 meter hvor den første gikk på 1,24 og den siste på 1,22. Dette gjørde hun selvsagt enkelt, men onsdag må beina flyttes raskere!! Vi venter i spenning!!

Torpa Jo har tatt løpet sist fint og trener på,  han meldes til Biri fredag 4.november.

Dark Street virker grei i treningen, men får en litt hardere test onsdag for å se hvordan han fungerer! Vi gjør opp status etter dette på hva vi gjør videre.

Millchip Street, trener fint og det blir helt sikkert mønstringsløp på Biri fredag 4.nov. Det blir spennende!

Lill Q.C trener fint og blir meldt til løp på Biri fredag 4.november. Dette blir hennes siste sjanse!

Nanna Pride meldes til løp på Leangen den 7.nov. Det blir spennende å se hvordan det funker!


19.oktober
Mudcake trakk et meget bra fjerdespor med kun fire hester på strek i Axel Jensen hoppeløp på Bjerke 26.oktober. Vi satser alt fremover direkte og slipper ikke til noen!! Vi møter veldig mange gode hester, men er hoppa tilbake i godt gammelt slag står hun ikke tilbake for noen. Vi stiller selvsagt til start med ambisjoner! Det er flere av oss som skal innover så det er bare å si i fra til formann så fikser vi felles kjøring innover! Veldig fine løp på Bjerke denne kvelden med V75 og mye show!! Dette blir spennende!
 


18. oktober kveld!

Nei nei nei... det går rett og slett ikke Stall Bacalao sin vei om dagen. I dag suste Torpa Jo til tet, og han så lekker ut. Vi var på forhånd enige om at vi skulle gi han et pent løp, og en god opplevelse første gangen ut etter pause, men det ble vel en litt for passiv styring?Høitomt slapp til en av de minst betrodde i løpet noe som skulle vise seg å bli helt feil. Denne hesten feiler når det gjenstår en runde og drar med seg Torpa Jo til galopp. Han galopperer lenge og blir disket, men blir kjørt etterpå, og hesten går en meget bra siste runde. Høitomt sier etter løpet at hesten aldri har vært bedre, han gikk i mål med full fart og viser at han er på gang.  

Det vil seg liksom ikke helt for denne hesten! Nå prepper vi hesten på alle måter og sikter oss inn på start på Biri fredag den 4.nov. 1609 meter for hester med grunnlag under kr 75.000.- dvs bedre løp får han ikke!! Da slipper vi ikke til noen!


 

Om ikke det var nok så fungerte heller ikke Dark Street i dagens rutineløp, men årsaken ligger nok mye i at han gikk uten sko foran, noe som i følge kusken ble for lett ballanse for hesten. Vi gjør noen endringer og prøver på nytt om ikke lenge!


 

18.oktober
Torpa Jo starter i dag på Momarken og det blir spennende. Han gjorde fredag unna et hurtigjobb på Bjerke hvor han ble vel hissig da han fikk det for seg at han skulle holde følge med en varmblods som kjørte hurtig. Det gikk skikkelig luftig for seg i følge Sigbjørn. Vi får krysse fingrene for at han holder seg rolig når vogna slipper feltet og at han gjør et godt inntrykk! Tvi tvi!

Mudcake gjorde søndag unna et pent hurtigjobb på Bjerke og så lekker ut på det. Hun får et nytt og litt skarpere hurtigjobb til helgen for å vekke henne litt opp før starten neste uke. Det blir meget spennende å se hva slags spor vi får. Hesten ser veldig fin ut om dagen!

Lill Q.C trener fint, men vi venter med start til blodverdiene er 100%. Hesten fortjener et reelt forsøk da det handler om hva vi gjør med hesten fremover. Da må beslutningen tas på riktig grunnlag!

Dark Street går i dag rutineløp på Biri, ser hesten like fin ut der så blir det prøveløp om ikke alt for lenge! Hesten trener veldig fint og helsesjekken avdekket ingen store feil, bare justert litt på noen tenner!

Millchip Street trener fortsatt meget lovende og det blir mønstringsløp en av de nærmeste ukene.


14.oktober
Snart helg, men en rapport på hestene følger!
Lill Q.C skulle egentlig starte denne uken, men valgte å stryke da blodverdiene ikke er helt 100% enda, men hun er klart i bedring derfor blir det start om ikke alt for lenge. Vi må la hesten få en real sjanse når hun først skal starte, derfor avventer vi litt. Hesten ser meget fin ut i trening!

Torpa Jo gjør i dag unna et hurtigjobb for å teste formen før start til uken. Det skal også tas nye blodprøver av han da ikke disse var helt 100% sist uke, vi venter i spenning! Vi håper på start til uka, men tar det sikre fremfor det usikre! Denne hesten bor det alt for mye i til å ta sjanser!

Dark Street ser lekker ut om dagen og får et nytt pent rutineløp på tirsdag til uka. Ser han like fin ut da blir det prøveløp kort tid etter dette! Hesten har mange fine løp for norskfødte treåringer på slutten av dette året! Meget spennende!

Millchip Street trener fortsatt meget bra og det blir mønstring om kort tid. Det blir meget spennende å se denne hesten i banen på Biri. Vi gleder oss!

Mudcake ser flott ut om dagen og trener på. Hun får et hurtigjobb på Bjerke på søndag, og vi satser alt mot start den 26.oktober i Axel Jensen`s hoppeløp. Vet det er flere som har sagt at de skal innover denne dagen da dette er en flott dag på Bjerke! Si i fra om flere har lyst å være med innover!

Nanna Pride har slitt med en sårskade etter at hun kom til trønderlagen, men dette ser nå bedre ut og det nærmer seg start for henne. Hun har roet seg veldig, noe som er meget bra for hennes vedkommende!


5.oktober
Dark Street gjorde i går kveld unna et MEGET oppløftende rutineløp på Biri. Hesten ble tatt pent fra start og lå i feltet hele veien. Han gikk siste runden på 1,20 på en veldig enkel måte, og fantes ikke sliten etterpå. Dette var rett og slett imponerende når vi tenker på hvor lite hurtigkjørt denne hesten er. Vi går noe spennende mnd i møte!

4.oktober
Rapport på hestene følger under:

Dark Street trener veldig fint og skal i dag ut i rutineløp på Biri. Det blir meget spennende! Han meldes i 1,30 fart, men her kjøres det som regel fortere. Nærmer vi oss start tro? Det er mange fine treårsløp på slutten av sesongen.

Torpa Jo trener fortsatt meget bra, og det var meningen å melde til Klosterskogen den 11.oktober, men her hadde formann sett feil. Dette var et varmblodsløp, derfor melder vi til Momarken den 18.oktober. Dette blir spennende!

Lill Q.C starter på Drammen til uka. Vi fikk spor 5 på sprint mot ikke avskrekkende motstand. Er hesten tilbake i slag hamler hun opp med disse hestene.

Mudcake trener veldig fint, og fikk i går sin første harde intervall økt. Det så bra ut. Vi satser alt mot Axel Jensen minneløp den 26 oktober der vi står perfekt inne på strek med kr 100`i førstepremie.

Millchip Street trener fortsatt fint og gjør det han blir bedt om. Han meldes til mønstringsløp på Biri neste fredag. Da er det bare å møte opp!!

27.september
Tilbake etter årsmøtetur i Dusseldorf. 25 grader og knall sol gjorde årets årsmøtetur til en helg vi sent vil glemme!
Statusrapport på hestene følger under:

Torpa Jo trener veldig bra, og gjorde sist uke unna et veldig bra hurtigjobb inne på Bjerke. Sigbjørn hadde kjørt 1,35 2000m uten å snakke til han. I følge Sigbjørn hadde han aldri kjent hesten bedre. Det blir start på Klosterskogen den 11.oktober.

Mudcake er nå ferdig med en fullstendig helsesjekk og er nå erklært frisk. Vi satser alt mot Axel Jensens hoppeløp på Bjerke den 26.oktober. Der står vi perfekt inne på strek. Det blir utrolig spennende å følge denne hesten fremover.

Dark Street trener fortsatt veldig bra og utvikler seg hele tiden. Det gjelder nå bare å være litt tålmodig så kan dette bli riktig så bra!

Lill Q.C er det store spørsmålstegnet om dagene. Det er bevist dårlige blodverdier og vi må gi henne litt tid, men det bor mye i denne hesten så vi håper på rask bedring.

Millchip Street trener fortsatt meget bra og det blir mønstringsløp på Biri ved første anledning, bare Sigbjørn har flere hester til start samme dag.

15.september

Lill Q.C gikk i går nok et meget dårlig løp, hun ga seg helt fra tredje innvendig. Det er helt klart noe som er galt med hesten. Sigbjørn er veldig frustrert og streber etter å finne ut av dette. Mye tyder på en innfeksjon på flere av hoppene som har stått ved siden av hverandre inne på hoppestallen, for det er flere som har vært helt ute av det i det siste. Før vi tar noen konkulsjoner om hva vi gjør videre forsøker vi å få noen svar på hva som er galt.


 

Millchip Street gikk i dag et hurtigjobb inne på Bjerke. Hesten gikk 1,35 2000 meter på en fin måte, men i dag ble det litt galopper og tull for det var mye nytt å se på inne på Bjerke ifbm klasseløpshelgen! Sånn er unghestene innimellom. Uansett Sigbjørn var fornøyd og mye tyder på at det blir mønstringsløp på Biri om to uker.  


 

14.september
Væsterbo Mudcake fikk i går en grundig sjekk og ble behandlet flere steder. Det var ingen grove feil på hesten, men vi preparerer hesten 100% og trener godt, sånn at hesten kommer til start så godt forberedt som mulig!! Sigbjørn er veldig tilfreds med hesten og synes det var veldig bra at vi fant noe å rette på, da er det alltid letter å komme forbedret ut i ny regi. Her tyder mye på at vi kan utvikle denne hesten videre. Da tør jeg nesten ikke tenke på hvor god denne hesten kan bli!! Vi venter i spenning.

Lill Q.C starter i dag på Bjerke. Hesten har vært på behandling for å få opp blodverdiene, og er skjerpet i trening. Det blir meget spennende å se hvordan dette slår ut!

Dark Street trener fortsatt veldig fint og utvikler seg for hver uke som går. Hvor står vi om to mnd? Hesten ser lekker ut!

Nanna Pride reiste i går til trønderlagen. Det blir spennende og følge hesten videre! Får hun et nytt løft?

Millchip Street gjør i dag unna et hurtigjobb på Bjerke, rapport følger senere. Går alt etter planen meldes han til mønstringsløp med det første.

Torpa Jo ser veldig bra ut om dagen. Han fikk i går en tøff treningsøkt og så veldig fin ut på det!

12.september
Da er hesten på plass, og vi kan slippe nyheten om ny hest i Stall Bacalao!
Væsterbo Mudcake er nå på plass hos Team Kolnes og vi venter spenning på fortsettelsen. Her har vi kjøpt en hest som har et stort potensiale!! Fire år gammel hoppe med fransk stamme, mormora er også helsøster til Super Arnie. Hoppa har kun gått 14 løp, men har rukket å vinne på 1,13,2 på sprint, og 1,14,5 over mellomdistanse. En veldig tøff hoppe som har gjort noen helt rå løp!! Her lukter det kapasitet i lange baner!! Vi klarer nesten ikke vente på å se denne hesten i løpsbanen. Hesten får i dag en grundig sjekk fra topp til tå, for så å legge planen videre etter dette!!

9.september
Det skjer ting i Stall Bacalao om dagen. Vi er et andelslag som hele tiden er ute etter det beste for både hestene og andelslaget.
Vi har nå bestemt oss for å leie ut Nanna Pride frem til sommeren 2012 for så å se på muligheten for å bedekke henne. Nanna blir leid ut til trønderlagen og Vernoica Lunde. Der kommer hun til å få det veldig godt og kanskje finner hun et nytt gir der. Ei veldig seriøs jente som kommer til å gjør alt som står i hennes makt for at hesten leverer. Vi ønsker henne lykke til, og følger spent med! Hesten blir transportert i løpet av neste uke.

Ny hest på vei, ja vi har kjøpt en ny hest, mer info følger da den er på plass i løpet av helgen. Dette er en skikkelig traver som vi i Stall Bacalao har store forventninger til. Mer info følger over helgen.

Lill Q.C starter onsdag på Bjerke. Hoppeløp over 2100m auto. Spor ni mot passende motstand kan bli veldig spennende. Hesten har vært på behandling og treningen er skjerpet. Vi har tro på at dette slår positivt ut. Vi venter i spenning!

Torpa Jo er behandlet og trener fint. Denne hesten velger vi å være litt tålmodig med da vi vet det bor så mye hos denne gutten. Vi venter i spenning på fortsettelsen.

Millchip Street trener veldig fint og får et hurtigjobb rett over helgen. Det blir etter dette avgjort når det blir mønstringsløp. Her dreier det seg om et tallent som vi gleder oss veldig til å følge utover vinteren og våren da vi har forventninger om start! Får vi en treåring neste år som kan være med å kjøre om de store pengene? Vi har trua!

Dark Street trener veldig bra, ser rett og slett lekker ut om dagen. Utfordringen er bare å være tålmodig nok. Gikk et hurtigjobb på 1,35 sist uke og gjorde dette meget lett. Her blir det bare å smøre seg med tålmodighet så kan dette bli riktig så bra fremover!! Her er det tallent i massevis!1.september
Nanna Pride starter på Biri førstkommende fredag. Det blir spennende, hesten virker veldig fin i trening og treningen har blitt skjerpet. Perfekt tredjespor og sprint så forutsetningene kunne ikke vært bedre.

Dark Street trener veldig bra om dagen og det økes på med trening hele veien, noe han svarer fint på. Går alt etter planen så er det mulig vi vurderer start om en par mnd tid, men dette bestemmer hesten selv.

Millchip Street trener fortsatt fint og mønstringsløp bli i løpet av mnd. Veldig spennende med disse unghestene!

Torpa Jo er behandlet og får det rolig i trening.

Lill Q.C får tilskudd og trenes hardere for å se hvordan hun svarer på dette. Hun meldes til Bjerke den 14 sept. Det blir spennende!

23.august

Nedturen fortsatte mandag! Torpa Jo suste til tet og åpnet på 1,27 og så lekker ut i tet, men plutselig var det slutt og han kommer i mål langt bak feltet i en gangart som ser ut som om alt annet enn trav.  


 

Stall Bacalao har hatt den verste uken i deres historie, men hva er årsaken? Får vi noen svar på de dårlige innsatsene?  

Etter en lang telefonsamtale med en trener som også er frustrert om dagen dagen, da flere av hesten har underprestert den siste tiden.

Det er tatt diverse prøver av hestene og det tyder på at det kan være en infeksjon på stallen, men ingenting er sikkert. Når det gjelder våre hester så kan det oppsummeres følgende:


 

Torpa Jo var dønn halt etter løpet på Klosterskogen mandag. Han ble sjekket opp av dyrlege i dag og han ble behandlet i hovledd og et framkne. Dette er noe Ole Peder Synstelien har sagt lenge vdr Torpa Jo, men som dyrlegen ikke var enig i, og ikke ville behandle. Nå var det en nye dyrlege som så på hesten og sa det samme. Kanskje har vi nå endelig funnet roten til alt vondt i beina på denne hesten. Det blir nå en litt roligere periode før hesten kan være klar for start igjen om en drøy mnd. Denne hesten har mye inne, kanskje disse funnene kan resultere i at han tar enda et steg videre!


 

Nanna Pride ble det tatt blodprøver av, her ble det påvist at hesten kan ha slitt med en krysslammelse, da disse verdiene var langt over normalen. Hesten blir behandlet for dette og det kommer til å bli skjerpelser i treningen fremover for å se om det slår positivt ut. Uansett blir det å kjøre på sjanse med denne hesten fremover. Det er bedre å sitte fast en gang innimellom eller å krabbe i mål. Vi må forsøke å bygge opp igjen psyken på hoppa.


 

Lill Q.C var under pari sist lørdag i V75 selv om hun satt ny rekord. Det ble tatt blodprøver av henne før helgen og som vi fikk svar på nå denne uken. Her ble det påvist meget lave verdier av røde blodlegmer. Det skal i realiteten ikke være mulig å trave så godt som hun gjorde lørdag med disse verdiene, men det sier bare noe om innstillingen til denne jernhoppa. Hun får nå diverse tilskudd, og hun skjerpes ytterligere i trening.  
Denne hesten har mye ugjort i banen!
 

 

De andre hestene er det ingen nyheter på!


 

22.august!
Huff huff huff!!
Det går rett og slett elendig for Stall Bacalao om dagen. Fredag skuffet Nanna Pride stort, lørdag gjorde Lill Q.C det samme. Forklaringen?? Det vet vi rett og slett ikke.
Det virker som om Nanna har blitt litt lei, og er ingen hest som skal gå i dødens. Hun gir rett og slett blaffen. Fremover må det bare kjøres på sjanse med denne hesten.
Lill gikk riktig nok ny rekord lørdag, men med et perfekt løpsopplegg hadde vi jo håpet på mer sprut til slutt. Hun gikk 1,14,7 over sprint, men i den siste starten på Biri gikk hun jo med fullfart i mål på tiden 1,16.- over 2100meter volte, dvs vesentlig bedre.

Vi gir oss ikke så lett, men den nærmeste mnd må det fattes en del avgjørelser om fremtiden for disse hestene i Stall Bacalao. Årsmøte i Dusseldorf blir avgjørende.

Millchip Street gjorde sist uke unna et flott banejobb på Bjerke. Han gikk siste tusen på 1,30 og så fin ut på det. Kusken mente vi skulle vente en mnd med mønstringsløp, noe vi da gjør. Kusken mente vi her hadde med en fin traver som virker lovende!

Dark Street ser lekker ut om dagen og treningen økes på gradvis. Vi krysser fingrene for at fremgangen fortsetter.

Torpa Jo starter i dag på Klosterskogen, spor sju og sprint er greit, vi satser på at oppturen fortsetter!

16.august
Flere hester starter i løpet av en ukes tid, og rapport på hestene følger under.

Dark Street starter ikke enda, men gjorde unna et meget oppløftende hurtigjobb på Biri sist uke. Han travet lett 1,40 og så veldig fin ut på det. Det var masse å kjøre med. Hesten opptrer meget fornuftig og kjør akkurat det han får beskjed om. Det økes gradvis på i trening og hesten bestemmer selv om det blir start i høst, men at vi her har et tallent er det ingen tvil om!

Millchip Street trener veldig fint og kommer seg fra hver dag som går, vi melder i mønstringsløp på Biri neste uke, men meldes det ikke flere hester starter vi ikke. Vi ønsker at hesten skal gå sammen med andre for å lære av dette. Kolnes skryter veldig av hesten så dette blir spennende!

Nanna Pride starter på Biri førstkommende fredag. Hun fikk et perfekt andrespor bak bilen på sprint. Prøver vi på tet en gang til? Det er ikke sikkert hun må åpne 1,07 første 300 meter hver gang hun skal gå i tet?

Lill Q.C starter i V75 på Sørlandet lørdag førstkommende. Hun trakk også et bra spor, nemlig spor tre. Her lukter det kjøring og satser fremover direkte med Høitomt i vogna! Vi har ventet på dette løpet, men i V75 møter vi alltid på noen sterke konkurrenter!

Torpa Jo starter på Klosterskogen mandag førstkommende. Han trakk spor 7 på sprint med Høitomt i vogna. Hesten er så rask fra start at han blåser vel dit denne gangen også hvis han ikke finner på noe tull, for vi kan jo ikke helt stole på denne gutten enda! Vi håper fremgangen fortsetter!

11.august

Viktig datoer for alle i Stall Bacalao, hold av dagene!


 

23-25. september Årsmøtetur til Dusseldorf.

12. november V75 Biri og BACALAOFESTEN!


 

Siste rapport på hestene:

Nanna Pride trener fint og starter på Biri fredag 19.august. 1609 meter og hoppeløp.


 

Dark Street trener veldig fint, går hurtig på Biri i morgen og rapport følger.


 

Torpa Jo meldes til løp på Drammen 23.august. 2100 meter under 75`i grunnlag. Perfekte forutsetninger!


 

Lill Q.C ser fin ut om dagen og meldes til V75 på Sørlandet neste helg. Perfekt hoppeløp under 175`i grunnlag.


 

Millchip Street trener veldig fint og mønstringsløp blir på Biri i slutten av august!


 

09.august
Torpa Jo fungerte i går bedre enn han noen gang har gjort i travet. Det resulterte i en fin andre plass og en god prestasjon. Hesten tok lett teten, men fikk kraftig press hele veien og tapte meget knepent etter siste tusen i underkant av 1,29. Dette var klart en opptur, men vi hadde jo håpet på sier. Kusken ville ikke jage for mye på hesten til slutt da det fort kunne slått feil ut. Nå håper vi bare på litt kontinutet fremover. Hesten har et langt og krevende trav som krever mye krefter. Får han nok av det, vil det bli fart over sakene. Det tunge første sporet på Momarken i går var heller ikke til hans fordel. Neste start blir etter alt å dømme på Drammen den 23.august. Vi håper oppturen fortsetter!

05.august

Da er redaksjonen tilbake fra ferie og nyheter kommer!

Torpa Jo startet på Biri nå i juli, og varmet bedre enn noen gang i følge Høitomt, men da løpet nærmet seg hisset han seg opp noe voldsomt og fulgte bilen i en voldsom fart, noe som selvsagt resulterte i galopp. Hest viste sine fartsressurser, men det koker for mye i hode denne hesten. Hesten har aldri sett finere ut i trening så vi prøver på nytt tirsdag førstkommende på Momarken. Vi fikk et perfekt andrespor på sprint. Finner ikke denne hesten på noe tull denne dagen har vi stor tro på sier! Vi krysser fingrene!


 

Lill Q.C gikk et meget godt V75 løp på Biri sist helg. Etter en perfekt styring av Stensen i andre par utvendig hadde vi seiersforhåpninger, men en sliten hest i dødens stoppet helt opp og vi måtte gå rundt. Hesten er ikke så tverrspeedig, men hun holdt stilen glimrende til mål og ble nr fire. Hadde vi hatt litt mer tur i siste sving kunne det blitt veldig bra. Likevel var vi meget godt fornøyd med hesten, og kusken mente hesten aldri hadde fungert bedre. Vi venter nå til V75 på Sørlandet den 20.august der hun står glimrende inne i et hoppeløp under 175`i grunnlag over sprint. Får vi et bra spor her kan dette bli veldig spennende!


 

Nanna Pride startet også på Biri sist helg, hun ble sittende fast med alle krefter over mål. Vi finner et løp og melder om ikke alt for lenge, for hesten holder veldig fin form for dagen, bare helt merkelig at vi ikke kan få skikkelig uttelling med denne hesten snart!!


 

Millchip Street trener meget fint og det blir mønstringsløp om ikke så alt for lenge. Han var sist uke inne på Bjerke og gjorde unna et flott hurtigjobb på 1,40 på 2100m, Sigbjørn er meget fornøyd med hesten!


 

Dark Street trener meget bra og ser lekker ut om dagen. Det økes nå på gradvis i trening og Stensen er veldig fornøyd så langt. Han mener det er en hest som har stor lungekapasitet for han tåler veldig mye. Det blir veldig spennende i tiden som kommer å se hvordan han utvikler seg!!


 

19.juli

Fredag startet Torpa Jo på voltestart, det gikk som vi fryktet, han la seg ikke skikkelig til og feilet kort. Når i tillegg hestene i  feltet traver 1,26,6 på 2100m volte sier det seg selv at det blir alt for tøft. Vidar Hop sa etter løpet at dette kommer til å bli en skikkelig traver, bare han får mer rutine og stabiliserer seg skikkelig. Vi håper han har rett! Torpa Jo starter på Biri førstkommende torsdag 21.juli. Fra spor 4 på 1609m auto sier det seg selv at ambisjonene stiger, men med denne hesten tar vi ingenting på forskudd. Går alt som vi håper satser vi på å lede hele veien, det haddet smakt utrolig deilig med seier!!


 

Lørdag startet også Lill Q.C etter to mnd pause, vi hadde ventet spesielt på dette løpet, og fra spor en steg forhåpningene. Stensen traff starten perfekt og hun tok enkelt teten, men da storfavoritten kom susende måtte vi bare slippe etter å ha tatt i mot noen meter. Åpningen på 1,11 på voltestart lukter det svidd av og setter seg naturlig litt i beina da hesten ikke har vært på banen på to mnd. Hun hold glimrende og tapte andre plassen i siste steget og ble fjerde. Hun gikk ny volterekord på 1,16,2. Dette skal vi være godt fornøyd med etter to mnd pause! Neste start blir på Biri 30.juli i V75.  


 

Nanna Pride ser veldig fin ut og starter på Biri 21.juli. Her fikk vi spor tre på 1609m auto. Perfekte forutsetninger med en hest i form. Kanskje vi kjører i tet en gang, det har jo hesten aldri opplevd tidligere!


 

Dark Street trener veldig fint om dagen og treningen økes gradvis.


 

Millchip blir bare finere og finere, men vi valgte å stryke i mønstringsløpet på Biri 21.juli. Da det var kun han som var meldt ønsket vi ikke å starte. Ingen vits å tvinge han rundt der alene. Litt av hensikten med disse løpene er at hestene også skal lære litt, men det blir det dårlig med i et løp uten andre hester. Vi melder på nytt i slutten av juli, eller begynnelsen av august.


 


 

13.juli
Det vil ikke snu for Stall Bacalao!! I går feiliet Nanna Pride som helpigg i angrep 500 fra mål. Kusken kunne ikke skjønne hvorfor dette skjedde, for vanligvis varsler hun dette ved å begynne å rulle. Nå bare hoppet hun uten forvarsel. Eneste forklaring kan være at hun ble sårbeint da hun gikk uten sko, og det var veldig grov grus på Momarken denne dagen. Trøsten må være at hesten kjentes veldig fin ut og har meget god form for dagen. Vi må bare ta nye tak, det vil seg ikke helt med denne hesten, når skal uturen snu?? Nå har heller ikke Nanna startpoeng lenger så nå må vi kjøre lunsjtrav for å samle poeng!

Vi satser alt på at det snur i helgen med Torpa Jo på fredag og Lill Q.C på lørdag! Tvi tvi!!

11.juli
Denne uken skjer det mye for hestene i Stall Bacalao, og denne uken satser vi på at uturen snur!

Nanna Pride starter på Momarken i morgen tirsdag, spor sju bak bilen er ikke det beste, men sprint og god form utjevner dette. Vi går for seier, det lange oppløpet på Momarken er til hennes fordel!

Torpa Jo fikk spor sju på Jarlsberg førstkommende fredag, men møter på mange gode hester. Vi tar dette som en test på voltestart. Skulle dette gå bra går vi for en god premie og at hesten oppfører seg fint. I det siste løpet virket hesten pigg i det han galopperte i følge Høitomt. Han gikk trolig glippp av en lav 29 tid på 2100m auto. Det duger! Denne gangen møter han på umulige Ramstad Odin, men de andre skal han hamle opp med på en god dag. Vi tar alt som en bonus når det gjelder denne hesten. Han meldes også til Biri uken etter. 1609 m auto og sprint! Der går vi for gull!

Lill Q.C har vi nå ventet lenge på dette løpet med, og jaggu var vi ikke heldige og trakk spor 1 på strek! Her går vi for tet hele veien i kampen om kroner 60.000.-. Det ble i dag kjørt intervaller med henne og formen virker meget bra!! Vi vet hun kan åpne meget raskt på volte så her lukter det tet, og da SKAL vi sitte der, hun er meget god til å forsvare seg. De løpene hun har vunnet er enten fra dødens eller tet!


7.juli


 

Stall Bacalao har ikke helt flyt om dagen, men det er i motbakke det går oppover!!

 

Torpa Jo startet i dag på Bjerke og han tok lett teten og slapp så til favoritten. Første tusen ble åpnet på 1,28,9 og Torpa Jo tasset lett med i rygg på lederen. Inn mot siste sving valgte Høitomt å ta opp litt med Torpa Jo for å gå ut i rygg på den som lå utvendig leder, han hadde ambisjoner, men i det han kom ut bak hesten i dødens feilet denne rett i fleisen på Torpa Jo og Høitomt måtte ta litt i han. Dette resulterte i galopp, og etterpå ville han ikke legge seg skikkelig til igjen. Denne hesten er spesiell så sånne hindringer på veien takler han rett og slett ikke enda. Dette var veldig dumt for med fasit i hånd burde Høitomt holdt ryggen på lederen hele veien, men det er alltid lett etterpå. Vanskelig å si hva som da hadde skjedd, men kusken hadde tydligvis ambisjoner. Vinneren vant på 1,29,3 og jeg tror ikke Torpa Jo hadde vært langt unna! Vi tar nye tak, og han starter på Jarlsberg fredag 15.juli. Voltestart og mot flere gode fireåringer gjør at vi stiller til start med alt som en bonus. Vi tenker da først og fremst på at det er voltestart, dette blir en test på om han takler voltestart. Sporte kunne ikke blitt bedre, han fikk spor sju i kampen om kroner 40`...tvi tiv!!


 

Millchip Street var i dag på travbanen for andre gang i sitt liv. Dette er en meget fin hest med et flott trav, han legger veldig mye mark under seg. Han travet sist tusen på 1,35 alene. Han trenger mer fart i kroppen, men det kommer med litt mer fartstrening. Han opptrer meget fornuftig og gjør akkurat det han får beskjed om, virker veldig fornuftig. Vi satser mot mønstringsløp på Biri 21.juli. Det bli meget spennende å følge denne hesten videre, har vi en fin treåring neste år??


 

NB: Se nye bilder av Millchip Street og Torpa Jo under bilder.


 


 

5.juli
Nanna Pride starter på Momarken 12.juli. Sprint og hopper under kr 250`i grunnlag. Hun fikk spor sju, men ikke mot alt for god motstand så her er det muligheter. Nanna er ikke akkurat bortskjemt med gode spor på auto, men lite vi får gjort noe med.

Torpa Jo starter torsdag på Bjerke, det blir spennende. Vi melder også til Jarlsberg fredag den 15.juli. DNT 4 årsløp grunnlag under 70`der han står perfekt inne, men det er voltestart så vi tar dette som en test for å sjekke om han klarer dette. Han får ikke noe bedre løp på papiret, og med fine penger å kjøre om (40`i første) prøver vi å melde for å se.

Dark Street, siste rapport han jogger og øker på gradvis. Det settes mer fart på han om to uker. Alt ser veldig bra ut så langt.

Millchipp Street testes på Bjerke torsdag denne uken foran lunsjløpene. Vi klarer neste ikke vente på rapport!

Lill Q.C sier vi bare smekker om, gled dere til V75 på Jarlsberg 16.juli, og til konkurrentene, gru dere!


4.juil
Lørdagen ble ikke det vi håpet på, men det positive var at Nanna gikk i mål med krefter på lager til ny volterekord på 1,16,9 mellomdistanse. Kusken hadde fått beskjed om å kjøre på sjanse ettersom hun har opptredd noe variabelt i det siste. Hun fikk et perfekt løp i andre par utvendig i rygg på en av forhåndsfavorittene. Det skulle vise seg at den vi hadde rygg på hadde en meget dårlig dag og meldte utsolgt på siste borte langside, og Nanna ble dratt bakerst i feltet. Ikke ofte det er bedre å sitte fjerde innvendig enn andre par utvendig. Stensen mente han hadde mye å kjøre med, noe også tvbildene viste. Han kjørte ikke noe til slutt da han skjønte at det var for langt frem, hun fikk bare jogge i mål. Det positive var at hesten gikk pigg i mål og fungerte bedre enn noen gang. Stensen var veldig fornøyd med hesten.

Torpa Jo starter torsdag på Bjerke. Han trener fortsatt fint og ble sist uke sjekket opp og signalene derfra er også bra. Han blir bedre og bedre i kroppen for hver uke som går. Får vi se Torpa Jo fra tet hele veien torsdag? Tvi tvi!

Millchip Street trener fortsatt meget bra og blir hurtigkjørt på Bjerke denne uken. Vi venter spent på rapport, er han i rute til mønstringsløp på Biri 21.juli?

Lill Q.C ser bedre ut en noen gang og lades maksimalt for V75 løpet på Jarlsberg 16.juli. Får vi vår første V75 seier?? Det er lov å håpe, forutsetningene er i hvert fall på plass. Perfekt løp, og MEGET lovende treningsrapporter.

Dark Street øker gradvis på med trening og han ser veldig fin ut. Helpigg!!

29.juni

Torpa Jo starter på Bjerke neste torsdag. Han fikk spor 6 på auto, ikke det beste, men oppfører han seg så er det ingen som nekter han teten så rask han er de første meterne. Velger vi å sitte foran denne gangen? Motstanden er ikke avskrekkende, måtte vi bare få litt kontinutet på denne hesten så kan det bli riktig så bra. Alt ser bra ut i trening etter den siste starten.


 

Lill Q.C ble meldt til løp på Bjerke neste onsdag, men vi valgte og stryke henne. Møtte på veldig gode hester og det er ikke hensiktsmessig å starte bare for å starte. Vi velger å lade opp ekstra til løpet på Jarlsberg der hun står perfekt inne på strek med kr 60`i første. Lill Q.C har aldri sett bedre ut i trening sier Sigbjørn. Vi skal være litt mer forsiktig med denne hesten fremover, da kan vi få veldig mye morro fremover. Hun har mye ugjort i banen!


 

Millchip Street trener veldig bra og får et banejobb inne på Bjerke neste uke før det blir mønstringsløp på Biri den 21.juli. Han må jo selvsagt gjøre det bra på Bjerke neste uke, men det regner vi med går greit.


 

27.juni
Nanna Pride starter i V75 på Forus førstkommende lørdag. Spor 5 på volte var det beste vi kunne få. Hun har vært veldig variabel i det siste, men Sigbjørn mener han vet hvorfor derfor prøver vi henne i dette løpet. Nanna på sitt beste vet vi hva står for! Vi krysser fingrene for at hun er tilbake der vi så gjerne vil ha henne! Det er mye penger å kjøre om i dette løpet, DNT hoppeserie med kr 100` i første, men vi møter selvsagt på mange gode hopper.

Torpa Jo har tatt løpet sist uke fint og blir meldt i tilsvarende løp på Bjerke torsdag 7.juli. 2100 meter under 65`i grunnlag. Han har 64`så bedre løp kan han ikke få! Måtte bare fremgangen forsette, da kan dette bare bli veldig bra!

Dark Street jogger på om dagen og skynder seg langsomt. Han er veldig pigg og kry så det er utfordringen!!

Millchip Street ser meget bra ut om dagen og har utviklet seg veldig raskt. Oppfører seg eksemplarisk og gjør hva han får beskjed om i alle sammenhenger.

Lill Q.C trener strålende og meldes til løp neste uke, enten på Bjerke eller på Jarlsberg. Vi satser mot V75 på Jarlsberg den 16.juli. Der står hun perfekt inne i et hoppeløp med store penger.

23.juni


 

Torpa Jo på vei tilbake. I dag travet han bedre enn noen gang, og fant ikke på noe tull...kryss i taket! Han tok lett teten og slapp sånn at han etter hvert fikk tredje par innvendig. Det ble åpnet på 1,27 første fem og 1,28,5 første tusen. Torpa Jo fulgte lett med hele veien i sin joggende stil. Inn mot oppløp så han ut til å sitte fast med krefter, men da kom åpningen og han holdt farten veldig bra til mål. Tiden 1,30,3 på 2100m auto. Dette er ny rekord. Veldig riktig løpsopplegg med tanke på at hesten skulle få en god opplevelse. Dette er noe vi må være veldig godt fornøyd med for hesten har ikke fungert som best over en lang periode. De siste ukene har derimot vært oppløftende i følge Sigbjørn, men vi har liksom ikke turt å håpe på noe med denne hesten. Nå håper vi bare han stabiliserer seg her, da kan vi få veldig mye morsomt fremover!


 

22.juni
Nanna Pride skuffet stort på Bjerke fredag, ikke funnet noen forklaring på dette, men det gjøres noen endringer som vi håper slår positvt ut. Mulig hun reagerer litt negativt på noe alternativ behandling. Vi prøver igjen før vi drar noen konklusjon.

Millchip Street ser dunderfin ut. Sigbjørn er veldig fornøyd og vi satser på mønstringsløp i løpet av juli, mulig 21.juli på Biri. Sigbjørn mener han klarer dette lett og vil kjøre dette nå mens hesten er i orden. Plutselig kommer disse unghestene inn i en vekstperiode, eller at det skjer noe annet som gjør at hestene ikke fungerer som best. Dette styrer Sigbjørn, som har erfaring, og kjenner hesten.

Torpa Jo starter i morgen og det blir spennende. Han er seg selv lik, men hesten trener bedre enn noen gang. Mulig han må være med litt mer for å lære. Mulig det blir startvognprøve før løpet også. Vi krysser fingrene. Kapasiteten står det ikke på!

Lill Q.C trener bedre enn noen gang, her meldes det i løp om ikke alt for lenge, alt tyder på at vi satser på Bjerke den 6. juli og Jarlsberg den 16.juli.

Dark Street er pigg og kry om dagen og trener på, men her må vi ta steg for steg og være tålmodig!

16.juni


 

Torpa Jo starter på Bjerke torsdag 23.juni. 2100 meter auto under kr 70.000.- Han fikk spor fem, noe som er fint for hans del. Dette blir meget spennende. Sigbjørn har vært veldig godt fornøyd med hesten den siste tiden, aldri vært finere i trening hjemme på gården sies det. La oss håpe han også viser det i banen!


 


 

14.juni


 

Endringer i planene på Torpa Jo. Eirik Høitomt fikk problemer med å ta inn hesten da hans sønn avreise til USA ble fremskyvet. Dette resulterte i at han ikke har kapasitet til å ta seg av hesten pr dags dato. Dvs at Sigbjørn forsøker med hesten videre. Hesten er ikke langt unna så det prøves noen endringer for å se om det kan slå heldig ut!


 

Millchip Street begynner for alvor å vise positive ting i trening. Rett før helgen var han for første gang i sitt liv inne på Bjerke for å gjøre unna sitt første banejobb. Hesten har aldri sett en travbane før, bare det i seg selv kan jo være spennende for disse unghestene. Bjerke ble stengt pga av store nedbørsmengder da Sigbjørn var i ferd med å sele på hestene, men det stoppet ikke han i å pakke sammen og kjøre til Nannestad. Der gjore Millchip unna sitt første banejobb i livet. Det ble gjort på en MEGET tilfredstillende måte. På en blytung bane travet han lett 1,40 på 2000 meter. Ups dette var jo bare utrolig lovende. Sigbjørn var også meget fornøyd da han ringte. Vi venter spent på fortsettelsen, men en ting er i hvert fall klart. Hesten er i rute i forhold til mønstringsløp til høsten. Hesten oppførte seg helt eksemplarisk på hele tiden, bare det i seg selv er jo meget bra!  


 

Lill Q.C er i full trening igjen og ser veldig fin ut, vi satser mot V75 løpene i starten av juli. Da skal hun være i topp orden og da vet vi hva hun er god for! Kommer vår første V75 seier?? La oss håpe!


 

Dark Street er friskmeldt!! Han er nå i gang med trening igjen, men selvsagt må vi her være tålmodige. Hesten bestemmer selv hvordan løpet videre legges, kanskje kommer vi til start utpå høsten?? Kanskje har han hatt godt av denne pausen, kroppen har fått satt seg skikkelig. La oss håpe!


 

Nanna Pride starter førstkommende fredag på Biri, eller rettere sagt Bjerke da løpene er flyttet dit pga flommen i Mjøsa. Hun trener fint så vi stiller selvsagt til start med ambisjoner fra spor ti over 2100m med Høitomt i vogna! Tvi Tvi!!


 


 

8.juni


 

Redaksjonen er på ferie, og nyter herlige dager med luksus på sydlige breddegrader, men det forhindrer selvsagt ikke undertegnede å følge med på trav!!  


 

I går gjorde Torpa Jo et spennende comeback, men det gikk vel som vi antydet på forhånd. Hoggende gallop fra start, og han fungerte ikke optimalt. Likevel mente kusk og trener at hesten ikke er langt unna å fungere som best. Hesten viste enorm fart, og som Høitomt sa etter løpet, dette er en hest med stort potensiale bare vi fikk han i orden.

Sigbjørn ringte meg etter løpet og sa at han hadde et godt forslag til oss. Høitomt hadde sagt at han ville prøve hesten litt i trening, noe Sigbjørn mente var et meget godt forslag. Sigbjørn og Eirik Høitomt har i senere tid byttet noen hester for å utnytte hverandres ferdigheter, dette er til hestene og eierenes beste. Dette er selvsagt noe Stall Bacalao er veldig fornøyd med, og har takket ja til tilbudet. Det blir spennende å se om Høitomt og hans team finner noe mer ut av Torpa Jo. Vi må samtidig få takke Sigbjørn og hans team som har gjort en kjempejobb med hesten som var dømt nedenom og hjem før han kom til gården hvor de holder til. Det er overhode ingen uenighet i flyttingen av hesten da dette kom på initiativ fra Sigbjørn. Det er sånn et samarbeid mellom trenere og eiere skal fungere. Det setter vi stor pris på!! Da gjenstår det bare å se om Høitomt får noe mer orden på denne vanskelige herremannen! Han har vist tidligere at han er god til netopp dette. Ref. Ovedølen! Torpa Jo blir med på transport til Jarlsberg fredag førstkommende.


 

Millchip Street trener meget bra om dagen og Sigbjørn skryter mer og mer av hesten for hver uke som går, har vi med et stort tallent å gjøre?? Husk at alle hester er lovende før de kommer til start, men det skal i hvert fall ikke stå på genene til denne hingsten!


 

Nanna Pride trener veldig fint og er pigg og kry om dagen. Det blir etter alt å dømme start på Biri neste fredag.


 

Lill Q.C ser også veldig fin ut i trening etter to runder med behandling der høyre bakbein trengte ekstra justering! Vi satser mot hoppeløpene i V75 på Forus og Jarlsberg i begynnelsen av juli. Er hun da i orden kan dette bli veldig spennende, for vi vet at på sitt beste er hun ikke lett å tukte!


 

Dark Street foreligger det ingen ny informasjon om, men nå nærmer det seg friskmelding og hesten er snart tilbake i full trening. Endelig vil vi vel si, men 3 årssesongen er nok desverre spolert!


 

30.mai

Fredag var Nanna Pride tilbake sånn vi kjenner henne. Fra spor 8 ble det tatt opp fra start og hun satt sist i femte utvendig ut på den siste runden. Hun gikk i tredje og fjerde spor hele den siste runden og var den hesten som hadde klart størst fart i mål. Hun ble nummer to og det er vi veldig godt fornøyd med. Nå blir det to til tre uker til neste start. Holder hun seg hel fremover kommer denne hesten til å tjene fine penger fremover.


 

Torpa Jo gjorde lørdag unna et tilfredstillende hurtigjobb inne på Bjerke. Dette er nok til at Sigbjørn mener vi skal starte. Han er meldt til Drammen 7.juni. Dette blir en start for å sjekke hvordan ståa er. Feilfritt og en fin premie er målet! Vi krysser fingrene for at helsa bedrer seg, for da vet vi at vi har en meget god hest på sikt! Uansett blir det veldig spennende å se han i banen igjen!


 

Lill Q.C er tilbake i trening og det ser bra ut, men det er ikke bestemt noe ny start enda.


 

Millchip Street trener fortsatt meget bra, denne hesten blir det meget spennende å følge fremover.


 

Dark Street er det ikke noe nytt å melde om. Han holdes i ro.


 

22.mai

Årsmøtetur for Stall Bacalao går etter alt å dømme til Dusseldorf 23-25.september. Alle medlemmer må holde av denne helgen, det blir garantert en høydare!


 

Rapport på hestene følger under:


 

Millchip Street trener meget bra og Sigbjørn skryter veldig av hesten. Han får mye god trening om dagen. Målet er mønstringsløp til høsten.


 

Torpa Jo trener bedre om dagen og han blir muligens testet på banen i dag. Vi venter spent på tilbakemeldingen.


 

Nanna Pride skuffet vel litt i siste start, men har sett veldig pigg og fin ut i trening etterpå. Det blir start på Jarlsberg førstkommende fredag. Vi venter spent på sporet som blir klart i morgen.


 

Lill Q.C fungerte ikke på Bjerke i sin siste start. Hun er nå behandlet i høyre bakbein og frambein. Det blir en mnd pause før det kan startes igjen. Det har sikkert også hesten godt av. Hun har jo levert over all forventning og jeg er sikker på at det bor mye mer i denne hoppa. 
 

Dark Street tilbringer tiden på boks i noen uker til. Ikke bra, men vi må ta det sikre fremfor det usikkre.
 


 
 

 
 
15.mai

Dagen derpå!  

I går hadde vi kanskje vår største nedtur på travbanen i Stall Bacalao sin tid, og det tok lang tid å fordøye denne opplevelsen. Det var en veldig skuffet gjeng som satt seg i bilene på vei mot Gjøvik igjen.

Vi møtte opp mannesterke, store og små på Bjerke lørdag med store forventninger, men det gikk ikke som vi håpet og trodde. Hestene var rett og slett elendig for dagen!


 

Nanna Pride løser bra fra start, men får ikke noe fint løp og må gå i dødens hele veien, men melder utsolgt etter 1500 meter. Jogger i mål langt bak feltet. Syk? Vi vet rett og slett ikke hva som skjedde, men hesten var ikke seg selv lik. Funksjonelt fungere hun bra så det tyder ikke på at det er noe feil med beinet. Det blir vel en sjekk for å se om vi finner noen svar.


 

Lill Q.C travet ikke en meter, og burde kanskje heller ikke startet. På henne er forklaringen enkel, og hun blir nå sjekket opp og behandles der etter. Her er jeg sikker på at vi kommer sterkere tilbake.


 

Det går opp og ned i travsporten, det fikk vi et klart bevis på lørdag, men Stall Bacalao akter og komme sterkt tilbake!!


 


 

9.mai
OGP helgen står for tur og Stall Bacalao må jo selvsagt delta på dette. Lørdag starter både Nanna Pride og Lill Q.C i V75 på Bjerke. Hoppeløp under 175`i grunnlag, dvs de står perfekt inne begge to. Nanna fikk spor 6 på tillegg, perfekt, mens Lill fikk spor i andre rekke på tillegg, ikke det beste. Vi stiller selvsagt til start med ambisjoner, men møter også på noen gode konkurrenter. Vi var lenge i tvil om vi skulle starte med Nanna, men alt ser bra ut etter fredagen og det blir rolig denne uken med diverse behandling for at hun skal være best mulig forberedt. Lill virker fortsatt fin, denne gangen må vi satse på et litt mer offensivt opplegg med henne. Hun er best når hun er med der fremme tidlig. Kusk denne gangen ble Lars Anvar Kolle, mens Stensen kusker Nanna som vanlig.

Millchip Street trener meget bra om dagen, og i helgen hadde Sigbjørn sluppet til litt for første gang med denne hesten, og han var veldig fornøyd for å si det mildt.

Torpa Jo trener på og ser bedre ut enn på lenge, det blir et test inne på Bjerke i løpet av uken. Da håper vi på positive svar!

Dark Street er veldig pigg og fin om dagen. Vi var selvsagt innom hesten fredag og vi fikk se en lekker treåring. En hest som ser ut til å trives. Masse muskler og i godt hold. Han så rett og slett lekker ut!


7.mai

Herlig!!!! Nanna Pride var i går tilbake etter et halvt års pause og gaffelbånd skade. For et comeback hun gjorde!! Etter en perfekt styring av Stensen i andre par utvendig til 600 meter igjen, spurtet hun enkelt inn til sier på den en god tid. 1,14,5. Det gikk fort til slutt for å si det sånn, for første tusen gikk på 1,16,7. Da kan dere regne selv, men det er ingen tvil om at det gikk fort rundt siste sving i tredjespor. Det skal også nevnes at dette var andre gangen  hun hadde sele på seg, siden den siste starten på Leangen for et halvt år siden. Vi må da  skryte av Sigbjørn og hans team som her har gjort en kjempejobb med hesten. Tusen takk til hele Team Kolnes! Vi venter spent på fortsettelsen, måtte bare denne hesten holde seg hel!! Vi avgjør i løpet av noen dager hva som blir neste oppgave, men det er et fristende løp på Bjerke i V75 neste helg hvor hun står helt perfekt inne!


  
 
 
3.mai
 
Stall Bacalao går en spennende tid i møte. Hestene er i full trening om dagen og det virker lovende for fremtiden.

Nanna Pride starter fredag 6.mai på Biri, og vi fikk et meget fint tredjespor. Det blir å ta det pent fra start og kjøre siste 500-600 meter første løpet ut etter pause. Hesten har trent veldig fint i en lengre periode, men trenger normalt et løp i kroppen. På kapasitet så vet vi jo at Nanna legger et felt som dette på rygg, men med tanke på alt som har skjedd med denne hesten, velger vi jo selvsagt å ta et løp av gangen.

Millchip Street er Sigbjørn veldig fornøyd med om dagen. Han har et langt flott trav og er den av toåringen som han har som har det fineste travet. Det trenes nå 4-5 dager i uken så får vi se hvor god han blir etter hvert. Mønstringsløp blir det til høsten!

Dark Street er nå i gang med skrittetrening. Han er veldig glad og pigg om dagen, kanskje ikke så rart etter å ha stått på boks i to mnd. Hesten sjekkes opp igjen om en uke. Ser alt bra ut da økes treningen.

Lill Q.C trener fortsatt bra og meldes i V75 på Bjerke OGP helgen. Hoppeløp hvor hun står perfekt inne, men denne dagen møter vi helt sikkert på mange gode hester. Hun er også behandlet etter den siste starten, men ingen store ting og utsette. Sist løp på Klosterskogen i påsken avsluttet hun siste runden på 1.12,5 og det lar seg høre. Kanskje ikke så rart hun ikke hentet mer til slutt da!

Torpa Jo er i full trening etter behandling nok en gang. Han trenes nå kun foran firehjulingen. Han tas med til Bjerke neste uke for en ny test. Måtte alt bare fungere bedre da!


25.april

Vel overstått påske, selv om det gjenstår en dag.

Håper alle har hatt en flott høytid.


 

Lill Q.C gikk et bra løp på Klosterskogen i påsken selv om vi kanskje hadde håpet på litt bedre. Hun var ikke like pigg i varmningen som tidligere, og var vel ikke like på hugget fra start som i de siste startene. Hun må likevel få godkjent. Hun fikk et fint løp, men tempo ble veldig lavt og når speedrykket kom til slutt slet hun litt med å takte om. Løpet ble ikke helt på hennes premiser. Uansett må vi være fornøyd med hesten, hun tjener jo fine penger hele veien. Neste start blir etter alt å dømme på Bjerke 14.mai V75 løp hvor hun står fint til.


 

Nanna Pride trener strålende om dagen og Sigbjørn mener vi kan få en meget fin sesong med henne. Måtte bare beinet holde. Hun starter på Biri 6.mai.


 

Torpa Jo var i påsken inne på Bjerke for å teste formen. Han fungerte ikke som best og hesten er på nytt behandlet. Denne hesten er ikke lett å finne ut av så vi må smøre oss med litt tålmodighet.


 

Millchip Street trener bare bedre og bedre, dette blir en meget spennende hest å følge videre. Sigbjørn er veldig fornøyd med han i trening.


 

Dark Street starter nå opptreningen igjen etter skadeavbrekk.


 


 

15.april
Vi ønsker alle god påske!! Nyt høytiden der det måtte være! Siste rapport på hestene følger under.

Dark Street
Meget gode nyeheter å melde for denne gutten. Han skulle egentlig opereres denne uken, men den ble avlsyt da siste kontroll viste seg at beinet hadde grodd så fint at dette ikke var nødvendig. Hesten skal nå stå rolig på boks i to uker til før han skrittes i to uker. Etter dette regner de med at han er klar for trening igjen. Vi krysser fingrene for at dette går veien!

Torpa Jo
Testes denne uken inne på Bjerke og de siste rapporter er gode, men vi tør ikke tro noe før vi ser at han fungerer på banen. Løpet videre avgjøres etter jobbet på Bjerke. Målet er start 3.mai på Jarlsberg.

Millchipp Street
Trener veldig fint og oppfører seg veldig bra. Han har et langt og vinnende trav, og han kommer til og bli stor. Han tas med inn til Bjerke i påsken. Dette for å lære og se. Det blir veldig spennende å følge denne hesten videre. Vi har jo en av landets beste unghesttrenere, bare å se på hva han presenterer om dagen. Årgangsenere i de fleste klasser. Veldig bra jobba Sigbjørn og hans team!

Lill Q.C
Trener som før og ser fin ut, målet er start under påsketravet på Klosterskogen. Vi krysser fingrene for at hun får bli med, og at hun får et fint spor.

Nanna Pride
Trener fint etter jobbet på Bjerke sist uke og beinet ser fortsatt bra ut. Målet er start på Biri 6.mai.

God Påske!

11.april

Våren har for alvor inntatt østlandet og det kommer ut hester fra alle kanter, og prestasjonene står i kø!

Stall Bacalao er også på gang, flere av hestene er nå snart klare for start igjen etter vintertrening og skadeavbrekk. Under følger siste rapport på hestene:


 

Nanna Pride gikk torsdag sitt første jobb etter langt skadeavbrekk og dette så veldig fint ut. Hun gikk en 3000 meter på 1,28 og Sigbjørn var veldig fornøyd. Det beste er vel at beinet ser like fint ut etter dette jobbet. Hvis hesten fortsetter å se like fin ut blir det start på Biri 6.mai. 1609 meter auto for hopper under kr 175`i grunnlag. Et bedre løp på papiret kan hun ikke få!


 

Millchip Street trener på og ser fortsatt veldig fin ut, Sigbjørn skryter mer og mer av han for hver uke som går. Det er ikke satt noe fart på disse unghestene enda, men de får nå mye mengdetrening. Det er veldig viktig i den fasen hesten er i nå. Veldig spennende å følge utviklingen videre.


 

Torpa Jo har nå trent i hele vinter og blitt behandlet tre ganger. Han har også fått kiropraktor behandling noe som kan vise seg å hjelpe denne hesten. Det trodde i alle fall han som behandlet han. Han får denne uken et jobb inne på Bjerke for å se hvordan han fungerer. Går alt etter planen videre satser vi på start på Jarlsberg den 3.mai. Dette er et perfekt løp for han, 2100 meter auto under kr 60`i grunnlag. Får ikke noe finere løp da han har akkurat 60`innkjørt.


 

Lill Q.C. har imponert veldig i sine to siste starter med to meget lette seire. Hun får nå litt lette behandlinger for å være 100% klar for V75 på Klosterskogen i påsken.


 

Dark Street blir det oprasjon på denne uken, vi krysser fingrene for at dette går uten problemer.

4.april
Lill Q.C gikk bare et helt rått løp på Klosterskogen i dag. Dødens halvannen runde, for så å ligge i rygg en halvrunde, ut i dødens igjen inn mot siste sving, for så og bare reise i fra til helenkel sier. Kusken mente også det var mye krefter igjen. Rett og slett imponerende. Hesten er nå klar for større oppgaver, det blir etter alt å dømme start i V75 i påsken.

Nanna Pride trener fortsatt veldig fint, og beinet ser bra ut. Hun får denne uken et lett jobb inne på Bjerke. Målet er start om ca en mnd. Ikke eksakt bestemt, men enten i påsken under V75 eller Biri 6.mai.

Torpa Jo trener fortsatt på samme måten som sist uke og alt går etter planene, men denne hesten kan alt skje. Det har vi sett ved flere anledninger.

Millchip Street blir Sigbjørn bare mer og mer fornøyd med. Trenes på og tar treningen på en meget fin måte.

Dark Street står fortsatt på boks og venter på oprasjon. Dette blir til uken!31.april
Det ser bra ut med hestene, alle har fremgang og vi går mot lysere tider!

Torpa Jo ble rebehandlet denne uken og skal nå trenes kun på tredemølle. Han får en time hver dag på mølla i et kupert program. Dette for å gi hesten mye god og kontrollert trening. Vi ser på utviklingen før det bestemmes når det blir start.

Nanna Pride ser bare hellekker ut om dagen. Beinet ser fortsatt strøkent ut og hesten bare bobbler av overskudd. Hesten har helt sikkert hatt godt av denne pausen på alle måter, for hun har jo nesten aldri i hele sitt liv hatt en sånn pause. Hvis fremgangen fortsetter og alt ser bra ut, er det ikke umulig det blir start i V75 i påsken der hun står perfekt inne i et hoppløp, men dette bestemmer hesten selv.

Millchip Street, viser forsatt stor fremgang og kjøres med 5 ganger i uken sammen med fire andre toåringer. Sigbjørn er veldig godt fornøyd med utviklingen.

Dark Street var det meningen at skulle opereres denne uken, men dette ble utsatt i to uker for at de skulle være på den sikre siden ifbm transport inn. Han takler å stå på boks veldig bra så det er ingen problem.

Lill Q.C trener bedre enn noen gang. Hun starter på Klosterskogen mandag 4.april. Hun fikk spor 9 over 2100 meter auto. Motstanden er ikke avskrekkende så vi stiller til start med ambisjoner.

22.mars
Stutus pr hest følger under:

Torpa Jo var sist uke på en grundig helsesjekk, hvor det ble påvist kraftig halthet på høyre kne foran og hasen bak. Dette ble behandlet og han trenes gradvis opp igjen. Det legges nå om litt på treningen, og han trenes mer foran tung firhjuling og tredemølle. Dette for og roe han ned litt og spille mer på lag med hesten. Hvis dette går bra satser vi på start om innen 2.mnd.

Nanna Pride ser hellekker ut om dagen og beinet ser helt fint ut. Treningen økes på gradvis, men dette er en hest som ikke trenger mye tung trening da hun er veldig lettrent. Hvis alt går etter planen satser vi på start i mai mnd.

Lill Q.C ser veldig fin ut om dagen og virker finere enn noen gang. Hun trenes som normalt og vi satser på start på Klosterskogen den 4.april.

Millchip Street viser stor fremgang om dagen og trenes sammen med 4-5 andre hester hvor de bytter posisjoner. Han oppfører seg fint og det er himmel og hav forskjell fra bare to mnd tilbake.

Dark Street står fortsatt på boks før han skal inn til Oslo for oprasjon. Etter dette er det ca to mnd til han er tilbake i full trening, men dyrlegene sier at dette kommer til og bli helt bra.

12.mars

Det er opp og nedturer i travsporten, det er den siste uken et klart bevis på!


 

Nedturene først!


 

Torsdag fikk vi beskjed om at Dark Street hadde blitt sparket av en annen hest. Han må inn til en oprasjon, men dette kan ikke utføres før enn om 14.dager. Gode prognoser på skaden, men ute i drøye to mnd. Der gikk den 3 årssesongen!  


 

Om ikke det var nok fikk vi også beskjed om at Torpa Jo ikke hadde fungert i hurtigjobbet på Bjerke. Vi skulle denne dagen starte den siste oppkjøringen til en veldig spennende sesong. Han hadde rett og slett fungert dårlig så her må det sjekkes opp nærmere før vi er tilbake med flere rapporter. Vi venter spent!


 

Oppturene!


 

Den største oppturen kom i går kveld på Biri!! Lill Q.C slutter aldri å imponere. Hun vant helenkelt fra tett med masse krefter på lager. Tiden ble 1,15,5 over 1609 meter auto. Dette var utrolig morsomt etter noen meget tunge dager som hesteeier. Denne hesten blir det veldig spennende å følge utover sesongen. Det bor mye mer i denne hesten enn vi trodde!


 

Millchip Street er også en opptur om dagen, alt går mye bedre med han, og han har vist stor fremgang den siste mnd. Han får masse god grunntrening, dette er jo veldig viktig i den fasen han nå er.


 

Nanna Pride ser veldig fin ut, og skaden har leget seg raskere enn noen skulle tro. Vi velger likevel å være tålmodig for å bygge henne opp igjen skikkelig. Det bor så alt for mye i denne hesten til å stresse dette!


 


 

8.mars
Lørdag gikk det feil for Lill Q.C hun fikk et perfekt løp i andre par utvendig i hardt tempo, men når hun angrep inn mot siste sving feilet hun. Hun var godtgående da dette skjedde og mye tyder på at vi gikk glipp av en topplassering. Årsaken til at hun feilet skyldes trolig at hun mistet den ene bussen på frambeinet, og ble for lett i balanse. Selvsagt ergerlig, men hun har vært veldig flink for oss og tatt premie i alle løp hun har startet.
Lill Q. C starter på hjemmebanen Biri førstkommende fredag 11.mars. Spor to bak bilen på sprint er perfekte forutsetninger. Da blir det på med gammel balanse og vi satser alt på tet fra start til mål!! Møt opp alle mann!

Når det gjelder de andre hestene så er det lite nytt, annet enn at Torpa Jo går hurtig i slutten av denne uken. Det blir selvsagt meget spennende, rapport kommer. Ellers ingen endringer på de andre hestene, alt ser bra ut og det trenes på!


1.mars

Ny start i V75 på Forus førstkommende lørdag for Lill Q.C. Hun gikk som nevnt tidligere et meget godt løp etter pause sist, og har aldri fungert bedre. Etter løpet var hun så pigg at hun gikk opp på bakbeina og løp inn til stallen igjen. Hun var rett å slett ikke sliten etter løpet. Med tanke på det løpet hun fikk var dette rett og slett imponerende. Med et bedre løpsopplegg hadde hun gått en lav fjorten tid. Med løp i kroppen og spor 10 på Forus mot ikke avskrekkende motstand reiser vi til Stavanger med ambisjoner.  


 

Nanna Pride går det bare bedre og bedre med, men noe start tidspunkt er ikke bestemt enda. Vi vet hva som bor i denne hesten så vi må bare være litt tålmodig.


 

Torpa Jo trener fortsatt på og ser fin ut, målet blir start på Bjerke den 24.mars. Hesten trenes nå mot dette, men hesten bestemmer selv om det blir start eller ikke. Denne hesten blir meget spennende å følge i 2011 sesongen, her har vi et emne til noe stort hvis han spiller på lag med trener og kusk i fortsettelsen.


 

Millchip Street kommer seg for hver dag som går, og gjør det han får beskjed om. En treningsvillig gutt som stortrives om dagen. Kjempe spennende med denne hesten med de rette blodlinjer.


 

Dark Street hadde sist uke et bein som var litt tykt, men dette var ikke noen store grier. Han er bare veldig aktiv og glad om dagen. Trives veldig godt ute i luftegården og når han kjøres med. Rett og slett en skikkelig gladgutt!

23.februar

Lill Q.C gikk i dag et meget bra løp etter pause. Var med å kjørte om tet inn mot første sving, men kusken tok opp og la seg sist, kunne vel strengt talt lagt seg ned i rygg på vinneren, men valgte å bakke seg helt sist. Hun fikk flere stopper underveis, men starter opp igjen, og gikk veldig bra til mål på ny beste tid 1,15,1. Dette lover veldig bra for fortsettelsen. Med det hun viser i dag og perfekt løpsopplegg går hun en lav fjorten tid i februar. Det er ikke mer enn imponerende! Vi venter spent på fortsettelsen!


 

23.februar
I dag starte Lill Q.C i V75 på Bjerke fra spor 6. Siste treningsrapport er meget bra, aldri sett bedre ut. Gikk hurtig på Bjerke lørdag og kjentes bedre ut enn noen gang. Vi stiller likevel til start i dag med ambisjoner om en god premie, men alt kan skje. Vi bruker det første løpet som en gjennomkjøring og tar alt som en bonus, men denne hesten kommer til å gjøre det bra utover våren. Det bor fortsatt mye i henne!
NB! For de som ønsker så er det bare å komme på besøk hos formann fra kl 1900, da blir det V75 sending i stua med egen starthest! Møt opp!

Torpa Jo trener også bra om dagen, og målet er start på Bjerke den 24.mars der han står perfekt inne i et autoløp under 65 tusen i grunnlag. Denne hesten er spesiell og bestemmer det meste selv, men vi får håpe en vinter  med trening har gjort godt, alt tyder på det så langt.

Millchip Street trener på og ser bare finere og finere ut. Han lærer for hver dag som går og kommer til å bli en ganske stor herremann, men ikke den tunge typen. Akkurat sånn som vi håpet på når vi kjøpte han. Det blir veldig spennende å følge utviklingen videre.

Nanna Pride ser veldig fin ut i trening og det økes på gradvis. Ikke bestemt noe endelig når hun starter igjen, det avgjør hesten og skaden.

Dark Street trener jevnt og trutt og gjør det han får beskjed om. Det settes snart litt mer fart på han, det blir veldig spennende å se hvordan han responderer på det. Det ser meget lovenede ut så langt!


16.februar
Hestene trener på om dagen og det nærmer seg start for flere. Først ut er Lill Q.C som starter om en uke på Bjerke i V75. Der fikk vi spor 6 på auto over sprint. Ikke det beste sporet, men hesten har trent fint etter behandling. Målet første gangen ut er en fin premie. Når det gjelder

Torpa Jo så er målet å starte i slutten av mars. Løp ikke bestemt enda.  Hesten trener på og ser fin ut, men er en spesiell herremann!

Nanna Pride øker gradvis på treningen og ser veldig fin ut, målet er start til våren, men dette bestemmer hesten selv.

Millchip Street kommer seg for hver tur og får nå mange lange fine joggeturer. Sigbjørn skryter veldig av travet på hesten, langt fint trav, men han er fortsatt veldig svimete og ikke like fokusert hele tiden. Dette kommer seg for hver tur han er ute. Målet er mønstringsløp til høsten.

Dark Street trener fortsatt meget lovende, og nå fra mars skal det settes litt mer fart på han så får vi ser hvordan han responderer på det. Veldig spennende med en treåring!

4.februar

Redaksjonen er tilbake etter en drøy uke i mellomeuropa, men det passet jo godt å ta noen dager fri nå som hestene også har pause. Nok om det under for dere en grundig rapport på hestene:


 

Dark Street

Fikk for noen uker siden problemer med en hovbyll, men denne leget seg raskt og er nå i full trening igjen. Han trener fortsatt meget bra og treneren er positiv, det sette gradvis mer fart på han i mars. Vi går en meget spennende vår i møte!


 

Millchip Street

Denne gutten har det løsnet skikkelig for, nå kjøres han alene i vogn og alt ser bra ut. Ikke satt noe fart på han enda, men Sigbjørn skryter av hesten. Veldig fint trav i han. Langt fint trav! Det blir spennende å følge med på utviklingen de nærmeste ukene.


 

Torpa Jo

Hesten ser veldig fin ut om dagen, men er fortsatt den han er, og han er veldig pigg om dagen. I går gikk det skikkelig galt på en treningstur. Hesten er ikke riktig klok til tider. Da han skulle ut å trene og ble løst fra fortøyningen satte han i vei i fullt firsprang med stalljenta oppi vogna. Ferden endte godt, men om ikke det var nok så gjorde han det en gang til ute på treningsturen. Det gikk også bra, men dette er en spesiell herremann som vi nå må forsikre. Ikke sikkert det går like bra neste gang. Sigbjørn sa så mye som at dette var første og siste gang han lot noen andre få kjøre denne hesten. Dette først og fremst med hensyn av stallpersonalet. Ellers ser hesten veldig fin ut! Som Sigbjørn sier, sammen om han oppfører seg sånn bare han løper når han kommer i banen!!!  Vi krysser fingrene for at dette går bra fremover og at vi får en knall 2011 sesong med denne gladgutten!


 

Nanna Pride

Ser alt veldig bra ut, skaden har leget seg raskere enn noen hadde turt å håpe på. Dyrlegen var veldig overrasket når han sjekket skaden. Vi velger likevel å ta det pent og være tålmodig, men treningen økes gradvis nå! Denne hesten har så mye inne at det får vi igjen for utpå sommeren.


 

Lill Q.C  

Trener veldig fint etter skaden og er straks klar for løp igjen. Mulig det blir start i V75 på Bjerke den 23.februar. Hoppeløp over sprint distanse. Denne hesten kommer til tjene fine penger utover våren, hun har mye ugjort i banen!!


 


 

19.januar
Rapport på hestene:

Millchip Street har slitt litt med å skjønne hva dette går ut på, men her om dagen løsnet det skikkelig. Etter tips om å prøve et nytt bitt gikk alt så mye bedre så nå satser Sigbjørn på sette han foran vogna fremover. Ellers så skryter han veldig av hesten. Stort flott trav i han, i tillegg så er han veldig fin å jobbe med.

Lill Q.C ble i går friskmeldt etter behandling så nå trenes det på og vi satser på start igjen om noen uker.

Nanna Pride sin skade ser meget bra ut, og skal sjekkes opp igjen neste uke. Etter dette legges planene videre, vi håper hun da kan begynne å trenes gradvis mer igjen, for hesten er veldig pigg og kry om dagen. Løper nesten ut av skinnet sitt sies det.

Torpa Jo trenes mye om dagen. Det går mest i styrketrening foran firehjulingen, og ridetrening. Han er i humør og alt ser bra ut.

Dark Street trenes mye om dagen og gjør alt han får beskjed om, og han ser ut til å tåle mye trening. Dette er gode tilbakemeldinger for det er nå grunnlaget legges for treårssesongen.

9.januar.

Godt nytt år til alle i Stall Bacalao og alle leserer (for de begynner det å bli mange av, bare sist uke var det 350 treff på siden vår).


 

Måtte det nye året bli enda bedre enn det forrige for Stall Bacalao! Det er lov å håpe og drømme!

Vi har fem meget spennende hester når vi nå tar fatt på 2011. Under ser dere en gjennomgang og status rapport på hver hest:


 

Dark Street er 3 år nå i 2011, dvs den først sesongen og det er noe spesielt med disse unghestene, måtte bare utviklingen fortsette på denne hesten. Han trener meget lovende og tåler mye trening, blir ikke sliten sier Stensen...hmmm da må det kanskje trenes enda litt hardere innenfor kontrollerte former. Uansett så er dette en meget lovende hest som det blir meget spennende å følge utover i 2011. Målet er start i mnd skifte april-mai. Har vi her en hest som kan være med å kjempe i de fine unghestløpene?? Det er lov å håpe!!


 

Millchip Street er 2 år nå i 2011. Han holder fortsatt på med tømkjøring da han ikke skjønner helt hva dette går ut på enda, men han lærer for hver dag som går. Men det hadde jo ikke gjort noe om det hadde gått raskere, men det er likevel ingen dramatikk i dette for dette er meget individuelt fra hest til hest, noen tar det med en gang noen bruker lengre tid. Akkurat som barneoppdragelse. Hesten får jo likevel trening og er med på slep når Sigbjørn trener andre hester. Dette går veldig fint og Sigbjørn skryter veldig av travet på hesten, og han oppfører seg meget fint ellers. Det blir spennende å følge utviklingen videre på hesten.


 

Torpa Jo er 4 år nå i 2011 og denne hesten har jo vært et lite eventyr for Stall Bacalao. Fra å være oppgitt med "wobler" syndrom av dyrlege Haugerud til så å være oppgitt av 3-4 trenere for så å avslutte 3 års sesongen med 3 første plasser og en 2 plass. Ikke rart Stall Bacalao får et litt spesielt forhold til denne hesten, men det understreker bare hvor viktig det er å være tålmodig i dette gamet. En lang og god vinter med trening på denne hesten kan gjøre farlig godt. Måtte bare utviklingen fortsette, og hode til hesten spille på lag med kroppen, da kan dette bli veldig bra, ja tør nesten ikke tenke på hvor bra!! Målet er vel å starte igjen i april igjen, men dette bestemmer hesten selv.


 

Lill Q.C har lagt bak seg en meget god 4 års sesong, med en høst hvor hun imponerte bare mer og mer. Nå har hun blitt behandlet i høyre framkne og kode, samt venstre bakkne. Hun får nå en velfortjent pause før vi starter opp igjen når hesten er klar. Det bor fortsatt mye i denne hesten og hun slutter aldri og overraske. Vi må ta med oss at hun går fortsatt med tunge vekter på frambeina, og har kun gått en sesong i løpsbanen hvor hun viste en meget bra utvikling etter at vi kjøpte henne i august. Det blir en meget spennende hest å følge videre.


 

Nanna Pride blir 6 år nå i 2011 og dette er jo en flyvemaskin av en hest. Tør påstå at det er ingen hopper i landet som nesten følger henne på en kort speed, men så er det denne helsa da. Nanna er nå ute med gaffelbåndskade, men dette har leget seg meget raskt og det ser meget lovenede ut. Likevel gir vi henne tid nå sånn at hun er skikkelig forberedt til hun skal starte igjen. For i realiteten så har ikke denne hesten fått en skikkelig treningsperiode så lenge vi har hatt henne. Dette er jeg sikker på vil gjøre henne meget godt, og måtte vi bare få en skikkelig 2011 sesong. Denne hesten har så utrolig mye inne. Holder hun seg hel og fin i 2011 kommer denne hesten til å kjøre inn flere hundre tusen det er jeg sikker på!


 

Oppsummert så er det ingen tvil om at Stall Bacalao har 5 MEGET spennende hester, med et stort potensiale måtte vi bare få ut alt i løpsbanen. Vi må også til slutt få lov til å skryte av Team Kolnes som gjøre en kjempejobb med hestene, Stall Bacalao er meget godt fornøyd!


 

28.desember
Lill Q.C gikk et bra løp til femte plass i sin siste start, men det ble mye feil på veien og det ble veldig langt frem, men hun gikk veldig bra til mål.
Nå blir det start i V75 på Klosterskogen den 3.januar og der står hun perfekt til i spor en på sprint. Det er en veldig god i mot, men ellers er det ikke så alt for god motstand. Vi satser på et ryggløp og siste indre, da kan det bli veldig spennende!

Nanna Pride sin skade ser veldig fin ut og Sigbjørn er veldig positiv til utviklingen. Dette er veldig bra, men vi gir henne god tid og en fin treningsperiode som vil gjøre henne godt.

Millchip Street går det fremover med, men han er en litt egen herremann som ikke hele tiden gjør det han får beskjed om. Dette er som å oppdra unger, ikke alltid alle lærer like raskt, men det blir som regel folk av de fleste. Ingen tvil om at dette er en fin hest med et meget fint trav. Han kommer også til å bli ganske stor!

Torpa Jo trener på og får nå en tung treningsperiode foran firehjulingen. Det blir meget spennende å følge denne hesten i 2011.

Dark Street trener veldig bra og er nå inne i en meget tung treningsperiode. Det er nå grunnlaget legges for 2011. Det blir meget spennende å følge denne 3 åringen. Fast Photo som far er veldig i vinden om dagen!


19.desember.

Lill Q.C slutter aldri å imponere. Mot sterk motstand og med et dårlig utgangspunkt, spor 11 på sprint, fikk hun et perfekt løp med åpning til slutt. Hun imponerte med en veldig rask avsluttning og ble nr to. Hesten blir bare bedre og bedre og utvikler seg for hver start. Vi må huske på at denne hesten kun har gått en sesong. Det blir meget spennende å følge henne fremover og om utviklingen fortsetter, det har vi stor tro på. Hun starter førstkommende onsdag på Bjerke. V75 løp med fine penger å kjøre om. Det ble mange gode hester i feltet og Lill fikk også denne gangen spor 11, ikke det beste, men hun overrasker hver gang så det kan hun også gjøre denne dagen. Hesten helse blir bare bedre og bedre og kusken sier hun kommer seg for hver start. Meget bra jobba av Sigbjørn og hans team!!


 

Nanna Pride er som dere vet skadet, men det ser ut til å gå veldig bra med henne, bedre enn forventet så langt, men vi må være litt tålmodig og gi henne litt tid. Det får vi betalt for til våren og sommeren.


 

Millchip Street går det bra med og kommer seg for hver dag som går. Meget fin hest, med et flott trav sier Team Kolnes.


 

Torpa Jo har nå blitt fikset opp to ganger for å være klar til en tung treningsperiode som nå har startet. Nå trenes det noen mnd så satser vi på start når våren nærmer seg.


 

Dark Street gjør det ha får beskjed om i trening å ser ut til å ta treningen veldig bra. Han virker til å være i meget god fysisk form. Dette skal bare utvkles enda mer i løpet av vinteren, sånn at han står godt rustet til å tåle en meget spennende treårssesong.  


 


 

12.desember.

Det går opp og ned i travsporten. Nå har vi hatt en lang periode med oppturer og da måtte det til slutt snu. Etter løpet på Leangen ble det påvist gaffelbånd skade på Nanna Pride. Dette er selvsagt meget alvorlig, men vi fant ut av dette på et tidlig tidspunkt og skade en ikke stor, men det krever ro og behandling i noen mnd. Hun får nå to mnd med ro og behandling for så å sjekke status. Det blir nok å bruke litt god tid på dette sånn at dette får leget seg skikkelig. Målet er start igjen om 3-4 mnd. Dette bestemmer helsesituasjonen til hesten. Vi vet vi har en meget god hoppe hvis alt er i orden, men det vil ikke løsne skikkelig for Nanna. Vi får satse på en glimrende vår, sommer og høst!!


 

Når det gjelder Lill Q.C så starter hun på Bjerke førstkommende onsdag. Hun trakk spor 11 på sprint noe som ikke er det beste, og mot gode hester. Målet denne onsdagen er en god premie. Men neste onsdag uken etter står hun perfekt inne i et hoppeløp under kr 100.000.- på Bjerke i V75 med kr 50.000.- i første premie. Der har vi ambisjoner! Hesten ser fin ut om dagen så vi krysser fingrene!


 

Millchip Street jobbes det hardt med om dagen, men han er en liten gladgutt som har litt for mange egne meninger enda. Derfor ikke helt styrbar alene foran vogna. Han får hjelp og kommer seg for hver dag som går. Hesten trener seg veldig mye i luftegården uansett så nok trening får han. Løper rundt hele dagen med halen i været. Litt mer tid så er han nok der han skal være sånn at treningen går som planlagt!


 

Torpa Jo har hatt en rolig periode etter behandling og starter nå med mye god og tung vintertrening. Denne hesten blir meget spennende å følge i 2011.


 

Dark Street har hatt en lettere forkjølelsesperiode, men er nå i full trening igjen. Han skal få en vinter med mye og god trening, sånn at han er rustet for en meget spennende 3 års sesong. Vi jobber mot målet om start i mai.


 

5.desember

Det ble ikke helt den store dagen vi hadde håpet på i går. Lill Q.C gikk til tet og slapp til første som kom, men det var ikke Nanna som vi hadde planlagt. Lill Q.C fikk maks ut fra dagens forutsetninger. Hun måtte gå med baksko denne dagen og det var ikke opptimalt mente kusken. Likevel må vi være veldig fornøyd med det hun leverer. Ikke mange mnd siden hun hadde kr 12.000.- i grunnlag. Nå ble hun nummer fem mot hoppeeliten i Norge, og gikk mot hester som hadde 2 mill innkjørt. Dette tatt i betrakning må vi være fornøyd på en ikke helt opptimal dag. Hesten fungere likevel bedre enn noen gang og det er mange veldig fine løp for henne fremover. Neste start blir Bjerke den 15.des for hopper under kr 200.000.- med kr 30.000.- i første. Onsdagen etter står hun perfekt inne i V75 løp på Bjerke. Hopper under kr 100.000.- med kr 50.000.- i første. Dvs hun får en meget spennende desember.  


 

Når det gjelder Nanna Pride så hadde vi håpet at hun skulle komme seg først frem fra tillegg i går, men slapp en foran seg, derfor ble det dødens. Det er nok ikke hennes melodi, og hun ga litt opp til slutt. Uansett fungerer hesten bedre enn noen gang. Hun har også flere løpstilbud fremover. Vi satser nok på V75 på Drammen den 18.des. Hester med grunnlag under kr 175.000.- og 1700  meter auto. Fra et bra spor har vi her store muligheter.  


 

Torpa Jo har nå fått vinterpause. Han ble sist uke sjekket opp og behandlet i alle fire kne, ikke noe alvorlig greier, men det var litt som det er greit å få orden på før treningen starter. Han får nå et par uker helt fri, før vintertreningen starter for fullt. Neste år har vi en meget spennende sesong foran oss med denne hesten.  


 

Millchip Street har blitt tømkjørt i noen uker nå, men han har ikke vært helt samarbeidsvillig den siste tiden. Sigbjørn tror det er noe feil med tennene. Dette sjekkes opp i morgen, for så å trene på igjen. Ofte at disse unghestene har noen tenner som kan plage de når de får bittet i munnen, dette må selvsagt fikses opp så vil nok ting gå så mye bedre.


 

   

29.november
Fredag kom nedturen for Stall Bacalao. Torpa Jo ble litt iverig og galopperte før bilen slapp, men dette tåler vi etter en lang periode med oppturer. Nå går Torpa Jo i vintertrening, noe som denne hesten helt sikkert vil ha meget godt av!

Stall Bacalao gir seg selvsagt ikke av den grunn, til helgen stiller både Lill Q.C og Nanna Pride i V75 på Leangen. Hoppeløp med kr 100.000.- i første premie, og vi fikk de beste sporene. Lill Q.C fikk spor 1. med fire hester på strek. Nanna Pride fikk spor 6. på 20 meter tillegg, altså helt perfekte forutsetninger, men vi møter blant annet på
Sweet Case som er en av Norges beste hopper, men denne står 20 meter bak Nanna og 40 meter bak Lill. Her kan alt skje, og det er jo store premiepenger å kjøre om.

Når det gjelder Millchip Street så går det hele tiden fremover med han, lærer for hver dag som går, og Sigbjørn er godt fornøyd med han.

23.november

Mye skjer fremover, under kan dere se en rapport på hver hest!


 

I morgen starter Nanna Pride på Bjerke i V75. Hun fikk spor 12, men en hest er strøket så det blir da spor 11. Nanna er i skrivende stund siste valg. Dette er bare å le av!! Nanna har sett lekker ut i trening etter det siste løpet! Det som heller ikke står skrevet noe sted er at hun feilet fra start sist og tapte ca 20 meter på dette, i tillegg gikk hun siste 1200 meter i tredje og fjerde spor. Når en også legger til at hun måtte holdes 3 uker rolig med medisinering for å bli frisk. Ja da vet vi at denne hesten har potensiale til å blåse dette feltet, men vi har som mål å være på trippelen denne gangen, men hun kan selvsagt også vinne.


 

Torpa Jo starter førstkommende fredag på Biri. Han fikk nok en gang et fint 3 spor, men vi må være klar ovar at motstand blir hardere for hver start som går. Vi stiller til start som en av favorittene, og dette er det siste løpet for Torpa Jo før han går i vintertrening. Han har trent fint siden sist så vi må jo ha lov til å ambisjoner med denne hesten. Det blir spennende å se hvordan løpsopplegget blir, for vi tror Torpa Jo er best med et løp på vent. Kanskje er det sånn det blir denne gangen, men han bestemmer mye selv. Spennende blir det uansett. Møt opp på Biri fredag, vet det er flere som skal bortover.


 

Millchip Street har den siste uken blitt satt foran vogn for første gang, han skjønner ikke helt hva dette går ut på enda, men han lærer for hver dag som går, og Sigbjørn er veldig godt fornøyd med hesten, selv om han hadde gått mer sideveis enn fremover den første gangen i vogna.


 

Dark Street trener fint og gjør det han får beskjed om, han er inne i en grunntreningsperiode, hvor han får lange fine turer flere ganger i uken. Utpå nyåret blir det satt mer fart på sakene. Det blir meget spennende å følge denne hesten fremover, målet er start i mai/juni, men det bestemmer hesten selv.


 

J.C Street er som dere ser fjernet fra listen over våre hester. Hun er nå slaktet og blir derfor å finne som svartpølse. Dette er synd, men hun ble ikke drektig derfor måtte det bare bli sånn.


 

Lill Q.C har trent fint etter den siste starten, og meldes til V75 løp på Leangen den 4.des. Hoppeløp med kr 100.000.- i førstepremie. Her står Lill perfekt inne i løpet på strek, mens det er 20 meter tillegg fra kr 100`og kr 250`. Løpet er stengt på kr 600` dvs vi møter sikkert på mange gode hester, men det er flotte premier å kjøre om i disse løpene. Hvis Nanna går bra på Bjerke i morgen, blir også hun meldt til dette løpet.


 

Stall Bacalao går nok en gang noen spennende uker i møte!! Tvi tvi!!


 


 

16.november

Beklager treg oppdatering av siden etter helgen, men formann har vært liggende med influensa.


 

Lørdag er en dag som vil gå inn i historiebøken for Stall Bacalao, ikke med tanke på det sportslige, selv om det også var bra, men med innslaget på Nrk hvor Viggo representerete Stall Bacalao og travsporten på en utmerket måte. Bedre reklame kan ikke travsporten få i disse tider!!!! Håper folket støtter meg i dette!!??


 

Les på linken hva formann i DNT sa om innslaget:

http://www.trav24.no/index.php/nor/nyhetsarkiv/blogg_ikke_bare_maten_som_var_god
 

Se innslaget på Nrk nett tv:

http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/683498/


 


 Stall Bacalao hadde en kjempefin dag på Biri, med besøk i stallringen og god servering. En ting skal Biri Travbane ha, ingen baner i landet lager bedre mat!!


 

Når det gjelder hestene så åpnet det så dårlig som det kunne for begge, det ble galopp fra start for begge hestene, men fant rimelig raskt beina sine igjen, selv om begge tapte ca 20 meter på galopp. Lill Q.C hadde vunnet med åpning 50 meter før sa kusken. Ikke dårlig, men neste gang skal vi nok kjøre med litt større ambisjoner. Nanna Pride gikk i tredje og fjerde spor siste 1200 meter. Ikke så rart at hun ble litt sliten siste 200 meter, men får godkjent etter pause og sykdom. Hesten kommer sterkere tilbake.


 

Når det gjelder Bacalaofesten ble det en meget vellykket kveld. Det ble delt ut priser i følgende kategorier, med påfølgende vinnere: Årets Nykommer: Johnny Frisvold. Årets Pessimist: Tom Strand. Årets Optimist: Terje Benonisen. Årets Mest aktive eier: Arild Børresen. Årets Eier: Terje Eriksen


 

Det ble også delt ut gave til norges beste travtrener Sigbjørn Kolnes.


 

Senere på kvelden fikk andelslaget et overraskende besøk fra Andre H. Stensen (formann) parodierte Stensen i full munndur! Det ble noen gode lattersalver rundt bordene. Og flere av andelshaverne som ofte er negative når det gjelder kusker, måtte opp på podiet å stå for sine synspunkter, noe de ikke likte like godt.  


 

Bacalaofesten og hele dagen sett under et ble en høydare og kommer neste år til å bli kjørt etter samme opplegg som i år, dumt det er et år til neste gang!


 


 

11.november

Siste nytt om hestene, og hva som skjer lørdag.


 

Lill Q.C. har trent fint etter siste start der vi vet hun gjorde et meget bra løp. Det står i mediene at hun bare fulgte med i rygg sist, men realiteten er jo litt annen. Det som er litt usikkert med henne i forhold til lørdag. Funker hun med piggsko bak, hun har jo de siste startene gått uten sko bak og tung belastet med vekter foran. Vi velger å være optimister til det motsatte er bevist.


 

Nanna Pride har trent meget bra de siste ukene. Aldri sett finere ut sier Sigbjørn. Gikk 2000 meter på 1,22 denne uken, og var som en tikkende bombe når jobbet var slutt. Nanna på sitt beste blåser dette feltet, men vi vet jo hva som har skjedd siden sist, det er jo noen spørsmålstegn som vi først må få svar på i løp først. De siste jobbene gjør at vi må jo ha lov til å ha trua lørdag. En ting er i hvertfall sikkert, vi har to meget spennende hester til start i samme løp. Måtte vi bare få oppleve en skikkelig opptur. Tenk om vi kunne få entret sermoniplass...ja det er lov å håpe, men alle travløp skal kjøres først!!


 

Nrk skal også ha reportasje om oss/Viggo Sandvik, som er en av våre andelshavere lørdag. Det blir utrolig morsomt!! Viggo vil helt sikkert representere oss på en glimrende måte!  


 

TGN/Årsrevyen skal også følge oss denne dagen, dette er jo bare utrolig morsomt. Tydlig at flere har bitt seg merke i at vi driver seriøst på alle måter.


 

Gled dere til lørdag folkens! Biri med masse opplegg på dagen, men ikke minst Bacalafesten på kvelden!!


 

Vel møtt på Biri kl 1300 lørdag!!


 


 

8.november
Lørdag braker det løs!!!!
Både Lill Q.C og Nanna Pride kom med i V75 løpet. Spor 3. på strek for Lill Q.C. med Gunnar Austevoll, og Nanna Pride i perfekt 7. spor på tillegg med Andre H. Stensen. Dette blir bare utrolig spennende! Vi har reservert to langbord til lørdag, og vi er 27 stk påmeldt til Bacalaofesten på kvelden. Uansett hvordan dette måtte gå, blir denne dagen en høydare, men gode prestasjoner av hestene vil sikker ikke sette noe demper på stemningen utover kvelden!! Gled dere!

2.november

Eventyret Torpa Jo fortsetter i samme spor. I dag var han gjort til stor favoritt på forhånd. Han gikk rett til tet, fikk press runden igjen, men svarte greit opp til enkel seier til slutt. Det var tungt i førstesporet på Drammen i dag, og alle fra tet og innerspor ga seg til slutt, men ikke Torpa Jo. Tiden ble 1,32,5, men under gode forhold vil nok dette vært en tid under 1,30. Dette er rett og slett imponerende, tenker vi noen mnd tilbake sto denne hesten til salgs, og skulle gis bort. Vi takker nok en gang Sigbjørn Kolnes og hans team for den fantastiske jobben de gjør med hestene våre. Det kan også nevnes at Torpa Jo ble dratt frem i NRK sin sending som dagens høydepunkt, der de også kommenterte dette med det tunge innersporte, veldig artig nok en gang! Neste og årets siste start for hesten blir på Biri den 26.november, møt opp!!! Sjekk også oppdretteren sin side:www.torpatrav.com ikke rart også han er fornøyd! Dere kan også gå inn å se løpet på linken under, spol frem til ca 12 min å få med alt om eventyrhesten vår:http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/680278/  


 

Ellers kan den nevnes at Nanna Pride testes inn mot helgen for å sjekke ståa. Går dette greit blir det melding til V75 på Biri 13.november i samme løp som Lill Q.C.    


 

Millrick er nå i gang med innkjøring, han fikk i dag rasspet tennene og fikk på sko for første gang. Etterpå ble han tømkjørt for første gang. Dette gikk veldig bra, men som Sigbjørn sier er dette en liten røver. En skikkelig gladgutt som stort sett ruller seg rundt i gjørma hele tiden. Det er et sunnhetstegn, og en hest det blir veldig spennende å følge fremover.    


 

Dark Street får nå en hel uke uten trening før han går inn i en meget tung treningsperiode som skal gi resultater utover i 2011. Stall Bacalao går en meget spennende tid i møte!!  


 

Når det gjelder Biri og Bacalaofesten den 13.november begynner vi å bli mange, ca 30 stk.  En høydare skal denne dagen og kvelden bli!!!  


 

31.oktober

Fredag gikk Dark Street mønstringsløp. Han gjorde dette på en veldig fin måte. Han kranglet med bittet de første 300-400 meter, men la seg så til. Han avsluttet siste tusen på 1,29 på en enkel måte, og dette på en 2 til 3 sekunder for tung bane. Kusk og trener var meget godt fornøyd, han hadde ikke jaget noe på han heller så det var mer å kjøre med. Dette er meget lovende takter. Hesten er i rivende utvikling. En vinter med masse god trening så kan dette bli en meget spennende hest for årgangsløpene neste år.  


 

Torpa Jo starter på Drammen tirsdag 2.nov. Her fikk han nok en gang et flott spor. Første spor denne gangen, dvs det lukter tet fra start til mål. Han blir også denne gangen stor favoritt, men vi kan ikke bare bestille seire med denne hesten. Vi må være forberedt på at nedturen kan komme, sånn er bare travsporten. Sigbjørn kunne likevel fortelle at hesten har vært bedre enn noen gang i trening de siste to ukene. Det virker som han har lært av disse løpene han nå har gått. Dette lover godt for fremtiden. Det blir løpet tirsdag, går dette bra så blir det en start til på Biri 26.nov, før det blir masse god vintertrening.


 

Nanna Pride gikk et lett hurtigjobb på Bjerke denne uken, og så veldig løpssugen ut. Det blir spennende å teste henne i løp etter en runde med medisiner, og kommer ut i løp med utstyrsendringer som vi håper skal hjelpe. Mulig det blir melding til V75 på Jarlsberg neste helg, men dette kommer an på karentstiden på medisinene hun har gått på. En ting som er sikkert er at hun meldes til Biri den 13.nov. Kapasiteten til denne hesten er det ingen tvil om, måtte hun bare bli i orden igjen.


 

Millrick kom i går inn på stallen til Sigbjørn. Det blir bare utrolig spennende å følge denne hesten videre. Sigbjørn likte også hesten. Sammen inntrykk som formann, men han syntes str på hesten var bra, kom til å bli en stor fin hest mente han. Vi venter spent på de første rapportene. Han begynner nå med innkjøring og lære seg hva dette går ut på, men dette tror jeg han tar raskt. Virker til en fornuftig hest som lærer raskt.


 

Lill Q.C. har tatt løpet sist uke på en fin måte, men blir nå behandlet lett for å være helt klar til vi starter på Biri den 13.nov. Det blir en spennende dag for Stall Bacalao på alle måter!


 
28.oktober

Lill Q.C gikk i går et meget bra løp på Bjerke. Det ble en omstart og hun ble noe hissig, i tillegg måtte hun åpne hardt for å holde ryggen til tethesten de første 500meter. Da det gjensto 1200 meter, mistet hun den ene framskoen og vekten hun går med på det ene beinet. Det skal da ikke være mulig å fullføre til 3.pl og kr 15.000.- på konto i V75 mot gode hester. Dette er bare veldig morsomt og nå har Lill kjørt inn 48.000.- på få starter for oss. Her har Sigbjørn og hans team gjort en kjempe jobb som vanlig. Neste start for Lill blir i V75 på Biri den 13.november. Der også Nanna kommer til å starte i samme løp. Dette blir bare utrolig spennende, og i tillegg da de fleste av andelhaverne er på plass denne dagen. Dette er jo starten/vorspiel til Bacalaofesten med 30 deltagere senere på kvelden. Dette blir en høydare!!!
27.oktober

Det skjer ting i Stall Bacalao om dagen. I går ble en ny hest kjøpt inn, Millrick, en toppstammet hærlig krabat. Denne blir det meget spennende å følge fremover. Les mer om hesten på hans engen side til venstre. Nyheter og bilder kommer så fort det foreligger noe, men en ting er helt klart, genene er i orden. Det som også er meget hyggeli        g å notere er at vi har fått fire nye medlemmer i andelslaget. Velkommen til Håvar Slåtten, Stig Morten Pedersen, Morten Skjoldal og Morten Larsen. Dere kommer ikke til å angre.    


   

I dag starter Lill Q.C på Bjerke fra spor to i V75 med mye penger å kjøre om. Motstanden er hard så klarer vi en fin premie skal vi være fornøyde.    


   

Fredag 29.oktober starter Dark Street på Biri i mønstringsløp. Dette er alltid spennende, hva bor i denne hesten tro. Jeg har veldig stor tro på denne hesten.    


   

Torpa Jo starter på Drammen førstkommende og fikk nok en gang et flott spor. Spor 1 på 1700meter i Drammen kan vel ikke være bedre, men vi må også være forberedt på at nedturen kan komme, ingen trær vokser rett inn i himmelen, men vi krysser fingrene for at fremgangen fortsetter.    20.oktober
Stall Bacalao er virkelig i støtet om dagen. I går vant Torpa Jo på Drammen på enkleste vis, og i kveld gikk Lill Q.C et meget godt løp etter en stor galopp fra start.

Referat fra kuskene etter løpene var som følger:
Torpa Jo er veldig speedig og tar lett teten, men går litt og venter på de andre. Han kommer til å bli bedre bakfra mener Høitomt. Han ville ikke jage på han til slutt, da han bare må få gå i sitt tempo og vant med krefter igjen. Neste start på Torpa Jo blir etter alt å dømme på Drammen 2.november og hvis det går bra blir det en start til i slutten av november før det blir vintertrening og oppladning til neste års sesong, som kan bli meget spennende for Torpa Jo sin del. Her er det mye på lager!

Lill Q.C gikk et meget bra løp i dag, men feilet fra start. Dette tok kusken på sin kappe da hun løste veldig bra i den første omstarten og han trodde at dette ville gå greit, men da ble hun litt for iverig og feilet. Hun havnet langt bak i feltet og gikk på igjen 800 meter fra mål og var meget tapper tredje i mål. Dette var meget bra og viser at det bor mer i denne hesten, enn vi kanskje hadde håpet og trodd på forhånd. Neste start for Lill blir i V75 på Bjerke førstkommende onsdag. Her har hun fått spor to på volte med Gunnar Austevoll i vogna. Her er det kr 50.000.- i første premie, men vi møter på noe gode konkurrenter, men går Lill feilfritt fra et noe trangt andre sport kan dette bli meget bra, flotte premier å kjøre om i disse løpene.

Nanna Pride er i trening og går på medisiner. Hun ser veldig fin ut og vi satser på start under V75 dagen på Biri den 13.nov (den dagen vi har Bacalofesten). Hun vil også da komme ut med noe utstyrsendringer.

Dark Street går mønstringsløp på Biri den 29.oktober. Det blir meget spennende for denne hesten viser lovende takter i trening, og er en meget fornuftig hest som kan nå langt bare han holder seg hel.


12.oktober
 Nye opplysninger kommer stadig inn vdr Nanna, og dette er positive meldinger. Snakket i dag med de på veterinærhøyskolen, og der hadde de også funnet ut at hun hadde en infeksjon i lungene. Hun blir nå satt på medisiner og det blir kun rolig trening i en 2 ukers periode. Dette kan også være årsaken til at hun har hatt disse lydene når hun har anstrengt seg. Denne behandlingen gjennomføres og vi tester ut litt nytt utstyr i trening for så å teste henne i løp. Alltid godt at en finner noe, og særlig når det kan behandles. Det vil da ta ca en mnd tid før vi får se Nanna i løpsbanen igjen, men denne pausen kan også bare gjøre henne godt.

Torpa Jo starter som dere vet på Drammen 19.oktober. Han fikk spor 2, et perfekt startspor så det lukter tet fra start til mål når det gjelder sprint på Drammen, mot ikke alt for god motstand.

10.oktober
 For en dag det ble fredag for Stall Bacalao. Vi hadde to hester til start på Jarlsberg.

Torpa Jo startet i først V5 som stor favoritt. Han fikk overta tett ut av først sving, og åpnet første 500m etter 1,30, og han fikk ikke ligge i fred. Han fikk en ny trøkk opp mot 1000m. Når en meget god konkurrent kom opp på siden inn mot siste sving startet Torpa Jo opp igjen, men klarte ikke holde unna helt inn til mål. Likvel gikk hesten et meget bra løp. Vi må tenke noen mnd tilbake, da skulle hesten slaktes og gis bort. Høitomt mente dette kunne bli en meget bra hest på sikt. Videre trodde han dette var en hest som hadde klart best av å gå bakfra. Han mente det nå videre var fornuftig å gi han noen pene løp og kjøre til slutt, og heller sitte fast et par ganger enn å ofre han for mye. Dette for å bygge opp hesten, og som videre ville føre til at vi fikk en hest som holdt mye lengre. Neste start blir på Drammen den 19.oktober. 1700m auto, med kr 20000.- i første premie.

Lill Q.C.gikk et meget bra løp, hun var med å kjørte om tet inn i første sving, men gikk ned i rygg i ca 100meter før hun gikk ut i dødens. Inn mot siste sving presset hun seg til tet og vant på tiden 1,15,8 som er ny rekord og en meget fin tid av en 4.års gammel hoppe som ikke har gått mange løpene, her er det potensiale. Dette var rett og slett imponerende og hesten fungerte mye bedre med ny balanse.
Neste start for Lill blir på Bjerke 20.oktober. V65 løp med kr 30.000.- i første premie. Hoppeløp stengt på 110`kr og tillegg ved kr 40` dvs hun står perfekt inne i løpet på strek. Fortsetter hun utviklingen kan dette bli riktig så bra!

Nanna Pride har som dere vet fått påvist problemer med ganen, jeg sa først dette var løs gane, men det var feil. Hun har bløt gane. Dette blir nå testet ut i trening med diverse utstyr, for så å melde løp. Det er mange hester som har disse problemene og fungerer bra med diverse utstyrs tilpassninger. Vi håper også dette lar seg gjøre med Nanna. Hvis ikke så blir det oprasjon.

Når det gjelder Bacalaofesten den 13.nov så begynner vi å bli mange, ca 25 stk påmeldt så langt. Jeg mangler fortsatt svar fra noen. Dette blir en høydare!


 7.oktober
 Vi i Stall Bacalao går en spennende tid i møte!

I morgen starter Torpa Jo og Lill Q.C. på Jarlsberg. Begge stiller til start som en av forhåndsfavorittene.

Torpa Jo har trent bra, men han er jo den han er så vi skal ikke være for sikre på at han rader opp seiere selv om han gikk meget bra sist. Han kan finne på mye rart, men traver han som sist skal han være der fremme.

Lill Q.C fikk godkjent etter siste start, har blitt fikset litt på i mellomtider, og kommer ut med ny skoning. Uten sko bak og vekter foran. Det blir spennende å se hvordan dette slår ut. Forutsetningne kunne hvertfall ikke vært bedre. Spor to på sprint.

Nanna Pride var i dag inne til en grundig sjekk. Her ble det påvist løs gane. Dyrlegen ville operere dette med en gang, men dette kan også holdes i sjakk ved litt utstyrs endringer. Vi prøver ut dette nå en ukes tid. Viser det seg at ikke dette hjelper blir det oprasjon. Dette er ikke bra for hesten, men det er mange som har blitt bra etter dette så vi får bare krysse fingrene. Hesten har aldri sett finere ut, det har blitt en helt annen hest etter Ole Peder Synstelien behandlet henne, men da måtte det selvsagt dukke opp nye problemer.

Dark Street trener fortsatt meget bra, og gjør akkurat det han skal, det blir mønstringsløp i slutten av mnd. Det blir meget spennende!

J.C.Street ligger nå ute på trav24.no for salg, eller rettere sagt hun gis bort. Blir spennende å høre om det er noen melder seg, for det er for ille å ta livet av denne flotte hesten med den stammen!

Jeg minner også om Bacalaofesten den 13.nov. Det er veldig mange som har meldt seg på, ca 20 stk, men mangler fortsatt svar fra noen. Dette blir en høydare, akkurat som alle våre sosiale sammenkomster.


30.september
 Det ble ikke den dagen og helgen vi hadde håpet på, Nanna Pride blir strøket til løpet på Forus. Hun ble testet i går og det var ikke bra. Det kommer lyder fra halsen hennes, og det er noe usikkert hvor det kommer fra. Mulig problemer med klaffen bakers i ganen, eller noe alergi problemer. Dette blir grundig sjekket opp, og vi legger løpet videre etter dette.

Lill Q.C. gikk i dag et helt greit løp. Hun ble veldig stri fra bakre rekke på bilen og la igjen veldig mye krefter på det. Hun måtte dra opp angrepet 700m fra mål og fulførte greit. Det ble ny rekord på tiden 1,16,6 auto noe som er en bra tid til å være en 4 års hoppe. Det var veldig gode hester i mot. Til sammenligning vant de på en dårligere tid i løpet for hopper under kr 300.000.- i grl. Hun er fortsatt ikke helt 100% i orden, men var mye bedre i dag enn på fredag. Hun blir nå blistret opp skikkelig, for så å meldes til Jarlsberg fredag 8.oktober. Der står hun perfekt inne i et hoppeløp over 1609m auto. Vi får håpe på spor i første rekke, da kan dette bli spennende. Hesten utvikler seg hele veien så vi kan få en spennende høst og vinter med denne hesten.

29.september
 Sist uke ble ikke som vi hadde trodd og håpet på, det er nok et bevis på at travsport går aldri rett til himmels, men det var vi vel klar over. Det er dyr vi har med å gjøre!

Vi hadde to hester til start på Biri og det var en dag med meget spesielle forhold. Dagen før var det 20 varmegrader og sol, men denne dagen var det brått blitt 5 grader og sprutregn, med en meget hard og krevende bane, noe som skulle vise seg å spille inn på mange hester, også våre.

Lill Q.C. varmet ikke noe særlig, var rullete i gangen, hard bane sa kusken. Det ble satt på tunge busser foran, noe som hjalp noe, men travet var ikke som best. Kusken fikk ikke kjørt henne for fullt, men når det gjensto ca 500m la hun seg til og hadde en forrykende avsluttning. Med dette viste Lill virkelig hva som bor i henne. Lill starter på Bjerke i morgen, det blir meget spennende. Bedre baneforhold og kanskje med litt annet utstyr vil gjøre susen!

Nanna Pride varmet MEGET bra på Biri, aldri sett roligere og mer rytmisk ut, noe også treneren har uttalt i trening. Hun har blitt en helt annen hest. Hun fikk et helt perfekt løp og var klar for å blåse rundt de til slutt, men da kusken skulle kjøre ville hun ikke mer. Kanskje har hun blitt for rolig, eller så var det bare en dårlig dag, hvor lyst, vær og baneforhold virket inn. Nanna ble lyst i halsen etter løpet, da vi først trodde det var noe der, men det viste seg at dette var i orden. Nanna starter i V75 på Forus til helga, hun skjerpes yterligere i trening, og kommer ut med draørehete for første gang. Dette har det vært farlig å bruke på henne tidligere, da hun alltid har giret seg opp veldig, og vi har hatt nok med å roe henne ned. Nå er kanskje tiden inne for å gjøre dette, tross alt er dette bedre hvis det funker. Feilfritt og dra hetta til slutt! Da kan vi kjempe om kr 50.000.- på lørdag, for motstanden er ikke avskrekkende. Nanna på sitt beste blåser disse!

Dark Street trener fortsatt meget bra, men var litt stiv og støl etter rutineløpet. Det blir etter alt å dømme mønstringsløp fredag 15.oktober.

Torpa Jo trener fortsatt veldig fint, og han blir meldt til Jarlsberg 8.oktober. 2100m auto under kr 22.000.-i grl. Der skal det en god hest til for å slå han hvis alt går normalt for seg.


19.september
 For en tid vi har lagt bak oss i Stall Bacalao, først blåste Nanna rundt de på Bjerke så vant Torpa Jo på Klosterskogen. Utrolig morsomt og en stor takk til Sigbjørn Kolnes og hans team.

Nanna Pride har også trent meget bra etter starten på Bjerke, har blitt en helt annen hest etter at Ole Peder Synstelien begynte å behandle henne. Rett og slett blitt mye roligere. Det blir start på Biri førstkommende fredag fra spor 3. Det er to meget bra i mot, men Nanna på sitt beste er ikke dårlig det heller!

Torpa Jo vant på tiden 1,31,7 på Klosterskogen det lukter det kvalitet av, rett og slett meget artig! Han får nå hente seg godt inn igjen før det blir en ny start, dette blir kanskje på Jarlsberg den 8.oktober, også dette et auto løp, da det er viktig å bygge opp denne hesten. Vi har rett og slett med et stort tallent å gjøre. En vinter med masse god trening vil gjøre denne hesten meget godt. Tør nesten ikke tenke på hvor bra han kan bli!! Måtte han bare holde seg skadefri!!

Lill Q.C. starter også på Biri førstkommende fredag. Vi fikk spor 11, ikke det beste, men hun har trent meget bra den siste tiden så dette blir meget spennende. Hun ble kjørt hurtig med i begynnelsen av uka og Sigbjørn mente hun var bedre enn noen gang.

Dark Street gikk mandag rutineløp på Biri. Dette var bare en stor opptur, han gikk meget fint og oppførte seg eksemplarisk og avsluttet siste 500m på 1,27 på enkleste vis. Det blir mønstringsløp om en mnd tid. Dette dreier seg også om et tallent!

Nå ble det mye skryt her, men det som er trist i denne omgang er at J.C.Street ikke ble drektig og derfor venter en usikker fremtid for henne.

Uansett, Stall Bacalao er i kanonform!! Og husk årsmøte/julebord 13.november!!

7.september
 Jada jada...Nanna Pride blåste rundt de til slutt i dag. For en langside vi fikk se, den er det ikke mange hopper i Norge som gjør etter henne. Klarer vi å stabilisere henne enda mer fremover, kan dette bli meget bra. Vi jobber videre med å behandle henne med nåler. Dette kan være til hennes hjelp. Neste start for Nanna blir på Biri den 24.september.

Når det gjelder start for Lill Q.C. så blir også dette på Biri den 24.september. Hun trener fint etter behandling og ser ut til å komme ut i bedre orden enn tidligere, det blir meget spennende!

Når det gjelder Torpa Jo så har han trent meget bra etter feilen sist, han er også skjekket opp av veterinær som ikke fant noe galt. Grunnen var rett og slett at vi tok av bakskoene, det blir ikke gjort neste gang. Torpa Jo blir meldt til Klosterskogen den 16.september. 2100m auto. Da vi tror det er fornuftig å kjøre et auto løp med han. Han har også et meget fint løp på Biri den 24.september, men det er ikke bestemt om vi starter der enda.

Dvs at fredag den 24.september bør vi i Stall Bacalao ha en samling. Vi satser på å bestille langbord på Biri. Vi tar en tur i stallen og koser oss sammen etterpå! Håper så mange som mulig møter opp denne dagen!

31.august
 Det blir start på Torpa Jo førstkommende fredag på Jarlsberg, Sigbjørn ville vi skulle prøve en gang til på voltestart. Han har ikke vært sliten i det hele tatt etter de to første startene, dette tåler han sier Sigbjørn. Vi tester ut ny skoning denne gangen. Ankersko foran og uten sko bak, dette skal visst nok være til hjelp for hesten. Det blir meget spennende, denne gangen med Eirik Høitomt i vogna, da det var kjøring på Biri samme dag og Stensen ikke kunne kjøre.

Nanna Pride starter på Bjerke tirsdag 7.september. 1609m med tjue tusen i første. Vi fikk spor fem med Eirik Høitomt i vogna. Hun får også noen behandlinger før start av Ole Peder Synstelien med nåler, det blir spennende å se hvordan det slår ut!

Lill Q.C. har fått det rolig i trening etter behandling, men treningen økes på igjen nå, dette kan bli riktig så bra når vi tenker på hvordan hun gikk uten å være 100% i orden.

Dark Street trener fortsatt meget lovende, har vi noe for de store 3 årsløpene neste år tro?

26.august
 Det går ikke helt vår vei om dagen. Onsdag startet Torpa Jo og Nanna Pride på Bjerke. Det endte med galopp fra start for begge to, men begge viste veldig fine ting etter galopp. Torpa Jo gikk ut i passgang og måtte dras over i galopp for at han skulle finne beina sine. Han tapte masse på galoppen og var langt etter feltet. Hesten gikk likvel 1,35 uten at kusken kjørte noe. Stensen sa at hesten har veldig mye inne, men at han trøbler på voltestart. Derfor har vi bestemt oss for å prøve han på auto neste gang. Dette blir på Klosterskogen den 16.september. 2100m med grunnlag under kr 17.000.- Det blir spennende, for hesten ser bare dunderfin ut. Nanna feilet kort fra start, men tok raskt igjen feltet. Hun gikk på inn i siste sving, men hestene foran gikk ikke fremover derfor ble det fjerde og femte spor rundt siste sving. Hun gikk voldsomt bra etter galopp og fikk notert ny beste tid på 1,13,8 med galopp, det lar seg virkelig høre. Høitomt sa etter løpet at får vi henne i enda bedre orden, har dere en voldsom traver!! Neste start er enda ikke bestemt. Vi forsøker nå litt andre behandlingsmetoder for å se om det kan hjelpe. Lill Q.C. ble denne uken skjekket opp på nytt av en ny veterinær for å se om han kunne finne noe, da han som skjekket henne sist ikke fant noe. Sigbjørn har hele tiden ment at det har vært ett eller annet, som har gjort at hun ikke har traver 100%. Der fant de noe i begger framknea og særlig det høyre. Dette er nå behandlet, noe som helt sikkert vil bedre henne. Med tanke på det hun har levert i de to siste startene for oss uten å være 100% så kan dette bli riktig så bra. Dark Street ser bare bedre og bedre ut i trening, vi satser på mønstringsløp i løpet av høsten.

18.august
 Vi går en spennende tid i møte. Fredag 20.aug.starter Lill Q.C. på Jarlsberg og onsdag 25.aug. starter Nanna Pride og Torpa Jo på Bjerke.

Rapport på hestene følger under:

Dark Street trener meget bra og opptrer meget fornuftig. Han traver nå lett 1.40 på distansen. Han kommer til å ligge på det nivå en mnd tid før han senkes ytterligere. Han er i god rute i forhold til mønstringsløp.

Torpa Jo ser bare finere og finere ut, og blir bare piggere og piggere. Det blir meget spennende å se han på Bjerke om en uke, vi fikk et perfekt 6 spor.

Nanna Pride trener også meget bra, og har aldri vært finere rent kroppslig. Vi fikk spor 7 på Bjerke. Dette er en spesiell dame som vi forsøker litt nytt utstyr på, samt ny kusk denne gangen. Lill Q.C kjørte Sigbjørn intervaller med i går, og han var meget godt fornøyd. Spor 9 på fredag er perfekt for hennes del, uten galopp er hun med der framme.

J.C.Street tok seg ikke med Olimede, men ble bedekt med Chipmate på fredag. Dette er siste forsøk, og da måtte vi bruke fersk sæd, men Chipmate er ikke noe dårlig valg.

12.august
 Tre starthester sist uke, den endte med galopp for både Nanna og Torpa Jo, mens Lill Q.C overrasket positivt i dag.

Det ble bare en femte plass på Lill Q.C, men måten løpet ble på, gjorde at vi var meget godt fornøyd med løpet. Hester foran henne i andre spor, gikk ikke fremover så det ble veldig langt frem til tethestene. Dette til tross gikk Lill via femte og fjerde spor i den siste svingen og nærmet seg hestene der fremme hele veien. Tiden ble 1,17,7 noe som er en bra start for en 4 års hoppe som kun har startet fire ganger, og når vi i tillegg vet at det var første starten etter lang pause. Det blir etter alt å dømme start på Biri fredag 27. august neste gang.
Løpet kan ses her, 3.avd spor 11.:
http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/224842/

Torpa Jo ville ikke gå i riktig gangart ut sist, men dette går bedre neste gang skal dere se, bare vi får et bedre spor. Han blir bare piggere og piggere i trening. Dette dreier seg rett og slett om et tallent i følge trener og kusk. Neste start for Torpa Jo blir etter alt å dømme på Bjerke den 25.august.

Nanna feilet umotivert sist, men ble etter det kusken sier sjenert rett før bilen slapp av hesten som sto i sporet ved siden av. Da slapp hun bare bittet og galopperte. Hesten har aldri vært i bedre fysisk forfatning så vi satser etter alt å dømme på å starte i V75 på Sørlandet lørdag 21.august.

Dark Street ser bare finere og finere ut om dagen. Gikk i går et jobb på 1,40 veldig enkelt. Dette begynner å bli veldig lovende og Stensen skryter veldig av hesten.

J.C. Street er ikke sjekket etter siste forsøk på bedekkning, men dette gjøres en av de nærmeste dagene. Vi krysser fingrene for at hun har tatt seg som det heter på hestespråket.

02.august
 Da er vi på nett igjen etter noen ukers ferie. Håper alle har hatt en knall sommerferie! Nå begynner det virkelig å svinge av Stall Bacalao, førstkommende helg starter to av hestene våre, Torpa Jo på Momarken fredag og Nanna Pride i V75 på Klosterskogen lørdag, i tillegg skal Lill starte på Bjerke 12.august.

Rapport på hestene følger under:
NB: Se mange nye bilder under bilder av hestene! Vi takker Gry Slattum, samboeren til Sigbjørn Kolnes for meget flotte bilder!

Torpa Jo gikk et fint prøveløp hvor han jogget 1,37 med en liten galopp. Han viste stor fart ut på siste runden, men de andre kjørte så ujevnt derfor ble det som det ble. Han er selvsagt fortsatt veldig urutinert, men han viser såpass fine ting i trening at vi velger å starte på Momarken fredag. Dette for å gi han et fint løp og bygge han opp gradvis. Spor to var kanskje det værste vi kunne få, men vi velger å starte likevel. Han kan nemlig slå seg helt vrang og ikke snu opp så det må alle være klar over at kan skje. Hadde vi valgt å stryke så kunne vi like gjerne ha fortsatt med det neste gang hvis vi hadde fått dårlig spor. Vi tar løpet helt som det kommer, men ingenting overrasker meg om han gjør et fint løp.

Nanna Pride starter i V75 på Klosterskogen, og denne gangen fikk vi et fint spor, spor tre. Denne banen har en baneprofil som kanskje ikke tiltaler Nanna, men vi prøver å starte i mangel av gode løp for henne fremover. Alt kan skje, og blir det ikke galopp er jeg helt sikker på at vi er med å kjemper om første premien på kr 50.000.-

Lill Q.C. ser fin ut i trening, men mangler litt på å være 100% i ballansen, dette skal være i orden til vi starter på Bjerke 12.august. Det blir meget spennende å se henne i løpsbanen.

Dark Street viser voldsom fremgang om dagen, og Andre Stensen skryter veldig av han. Han har nå kommet inn i et fast treningsopplegg og viser som sagt stor fremgang. Kan litt i underkant av 1,40 for dagen.
Stall Bacalao gleder seg stort til ukene som kommer!!

9.juli
 Alt ser meget bra ut med hestene om dagen.

Over ser dere bilde av vår nye Lill Q.C. hun ser fin ut og er nå i full trening. Hun hadde en grundig helsesjekk og det ble ikke avdekket noen grove feil. Litt øm muskelert, og var litt øm i hovene på frambeina. Dette er fikset opp og hun kommer til å få masse god trening fremover. Hun blir med til Biri torsdag 22.juli. Da blir det en test for å sjekke hvor hun står så legger vi løpet videre etter dette. Totalt sett er Sigbjørn fornøyd med det han ser og kjenner så langt.

Torpa Jo ser bare veldig fin ut om dagen. De har også begynt å ri på han, noe han liker veldig godt. Det blir prøveløp på Biri den 22. juli. Da møter vi opp mannesterke kan jeg tenke meg!

Nanna Pride ser fortsatt veldig fin ut, finere enn noen gang sies det. Det blir start i V75 på Sørlandet den 24.juli. Vi er fire stykker som har sagt at vi ønsker å reise nedover, og ta dette som en tur med en overnatting fra lørdag til søndag, håper flere kaster seg med.

J.C.Street ble ikke drektig i første forsøk, men står nå på avelsstasjon for et nytt forsøk.

Ønsker alle en riktig fin sommer, redaksjonen tar nå ferie og er tilbake den 22.juli, da ses vi på Biri. Vi går en MEGET spennende sommer og høst i møte!


2.juli
 I går ble Lill Q.C. hentet hjem til Norge, og Sigbjørn kunne fortelle at han fikk et meget godt inntrykk av hesten. Og det var tydlig at de som har trent henne, kanskje ikke var av det beste slaget. Dvs her kan det være stort potensiale, har vi gjort et godt kjøp? Eieren av hesten kunne fortelle at brødrene hennes hadde vært meget gode, den ene mente de hadde potensiale til å bli en topphest, men hadde en beinstilling som ikkt tillatte dette, derfor ble det stopp pga.skader. Lill Q.C. sto meget fint på beina og hadde en fin str. En lyse brun hoppe som gjorde et meget bra første intrykk, det er alltid et godt tegn når det gjelder hest. Dette blir meget spennende fremover. Bilder av hesten kommer etterhvert!

Nanna Pride fikk i går en ny kontroll og ble behandlet lett i det ene framkne. Sigbjørn kunne fortelle at dette var en hest han hadde MEGET store forventninger til utover. Når hun vant sist ved å kanskje være 60-70% av det hun kan være så sier jo det sitt. Nå ser hun bare rå lekker ut. Det blir start i V75 på Sørlandet den 24.juli. Det blir bare utrolig spennende. Skal vi reise en tur til det sommerfylte sørland?

Torpa Jo ser også veldig fin ut om dagen, og det blir prøveløp på Biri den 22. juli. Da møter vi opp mannesterke vil jeg tro!

27.juni
 Ny hest i Stall Bacalao, Lill Q.C. En fire års gammel hoppe etter Muscles Yankee, og en god morstamme som har avkom som har levert meget bra. Hoppa har kun startet fire ganger og har kun kr 15.000.-i grunnlag. Hesten er amatørtrent og det forventes at det er et bra potensiale i denne hesten. Hesten går i trening til Sigbjørn Kolnes. Hun kommer til Norge på torsdag. Da venter en veterinærsjekk så legger vi løpet videre etter dette. Meget spennende hest å følge utover sommeren og høsten.

Ellers er planen videre for Nanna og Torpa Jo følgende. Nanna satser vi på å starte i V75 på Sørlandet 24.juli. Hoppeløp under kr 125.000.- i grl. 2100 m auto, altså perfekte forutsetninger. Torpa Jo er målet prøveløp den 14.juli på Jarlsberg. Vi går en meget spennende tid i møte!!

Vi ønsker også nye medlemmer velkommen i Stall Bacalao: Viggo Sandvik, Øyvind Eriksen, Svein Erik Hagen, Sigbjørn Kolnes og Johnny Frisvold.

24.juni
 NÅ løsner det skikkelig for Stall Bacalao!! Siste rapport som bare er smått imponerende!

Torpa Jo gjorde i dag unna et hurtigjobb på Bjerke med Erik Høitomt i sulkyen. Det var en meget fornøyd trener som var på tråden bare sekunder etter at dette var gjennomført. Han gikk 2000 meter på 1,37, og siste tusen på 1,34. Dette er bare helt utrolig med tanken på hva vi opplevde for noen mnd tilbake. Her har Sigbjørn gjort en kjempejobb!! Nå må vi bare passe oss sånn at vi ikke tar for raske framskritt, for han har jo senket tidene voldsomt det siste halve året. Målet er prøveløp i juli så legger vi slagplanen videre etter dette, men en ting er sikkert, dette blir utrolig spennende. At heste kommer til start vil uansett være en kjempe bonus etter det vi har opplevd med denne hesten. Vi tar alt som et stort pluss!!

Nanna Pride ser det også meget bra ut med, hun ble behandlet noen steder sist uke, men det var ikke så ille derfor er det store muligheter for at dette bare vil gjøre henne enda bedre. Vi satser på start om ca 1 mnd. Da er det større løp som venter!

Dark Street har nå stått 1 mnd i trening hos Andre H.Stensen og han viser stor fremgang, måttee det bare fortsette. Han får veldig mye skryt for sitt utseende og teknikk, i tillegg er han meget fornuftig og lærer raskt. Har vi noe stort på gang her?

J.C.Street er nå bedekt med Olimede, måtte hun bare være drektig og vi får en velskapt hingst sommeren 2011. Tvi Tvi!!


17.juni

 Ti dager siden sist oppdatering, men flittig med sms`er er jo sendt.
En viktig endring er utført på siden, bakgrunnsmusikken er bort, etter flere tilbakemeldinger på dette, sist i dag fra Sigbjørn Kolnes, han og samboern ble vettskremt hver gang de var inne på siden, ja ja dere fikk deres ønske oppfylt.
Et sammendrag av det som har skjedd siste ti dager er som følger:

Nanna Pride startet på Biri 11. juni, fra spor tolv på sprint var ikke de beste forutsetningene. I tillegg var ikke de siste rapportene fra Kolnes bra heller, men vi valgte å starte med litt utstyrsforandringer. Noe som skulle vise seg i ettertid å være lurt. Nanna satt sist utvendig inn i siste sving og fikk ikke kjørt for fult rundt svingen, men likevel spurten hun ned alle og vant på streken. Det skal ikke være mulig sa kusken etter løpet. Helt utrolig hvor god denne hesten er, men tenk hvor god hun blir den dagen hun er 100%??? Hvis hun blir det noen gang da. Hun får nå en skikkelig sjekk og en god pause, for å få kroppen så bra som mulig. Da kan vi få en helt rå sommer og høst!!

Torpa Jo skulle egentlig gå hurtig på Bjerke i dag, men på grunn av sykefravær på ansatte hos Kolnes ble det intervall trening hjemme på gården. Jeg snakket med treneren etter økta, og han var bare meget godt fornøyd. Dette kan bli veldig bra. Hesten utvikling kan samenlignes med å gå fra Lada til Mercedes i løpet av tiden han har vært her hos meg, ref Kolnes. Vi tar alt som skjer med Torpa Jo som en meget stor bonus, men det er klart forventningene begynner å stige i takt med de gode tilbakemeldingen.

Dark Street trenes for fullt hos Andre Stensen, og det går i mye god trening. 45 min fire ganger i uka pluss en gang i gummigropa. Det blir spennende å se hvordan han respondere når vi begynner å sette mer fart på gutten, for det er ingen tvil om at det er en flott hest med en god tenknikk.

J.C. Street kastet torsdag for en uke siden sitt føll, en mnd før tiden. Døfødt hoppeføll, dette var bare et utrolig trist budskap å motta, men lite vi får gjort noe med. Etter noen tunge dager for oss eiere ble vi til slutt enige om å prøve en gang til. Vi satser på at alle gode ting er tre, og vi bedekker denne gangen med Olimede. En meget spennende hingst, måtte vi bare få en velskapt hingst denne gangen.

Stall Bacalao ser lyst på fremtiden, kan vi gå videre mot nye høyder?? Ingenting ville vært mer gledlig, vi er på vei oppover, husk det er i motbakke det går oppover, og vi er på vei! Et tegn på dette er at vi er i gang med å se oss etter en ny hest, kanskje kjøper vi en andelshest på auksjon til høsten, der er det store muligheter for å gjøre gode kjøp da det er meldt over 200 hester!!

Sommeren er her, alle lesere må bare nyte sommerkvelden!

7.juni
 Sommeren er skikkelig i gang, og Stall Bacalao kjører på videre. Siden sist har også Stall Bacalao vært i Stockholm på en flott langhelg med mange inntrykk, men med Eliteloppet som det største. Kjempetur rett og slett.

Når det gjelder hestene startet Nanna på Jarlsberg 28.mai. Gikk da for første gang uten sjekk noe Eirik Høitomt mente vi skulle prøve. Dette gikk meget bra til det var 3 meter til mål, da feilet hun fra seg en klar andre plass og tiden 1,15,5 på 2100m. Nanna er meldt til Biri fredag 11.juni, men har fått spor tolv på sprint noe som ikke er det beste. Hun skal gjennom en helsesjekk i starten av denne uka for å sjekke opp litt smårusk, for hun var ikke som best på Jarlsberg. Hvis det avdekkes noe her blir det ikke start på Biri, men vi satser da på større oppgaver senere, for denne hesten har vist at hun duger i større sammenhenger hvis hun er i orden.

Når det gjelder Torpa Jo så trener han bare bedre og bedre, får nå intervalltrening og tung arbeidstrening, noe han svarer meget godt på. Det blir hurtigkjøring på Biri før løpene fredag 11.juni. Møt opp for å se, dette blir bare utrolig spennende. Kan utviklingen fortsette?? Blir det prøveløp snart?? Alt tas som en meget stor bonus med denne hesten.

Dark Street er nå på plass hos Andre Henning Stensen på Biri hvor han skal stå i trening. Han får masse god trening noe han helt klart trenger, da hesten ikke er kjørt med sånn vi hadde håpet og trodd. Han viser fine ting i banen, men det er langt frem, men han lærer meget fort så det blir spennende å følge han videre.

J.C Street skal om en mnd tid ha føll etter Orlando Vici, det blir meget spennende å se hva vi får og om alt er i orden.

Stall Bacalao går en spennende sommer i møte!! Tvi tvi!!


17.mai
 I går kveld kom også Dark Street på plass på stallen til Sigbjørn Kolnes, og det var to ivrige eiere som tok turen inn til Oslo for å ta han i mot da han ankom stallen. Vi hadde ikke sett han live siden vi kjøpte han på auksjon for ca 9 mnd siden, men likevel kjente vi igjen hesten med en gang vi så hesten. Han hadde fortsatt den flotte utstrålingen og så bare lekker ut. En meget flott to åring å se på, og når vi i tillegg vet hvor talentfull han er i følge det trener Pål Buer har sagt så blir dette bare utrolig spennende fremover. Vi så selvsagt om de to andre som står hos Sigbjørn. Begge to var ikke til å kjenne igjen, mye roligere og mer avbalansert enn noen gang.

Torpa Jo har blitt en helt annen hest etter kastrasjon. Både når det gjelder psyken og rent travmessig, Sigbjørn var meget godt fornøyd med utviklingen på hesten, og sa han var meget motivert for å jobbe videre med hesten.

Nanna ser også meget fin ut om dagen og har tatt løpet på en glimrende måte. Hesten har blitt mye roligere og traver som en klokke i trening. Stall Bacalao går en meget spennende tid i møte, alle får ha en strålende 17.mai og gratulerer med dagen til alle kjente!!

12.mai
 Vi har sagt det lenge at det går mot lysere tider for Stall Bacalao, og der tok vi rett. I går vant Nanna Pride sitt første løp for oss på enkleste vis, masse på lager sa Eirik Høitomt etter løpet, veldig morsomt for oss. Neste løp blir etter alt å dømme fredag 28.mai, et hoppeløp på Jarlsberg. Vi ønsker å gi henne et fint/enkelt løp til for å bygge opp selvtillitten hennes før vi kaster henne til ulvene. Se vinnerløpet her:
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/635584
Om ikke seieren til Nanna var gledelig i går så var det ikke mindre morsomt å høre at Torpa Jo gjorde unna et meget oppløftende hurtigjobb på Bjerke i går ettermiddag. Han gikk 1,52 på 2000 meter på enkleste vis. Det var masse å kjøre med sa Sigbjørn. Dette er jo bare helt utrolig når vi tenker noen mnd tilbake. Vi satser på prøveløp innen to mnd, men dette bestemmer hesten selv.

Vi må også benytte anledningen til å skryte av treneren Sigbjørn Kolnes som tydligvis gjør en kjempejobb med hestene, imponerende!!

Ellers kan det også meldes at Dark Street tas hjem til Østlandet førstkommende fredag. Det blir meget spennende å følge denne talentfulle gutten videre. Vi vil også her takke Pål Buer for en meget god jobb han har gjort med hesten de siste to mnd. Meget seriøs og dyktig hestekar, han kommer til å nå langt i Norge hvis han tar seg like godt av kundene og hestene i fremtiden!

18.april
 Fredag hadde vi i Stall Bacalao en flott dag på Biri.

Først var Torpa Jo ute å kjørte hurtig. Han gikk over all forventning, gikk siste tusen på 1,52 og siste fem hundre etter 1,45. Og dette uten at hesten var satt opp med noe som helst av utsyr. Stensen sa også etter jobbet at han hadde mer å kjøre med. Dette er jo bare utrolig morsomt, men dessverre er han veldig hingstete og holdt på og skade seg stygt på transporten hjem fra Biri. Han hadde fått begge frambeina over lemmen som gikk inn til materialrommet i hestebilen til Sigbjørn. Vi kan ikke risikere at han ødelegger seg på sånne dumme ting i fremtiden, derfor blir det nå kastrasjon rett over helgen. Dette blir bra for hesten! Er vi på vei mot noe stort med denne gutten?? Lovordene sto i kø etter jobbet. Sjekk også siden til oppdretter www.torpatrav.com Torpa Jo hadde et meget fint trav. Vi krysser fingrene for at fremgangen fortsetter. Vi må også få takke Ovi for den jobben han har gjort med hesten, og selvsagt det Sigbjørn er i ferd med å få frem hos han!!

Nanna Pride startet fredag og gikk et meget bra løp, akkurat sånn vi hadde bestemt oss for. Vi skulle gi henne et pent løp og kjøre siste 500 meter. Dette ble fulgt til prikke, og hesten avsluttet siste tusen etter 1,14,3 og dette etter  bare ha kjørt sist halve runden, og i tillegg siste sving i tredje/fjerde spor. Denne hesten har en voldsom fart. Hun er fortsatt ikke helt hundre prosent, men vi satser på en start til før hun får en ny liten helsesjekk. Neste start blir på Bjerke den 28 eller 29 april. Vi krysser fingrene for at dette bare går en vei, nemlig fremover!!

Dark Street fikk jeg også rapport på i dag, han viser meget stort talent, og kommer seg for hver dag, men her gjelder det bare å være tolmodig så kan vi få en meget spennende 3 åring i 2011.

Det ser rett og slett lysende ut for Stall Bacalao om dagen, måtte det bare vedvare!!

14.april
 Sigbjørn tok i går med seg ene og alene Nanna til Fredrikstad for å tilpasse skonig til hennes noe spesielle gange. Dette går ut på følgende. Nesten som løpslabben for mennesker i Oslo. Hesten løper på tredemølle i lav og høy fart, mens de filmer henne fra forskjellige vinkler. Dette analyserer og de tilpasser skoning etter hvordan hun lander på alle fire beina. Sigbjørn var nå litt redd for å gi for mange gode tilbakemeldinger, da han var redd for at forventningene ble skrudd opp..hehe Men fakta var at Nanna i første runde travet bra, men etter å ha tilpasset dette travet mye bedre, både i lav og høy fart. Dette lover bare meget bra for fortsettelsen. Vi stiller til start fredag fra et dårlig spor, og vi ønsker å gi henne et pent løp første gangen ut. Ønsker å kjøre de siste 500-600 meterne, men ligger hun i fjerde utvendig så vet vi jo hvor fort hun kan spurte hvis hun er i orden. Intensjoenen med å ta det litt pent nå de første løpet er at nå har vi gjort så mye riktig med henne at vi øsnker å bygge videre på dette. Det viktigste denne starten er å se at hun fungerer og går frisk i mål. Dette kan være starten på noe stort!

Torpa Jo trener på om dagen, og han kommer seg hele tiden, men Sigbjørn har fortsatt et ønske om at han skal bli vallak. En veterinær skal se litt på testikklene hans i dag. Som dere vet tas også Torpa Jo med til Biri fredag for å kjøre hurtig. Åsbjørn Tengsareid skal prøve han i hurtigjobbet, da Sigbjørn har avtalt dette med han. Det blir spennende å høre hva han sier. Jeg sender ut en sms på tidspunktet dette skal skje.

9.april
 Våren er på vei og den ene gladmeldingen etter den andre renner inn til Stall Bacalao om dagen.

Dark Street på bildet over har nå stått noen dager hos Pål Buer inne på Forus for erfaring og innkjøring. Pål som har lang fartstid i USA hvor han har trent frem flere gode traver, men som nå har startet opp på Forus. Fikk i går rapport på Dark Street og dette var jo ikke mindre enn meget oppløftende.
Hesten er flott å se på litt over middels stor, han har et meget godt hode, da han lærer raskt, og ikke minst kanskje det viktigste, han har en meget god teknikk. Han mente dette også kunne vært en meget intr. hest i USA. Dette er store ord, men ingenting er bedre. Vi venter spent på fortsettelsen.

Torpa Jo har i dag vært inne på Bjerke, noe som var veldig oppløftende. Her travet han en 2000 meter på 1,57 med tung vogn og ikke noe som helst tuning av utstyr. Sigbjørn ringte med en gang han var ferdig og var veldig fornøyd. Mente at hesten med litt tuning av utstyr pr i dag kunne minst 1.50. Dette er jo bare veldig stor fremgang, men det er jo fortsatt et stykke til han løper 1.35, men med denne fremgangen fremover kan det bli riktig så bra. Han kommer til å trene på foran firehjulingen hjemme på gården, samt tas inn til Bjerke jevnt og trutt for å sjekke fremgangen.

Nanna Pride starter fredag 16.april på Biri, vår hjemmebane, det blir jo bare super spennende etter det hun har vist i trening. Sporet ble dessverre dårlig, men fra spor 12 får vi bare kjøre rundt de til slutt. Kusk ble vår lokale stjerne så vi får gi han litt kjøre instrukser så blir dette veldig bra!Sigbjørn har vært veldig fornøyd med henne i trening så dette kan bli riktig så bra.

Med solen og våren kommer også Stall Bacalao i form!!


18.mars
 I dag har formann vær på besøk hos vår nye trener for Torpa Jo og Nanna Pride, som er Sigbjørn Kolnes. Inntrykket jeg hadde fått på forhånd gjennom andre og egne samtaler med han på telefon, forsterket seg bare etter besøket. Seriøs, arbeidsom, dyktig og trivelig kar med begge beina planta på jorda. Første inntrykket står i hvertfall til toppkarakter, måtte bare fortsettelsen og resultatene gjøre det sammen, men vi vet jo etter mange år i dette gamet at det er ingenting som går rett til himmels!

Rapport/status på hestene følger: Se også under bilder av hestene, der er det nye bilder!!

Torpa Jo: Kom til Sigbjørn onsdag denne uken, og har i dag vært ute på sin første treningstur. En skikkelig glad gutt, men på ingen måte ufornuftig. Hesten har den samme utstrålingen som han hele tiden har hatt, men han sliter med bakparten. Dette ble behandlet i dag, og han går nå inn i en tung og spesielltreningsperiode. Det blir meget spennende å hvordan han svarer på behandlingen og treningsopplegget. Måtte det bare gi resultater. Sigbjørn har hatt resultater med denne type trening på den type hester tidligere. Tvi tvi!

Nanna Pride: Hun har funnet seg godt til rette hos Sigbjørn, blitt behandlet i kne, men gjennombruddet kom i dag. Treneren var helt i hundre da han informerte om dette. Nå har vi funnet roten til alt vondt. I dag ble det påvist ømheter i hovleddet på henne. Dette har aldri blitt behandlet på Nanna tidligere, men det var tydlig at dette var noe som har plaget henne over lengre tid. Etter å ha bedøvd dette stedet travet hun som en gud. Ikke den smågaloppen og passgangen vi har sett så alt for mye av på henne i lav fart. Måtte dette bare være vendepunktet. Målet er start om en mnd.  Tvi tvi.

Som formann må jeg si det var veldig hyggelig og spennende å se hestene live igjen. Det er noe annet enn å ha de stående langt borte fra oss, men en stor takk til Linda og Ove Kenneth som har gjort en meget god jobb med Nanna og Torpa Jo.
Til slutt vil jeg bare si at formann er mer optimist enn på lenge, vi kommer til å få en flott sommer, det er jeg helt sikker på!
 
8.mars

 Rapport på hestene følger under:

Nanna Pride:
Lørdagen ble ikke fortsettelse på oppturen for Nanna Pride. Kusken kjørte meget passivt og satt fast i tredje innvendig. Det ble kjørt i 1.23 tempo foran, og da er det ikke lett å hente noe til slutt. Nanna ble etter løpet med på heste transporten til østlandet, da Linda har bestemt seg for å slutte som travtrener og begynner i annen jobb. Vi vil takke Linda for all den jobben hun har lagt ned i Nanna Pride.
Nå starter et nytt kapitel for hesten, hun går nå i trening til Sigbjørn Kolnes. Vi i Stall Bacalao har store forventninger til at Sigbjørn og hans team får frem det store potensialet som vi vet ligger i Nanna. Vi satser på at dette er det endelige vendepunktet for Nanna. Jeg har i dag hatt en lang prat med Sigbjørn vdr Nanna. Han har i dag sammen med sitt behandlingsteam gått igjennom Nanna fra topp til tå. Han har et tett samarbeid med en kiropraktor og en dyrlege, som har erfaring fra Menhammer klinikken i Sverige, som har rykte på seg for å være det beste bahandlings stedet som finnes for hester. Det de her kom frem til var følgende: Nanna ble behandlet i framkne og bakkne. De mente hesten hadde en for svak bakpart som også skyldes den galoppen/passgangen i varmning som vi har sett så mye av. Hesten ble som sagt behandlet for dette, og får nå et spesielt trenings program som går på å styrke bakparten. Sigbjørn ba meg selge inn at han skulle få litt tid på seg før første start i hans regi, dette er ikke noe som leges over natten. Han anslo start om ca to mnd, og kanskje litt før. Når vi nå hører dette tør jeg nesten ikke tenke hvor bra Nanna kan bli hvis dette viser seg å være løsningen. Er vi tålmodig et par mnd til nå, kan vi vente oss gull utover våren og sommeren.

Torpa Jo:
Det er fortsatt uforandret status på han. Når det responsen på annonsen så har jeg blitt kontaktet av en 7-8 stk, men ikke noe konkret har skjedd enda. Hvis det ikke skjer noe må vi ta en avgjørelse på hva vi gjør videre.

Dark Street:
Trener fortsatt fint og ser bare lekker ut, Linda skryter veldig av hesten, det blir meget spennende å se når han skal på banen for første gang. Har vi noe stort på gang her tro?

J.C.Street:
Ser rundt og fin ut og er vesentlig større denne gangen enn sist vinter. Får vi en hingst etter Orlando Vici tro? Dette blir meget spennende, for det er ikke til å stikke under en stol at Orlando Vici er meget spennende som far, han ligger faktisk på 3 plass over avelshingster i Frankrike, og det i sin først årgang, det er ikke mer enn imponerende. Har vi skutt gullfugelen her tro??

17.februar
 I dag har Nanna gjennomført en helsesjekk. Formann snakket med dyrlegen på telefon. Han mente hesten så meget fin ut, og var bedre enn noen gang rent kroppslig. Det satt fortsatt litt i det venstre framkne og det høyre bakkne, dette mente han ikke var de store greiene, men syntes vi skulle behandle dette for å få henne helt 100%. Når vi nå vet hvor bra Nanna gikk i går med dette i beina, hva kan vi da vente oss fremover??? NÅ begynner vi virkelig å nærme oss målet. Nest løp ser ut til å bli på Sørlandet søndag den 14.mars. 2000meter auto med Jeppe Juel i sulkyen. Hvis dette går bra satser vi på større løp fremover!!

16.februar
 Nanna gjorde i dag et meget bra løp på Forus, hun ble tatt rolig fra start, men galoppen kom da kusken kjørte over en snøklump i først sving. Hun tapte masse på galopp, men fikk raskt kontakt med feltet igjen. Gikk så ut i fjerde utvendig, og angrep i tredje spor rund siste ving, og tapte kun med minst mulig margin. Rett og slett et rått løp av henne. Endelig beviste hun hva som bor i henne. Nå får Nanna en liten helse sjekk i morgen, for å ta av eventuelt litt småplukk, for så å starte igjen om 2-3 uker. Nå skal ingen være i tvil om at dette her er en skikkelig traver som vi kommer til å få mye glede av utover i 2010. Det som nå er viktig, er at vi er litt tålmodige så kan dette bli så bra som helst. Grattis til alle tålmodige andelseiere!!!
Dark Street ser fortsatt fin ut, og trener jevnt og trutt, blir meget spennende å følge denne hesten utover sommeren,og ikke minst mønstringsløpene. Vi må bare ikke bli for iverige med et sånt talent.
 
26.januar
 I dag braker det løs for Nanna igjen etter en lengre periode med diverse behandlinger, og opptrening. Vi håper på en opptur, alt annet enn galopp er et pluss, og galopperer hun ikke, vet vi hva som bor i henne. Tvi Tvi...ønsker alle andelseiere lykke til!

21.januar
 Lenge siden sist, men ikke skjedd så veldig mye. Hestene har trent på og alt ser ut til å gå fremover, og godt er nå det. Vi i Stall Bacalao trenger nå en opptur, og vi er sterke i trua på at 2010 blir vårt år.
Nanna Pride har fått god tid på seg etter å ha blitt behandlet snart alle steder. Det blir en meget spennende start førstkommende tirsdag på Forus. Hun gjorde i dag unna et lett hurtig arbeid og fungerte veldig bra. Lenge siden et skikkelig løp så uten galopp kan alt skje, men er hun på trippelen skal vi være godt fornøyd. Dette er en meget spesiell dame med stor kapasitet. Vi krysser fingrene for at det nå snur.
Torpa Jo trener på for fullt og skal øke treningen nå fremover. Det blir mer intervall trening i bakkene fremover, det blir meget spennende å se hvordan han responderer på dette. Det vil si oss mye om hva vi kan forvente i fremtiden. Dark Street trenes for fullt i forhold til det han tåler med tanke på vekst og alder, men ser meget lovende ut.
J.C.Street går det også meget bra med, hun er større denne gangen og har blitt litt mer sur mor. Det tar vi som et godt tegn, da vil hun ta godt vare på sin blivende datter/sønn. Her er det en ny kanon på gang. Orlando Vici som er faren, ligger topp tre på statistikken i Frankrike, det er meget til å være først årgangen.

22.desember
 Da er det straks jul og mye annet enn trav står på kalenderen, men vi skal jo ha hest til start i romjula. Nanna Pride starter på Forus den 29. desember. Sånn det ser ut i skrivende stund får hun spor 10 på sprint, mot flere gode hester. Ikke det beste, men lite vi får gjort noe med. Kusk blir Svein Ove Wassberg. Jeppe Juel måtte reise til USA. Målet er at hesten fungerer på en best mulig måte så tar vi det litt som det kommer, spennende blir det uansett! Ellers vil jeg ønske alle sammen en riktig God Jul og et Godt nyttår!

15.desember
 Rapport fra Stall Bacalao er i dag meget oppløftende:

Torpa Jo trener fortsatt meget bra og fortsetter utviklingen. Han er inne i en vekst periode, men legger seg tiletter noen hundre meter og traver på, bare bedre og bedre for hver gang.

Nanna Pride: Etter tips fra Jeppe Juel som kjenner henne godt, da han har kjørt henne i de fleste løp hun har startet. Han mente problemet på hesten satt i bakknea,  noe vi bestemte oss for å sjekke. Her hadde vi en av de beste på dette området til å sjekke henne. Han fant problemer i begge bakknea. Etter en prat med tidligere eiere i dag, har de heller aldri behandlet  dette på Nanna. Dyrlegen som behandlet henne mente dette hadde vært et problem lenge, dette ville gjøre henne meget godt. Denne behandlingen kombinert med det som satt i nakken på henne, gjør oss meget optimistikse med tanke på fortsettelsen. NÅ er vi straks ved målet, og da er jeg sikker på at vi vil få mange oppturer i fremtiden.

Dark Street ser bare lekker ut om dagen, og er etter trenerens utsagn, det største tallentet hun noen gang har trent. Vi venter spent på fortsettelsen.


30.november
 Redaksjonen har nå hatt to uker på ferie derfor lite oppdatering, men nå følger en ny status rapport pr hest.
Torpa Jo ser bare finere og finere ut. Har kommet seg ytterligere etter turene inn på Forus også. Snakket med treneren i dag, og han kunne fortelle at nå øker han gradvis på treningen og får mer bakke trening, noe han svarer meget bra på. Hvor skal dette ende?
Nanna Pride skulle egentlig starte på Forus i morgen, men er behandlet i nakken og får litt tid på seg, men hun virker finere enn på lenge i trening så vi får krysse fingrene for at det nå løsner, tror vi nærmer oss målet.
Dark Street er inne i en vekst periode og får det litt roligere i trening, men alt ser meget bra ut med han.
J.C Street er fortsatt drektig med Orlando Vici og alt ser meget bra ut med henne.

4.november
 Dagen derpå for oss i stall Bacalao, men vi har vært med i gamet så lenge at vi vet det er kort vei fra fiasko til noe å feire. Nanna Pride varmet glimrende i går, og kusken var meget optimistisk, men da hesten kom opp i banen igjen var hun ikke til å kjenne igjen. Forklaringen på dette er at dette er en hest som helt klart ikke skal stå stille mellom varming og løp, men bare varmes opp og så kjøre rett til start. Vi må bruke disse første løpene til å finne ut av ting, og vi må nok være forberedt på at det kan slå litt begge veier med denne hesten. Kapasiteten er det derimot lit å utsette på. Som oftes de litt "gale" hoppene som er beste. Vi krysser fingrene for bedre lykke neste gang, vi har ikke endelig bestemt når det blir start.

Jeg fikk i dag en meget hyggelig telefon fra Ovi vdr.
Torpa Jo, han åpnet samtalen med å si at han tenkte han fikk komme med en god nyhet ettersom det gikk galt i går med Nanna. Han hadde i dag for første gang prøvd å sette litt fart på Torpa Jo, og som han sa: Han var sinnsykt overrasket. Han har kommet seg noe voldsomt på den tiden han har stått i trening hos Ovi. Da han kom kunne han ikke 4 min på km, men i dag gikk han 2.20 på km noe han mente var over all forventning. Rett og slett sinnsykt overrasket som han sa selv. Vi bare krysser fingrene for at utviklingen fortsetter.

1.november
 Dette blir en spennende uke for Stall Bacalao. For tirsdag 3.november starter vi med vår nye Nanna Pride. Hun har fått god tid på seg etter behandling osv, og vi kjører til start med stor spenning. Vi tar det første løpet som en test for å sjekke hvor hun står, spor sju ble ikke det beste på sprint så her kan alt skje. Vi krysser fingrene for at hesten fungerer for da kan dette bli spennende.

Dark Street ser veldig fin ut om dagen og kommer seg hele tiden, dette dreier seg om et stort talent i følge Linda.

Torpa Jo kommer seg for hver dag som går, og Ovi sier han blir mer og mer trygg på seg selv, og har blitt mer spenstig i steget. Vi håper utviklingen fortsetter.

26.oktober
 Nanna Pride ble det kjørt et pent jobb med sist uke og fungerte fint, men var litt tykk i et bein etter å ha vært bortpå seg i luftegården. Dette var heldigvis borte dagen etter så vi har i dag meldt til start på Forus 3. november. Feilfritt satser vi på en fremskutt plassering. Geir Mikkelsen blir kusk denne dagen da Rune Wiig har egen stallhest i samme løpet. Geir skal teste Nanna i et pent jobb i morgen tirsdag. Dette er en meget spesiell dame derfor er det greit å ha prøvd henne.
Dark Street ser bare dunder fin ut, Linda sier dette er et meget stort talent som det blir spennende å følge fremover. Han får godt med trening om dagen, noe han responderer meget bra på.
Torpa Jo kommer seg for hver dag som går, håper bare dette fortsetter utover vinteren. Vi får evaluere om noen mnd. J.C.Street ser veldig fin ut og er fortsatt drektig.

22.oktober
 Se nye bilder av Torpa Jo på sidene, kan jo se det på bildene at hesten har kommet seg veldig. Han kommer seg for hver dag som går. Veldig morsomt, Ove Kenneth Karlsen har gjort en kjempejobb med hesten så langt.
Nanna Pride blir bare piggere og piggere, vi kjører et bra jobb i dag for å teste henne skikkelig og med litt annet utstyr. Vi satser på start den 3.november på Forus, og vi legger planen videre etter det løpet.
Dark Street trener på og ser lekker ut. Linda M. Larsen er meget godt fornøyd med begge to, og vi er fornøyd med jobben Linda legger ned!!

20.oktober
 Lenge siden sist, men litt travelt for formann om dagen.
Status på hestene er som følger:
J.C. Street er fortsatt drektig med Orlando Vici, det blir spennende å se hva som kommer sommeren 2010.
Torpa Jo går det hele tiden fremover med og det er meget gledlig, og kanskje litt overraskende, men desto artigere. Vi får bare håpe utviklingen fortsetter.
Nanna Pride så fin ut i hurigjobbet sist uke, men får et jobb til for å teste litt utstyr. Det blir start i slutten av mnd eller i begynnelsen av november. Dette blir meget spennende, veldig mange fine hoppeløp å starte i utover høsten og vinteren. Dark Street ser også meget bra ut, utvikler seg hele tiden og ser meget lovende ut.

8. oktober
 Rapporterne denne gangen er gode. Torpa Jo kommer seg hele tiden og slipper seg mer og mer i travet. Det blir spennende å høre om utviklingen fortsetter. Dark Street er nå endelig kvitt sykdommen, og ser dunderfin ut. Nanna Pride var inne på Forus og kjørte hurtig i går, og så veldig fin ut. Ble kjørt 2000 meter hvor siste tusen gikk på 1,19 på en meget tung bane, men det var mye på lager. Det blir et hurtigjobb til før vi satser på start på Forus 20.oktober. Det blir meget spennende.
30.september.
 Lenge siden sist så nå er det på tide med en skikkelig statusrapport på hestene:

Torpa Jo. Jeg hadde en lengre prat med Karlsen i går og han hadde gode nyheter å komme med. Etter en litt pesimistisk start har han kommet seg mye. De siste turene har han jogget hele veien noe han mente var stor fremgang. Dette var veldig hyggelig å høre. Karlsen hadde foretatt noen utstyrsendringer. Satt på tungestropp, ørehette og skylapper. Etter dette hadde han blitt mye mer trygg på seg selv og begynt å trave. Dette er et langt skritt i riktig retning, men vi må være tålmodige, og bygge stein på stein så får vi se hva fremtiden bringer. Vi kan ikke glemme at han nesten ikke har vært kjørt med foran vogn.

Nanna Pride fungerer veldig fint i travet om dagen, men har slitt med litt tett hals, dette sjekkes opp i dag, men det er ikke noe alvorlige greier. Det viktigste er at hun har vært i fulltrening og at hun fungere veldig godt i travet. Rapport kommer etter dagens undersøkelse. Hvis alt ok satser vi på start så raskt registreringen på henne er i orden.

Dark Street ser voldsomt lovenede ut så langt. Han har utviklet seg veldig siden han kom til Linda og oppfører seg eksemplarisk på alle måter. Han tømmekjøres og er med på slep noe han liker veldig godt. Dette er en meget lettbent racer type.

14.september.
 Torpa Jo har funnet seg godt til rette hos Linda i Rogaland, og han har fått flere treningsturer, og han fungerer fint. Han jogger fin med, men det må brukes mye tid på han. I dag har Linda og formann hatt en prat. Hun hadde et meget godt forslag om at Ove Kenneth Karlsen skulle trene han noen mnd. Han er ekspert på unghester og spesielt kaldblods. Linda samarbeider meget tett med Karlsen, og han holder til bare et steinkast fra henne. Dette blir spennede, vi er her i de beste hender med tanke på trening av kaldblodshester. Bare se på linken under: http://www.trav24.no/index.php/nor/nyhetsarkiv/unghesttrener_ove_kenneth_karlsen
Det blir meget spennende å se hva han i tett samarbeid med Linda kan få til med Torpa Jo. Vi gjør opp status om noen mnd. men han trenger litt tid på seg, og alt ser bra ut så langt!

11.september.
 I går var Nanna inne til ny sjekk, det ble foretatt noen små justeringer, men hun hadde sett veldig fin ut. Dyrlegen sa følgende: her har du litt å kjøre med! Vi får se, nå blir det noen rolige dager før det blir full trening i en periode, for så å starte! Dette blir spennende!! Når det gjelder Torpa Jo så kommer han til å bygges opp gradvis, og vi ser an utviklingen. Her blir det viktig å bygge stein på stein.

8.september.
 Da er både Torpa Jo og Dark Street på plass i Rogaland, alt har gått bra med begge to på veien, men en sånn tur tar alltid litt på. Nå får de noen rolige dager med masse stell og kos. Vi venter spent på fortsettelsen. Nanna Pride ser veldig fin ut om dagen og stortrive, ny sjekk på henne denne uka!

5.september
 Derbyauksjon i går og noen av oss var selvsagt til stede, vi så på ca 20 hester, men falt pladask for Photo of Joy, og klarte ikke å glemme han. Vi valgte han som første valg før auksjonen begynte, og jammen fikk vi han også. Meget flott hest med voldsom utstråling og spenst i steget. Rett og slett en skikkelig racar type. Dette blir en megt spennende hest å følge utover høsten og vinteren. Han har veldig mye godt å slekte på også, og det gjør jo ikke hesten noe mindre spennende.

4.september
 I går fikk vi en gladnyhet i Stall Bacalao da vi fikk beskjed om at vi bare kunne begynne å trene Torpa Jo som en vanlig hest. Han hadde blitt mye bedre og fylte ikke i knea lenger. Hesten har hele tiden sett meget fin ut, men han er fortsatt i vekst og kommer til å bli stor, han vil nok trenge en del trening og litt tid. Dyrlegen mente det var gode muligheter for å komme til start litt utpå sommeren som 3 åring. Vi jobber mot det, og ser an utviklingen. Han går i trening til Linda M.Larsen, der han får meget fine treningsforhold nå i høst og utover vinteren. Det blir spennende å følge utviklingen. Hvis det viser seg at dette går bra så er ingenting bedre, men her må vi hele tiden være ærlige mot oss selv i forhold til om dette er noe å satse videre på, vi krysser fingrene for at det nå går fremover for Torpa Jo, det har han virkelig fortjent.

Nanna Pride ser veldig fin ut om dagen, og har funnet seg til rette i Rogaland, men hun får det rolig i trening inntil ny sjekk neste uke.

Ellers så skal noen av oss på Derbyauksjon i dag for å se på på hest, det blir også meget spennende! Ha en riktig god helg alle sammen!


26.august
 I dag har Nanna kost seg i luftegården, bildene viser at hun stortrives fra første stund. Etter noen timer i luftegården gikk turen inn til Forus, og dyrlege Bjørn Løkken. Der ble en grundig sjekk gjennomført. Hun markerte på alle kodeledd og ble behandlet der, dette er ikke noe stor sak, men greit å preparere henne 100% før vi satser på start. I rapporten til dyrlegen sto det at det var en smekker type, noe også Rune Wig kunne skrive under på, skjelden en ser så fine hester kom det fra hans munn. Vi behandler Nanna  og bruker litt tid på å bygge henne opp sånn at hun er 100% når hun kommer til start. Vi satser på start om en drøy mnd. Dette blir meget spennende!!

25.august
 I kveld kommer Nanna til Norge, dette blir veldig spennende.
Alt er i orden med betaling og transport. Hun får en god natt søvn hos Linda før turen går inn til Forus for sjekke i morgen. Finner vi noe småplukk der så behandles dette og vi trener på. Tvi tvi!!
14.august
 I dag fant vi endelig en hest vi ville gå for. 4 årshoppa Nanna Pride etter Chipmate ble i dag prøvekjørt i Denmark, og dette var en skikkelig blåser som har vunnet på 1,14,3. Vi venter spent på fortsettelsen! Når det gjelder Torpa Jo blir han hentet hjem fra beite den 29.august. Det blir da tatt raskt standpunkt til hva vi gjør videre, en grundig sjekk vil bli utført.

9.juli
 Lenge siden sist og det har vært stille en liten periode i Stall Bacalao, men den siste uka har det skjedd litt.
Tirsdag 7.juli fikk vi et meget fint hoppeføll etter J.C.Street og Gigant Neo, som skulle hete Gold Street. Alt så bra ut med mor og datter, men i går begynte føllet å bli i dårlig form, hun hadde ikke fått i seg nok morsmelk. Føllet ble kjørt til Norges Veterinærhøgskole i natt, men livet sto ikke til å redde. Dette var et meget trist budskap å motta, men livet må gå videre så J.C. Street blir nå kjørt direkte til Brandbu for bedekkning. Denne gangen blir det Orlando Vici http://www.hingstekatalogen.no/orlando-vici-fr.html. Dette er en meget spennende fransk hingst. En hingst som redaksjonen har fulgt med over lengre tid, og som faktisk nå er på avelstoppen i Frankrike blant to åringene, der foran hingster som Coctail Jet og Love You. Dette blir meget spennende, og vi krysser bare fingrene nå for at alt går bra og at J.C. Street blir raskt drektig. Ellers fortsetter jakten på en ny løpshest til Stall Bacalao, daglig sjekkes nye hester ut, og det er mye jobb, men vi er meget kritiske, for vi ønsker ikke å kjøpe noe dritt! I dag skal vi imidelertidig prøvekjøre en meget spennende 4 års hoppe i Denmark. Rune Wiig tester hesten kl 1200 så vi venter i spenning på tilbakemelding fra han.
Ellers kan det sies at Torpa Jo nå er på hingstebeite, og rapportene går på at alt ser bra ut med han, og at han stortrives, vi håper at hesten ser bedre ut når han kommer tilbake i høst.
Jeg vil samtidig få ønske alle i Stall Bacalao og våre lesere en god sommer!

11.juni
 Mye har skjedd siden sist.
Vi hadde en flott årsmøtetur med gode besluttninger på strategien videre, og store opplevelser som vi tar med oss inn i fremtiden. Dumt det er et år til neste årsmøte!!
Som sagt har det skjedd mye siden sist, og redaksjonen tar selvkritikk på lite nyheter.
Følgende har skjedd:

Comanche er solgt og vi ønsker nye eiere lykke til.

Exsena ble lagt ut for salg, og det har vært stor interesse for henne, og som førte til salg. Vi ønsker nye eiere lykke til.

Stall Bacalao vil videre og vi har ambisjoner om å kjøpe oss en god løpshest i den nærmeste fremtid, og det er mye spennende på gang. Avgjørelse blir tatt i helgen.

Vi ønsker i tillegg å være litt mer tålmodige med Torpa Jo som vi sender på hingstebeite i sommer, for å se om han er bedre i bakbeina når han kommer tilbake, for dette er en flott hest..tvi tvi.
I tillegg venter vi om en mnd tid avkom etter J.C. Street og Gigant Neo. Det er alltid spennende, får vi en hingst tro, er det en ny kanon på vei etter det slaget vi har avlet på i mange år. Vi hadde jo mormor og oldemor til dette avkommet, og disse har gitt oss mange gleder.

 13.mai
 Exsena var helpigg i luftegården i dag etter løpet i går, og det er et meget godt tegn. Et døgn har gått og vi har fått summet oss skikkelig etter løpet i går. Det gjør meg enda mer fornøyd. Hestene hun gikk mot i går var meget bra, hun har aldri vært i nærheten av å gått mot så gode hester, i tillegg klarer hun en meget god tredje plass, og dette med kraftig rekord forbedring. Dette lukter du "gull" av.
Nå fikk vi også være med i det løpet vi ønsket om en uke på Forus. Vi har fått femte spor på 2040m auto grunnlag under kr 35.000.-med Ove Wasberg. Vi har sett på løpet i dag, og dette er overkommelig lag, men vi møter en god hest, nemlig den som ble nr 2 i gårsdagens løp. Hvis vi er på trippelen denne dagen også så satser vi på start på Bergen den 6 juni. Dette er en V75 dag, men et løp utenfor V75 løpene. Får vi ikke være med her er det mange løp å velge i for Exsene framover. Vi krysser fingrene for at fremgangen fortsetter.

Comanche som det ligger nye bilder av på hovedsiden i dag, ser meget bra ut i trening om dagen, og bildene som i dag har kommet inn til redaksjonen underbygger også dette meget bra. Når dere ser på bilde av Comanche kan dere se sånne roser/prikker i huden på han, dette er det klareste tegnet på at hesten er i orden, og at han trives. Jeg sendte bildene også til Ole Peder som trente Comanche tidligere. Han spurte hvem det var bilde av. Han var "rålekker". Har vi her en kanon som vi får mye glede av utvoer sommeren og høsten. Jeg tror det.

Ikke noe nytt om Torpa Jo i dag.
 Info. Årsmøteturen!!
Det kan meldes om at vi er 13 stykker som reiser på årsmøtetur til Køben om en drøy uke, og alt er klart hos DFDS. Stemningen blant de som skal reise tyder på at dette ikke kan bli kjedelig. Alt er klart for en fantastisk helg, i det beste lag.
Fredag 22.mai.
Avreise fra Gjøvik med tog kl 13.32. Oslo 15.32 og vi er på båten og "dekk" kl 16.00. Årsmøte starter ca kl 18.00 og det forventes at deltagerne møter forberedt, og ved godt mot. Overraskelser på årsmøte tas i mot med takk. Agenda for møte fremlegges på møte. Saker som ønskes tatt opp, sende formann på mail i forkant.
Lørdag 23.mai.
Vi koser oss i Køben hele dagen, og det er ikke lov til å gå fra den stolen vi har satt oss på i Nyhavn. Eller jo vi må jo sjekke stemningen på "Vits Vinstue" hvis de ikke kjenner oss igjen fra i fjor da.
I år satser vi på allsang på "dekk" fra kl 1600 til 1800 Gjøviksangen, Vazelina, Åge Aleksandersen osv. Trond Børresen og Stian Molstadkroken er forssangere, og har ansvaret for å ta med kopi av sanger til resten av gjengen.
Søndag 24.mai.
Båten er i Oslo kl 10.00 og toget går fra Oslo kl 11.07 og er på Gjøvik 13.07. Da er det godt å være hjemme igjen, og vi trenger noen dager med restitusjon.

12.mai
Exsena gikk i dag et meget godkjent løp etter lang pause og småforkjølelse den siste uka. Hun ble nr 3 på fine 1,17.5 på 2040 voltestart, det er en rekord forbedring med over to sekunder. Linda og kusken Rune Wiig var meget godt fornøyd med måten hun gikk på. De to som var foran var meget gode, men hun svarte meget bra opp inn mot mål da hun fikk hester opptil seg. Nå krysser vi fingrene for at hesten holder seg hel, og fremgangen fortsetter. Det blir start om en uke på Forus. Her har vi også fått første spor. Dette er en poengjakt, noe vi selvsagt trenger skal vi være med større løp fremover.

Comanche rapporteres pr dags dato å se meget fin ut, det økes på i trening denne uka, så blir det en ny og siste sjekk neste tirsdag 19.mai. Hvis da alt ser bra ut ser vi for oss start om ca 6 uker, men dette bestemmer selvsagt hesten selv.


5.mai
Exsena starter på Forus 12.mai. Løpet er stengt på 100`og det er 20 meter tillegg ved 30` og med en første premie på 12`. Der står hun nå inne i førstespor på voltestart med Rune Wiig, det kunne ikke blitt bedre. Hun har vært kanonfin i trening den siste tiden så forventningene er store, men det er noen gode i mot på tillegg. Vi må likevel ha lov til å ha ambisjoner etter det hun nå har vist i trening.

Comanche var sist uke på ny sjekk hos dyrlegen.Han hadde blitt mye bedre, men det satt fortsatt at litt i knea. Derfor fikk han en behandling til, noe de mente skulle gjøre han 100% frisk. Han trenes rolig om dagen, men er hele tiden i gang. Han skal til ny sjekk den 13.mai, hvis han da blir erklært frisk, økes treningen og vi satser på å være i gang om ca 5 uker. Hvis vi klarer det, kan vi få en meget spennende sommer og høst. Jeg spurte Gro Anita i går om hun fortsatt hadde tro på hesten ut fra det hun så om dagen. Da var hun veldig klar og tydelig, dette er en hest hun har stor tro på, han så bare dunderfin om dagen.

Torpa Jo ser fortsatt like fin ut, og står fortsatt hos Ole Peder i påventa av å få plass hos Gro Anita for det prøveprosjektet vi har snakket om. Dette drar ut, da plassen ikke ble like fort ledig som først antatt, men hesten går dit med en gang det blir er ledig stall plass .

28.april
 Exsena går i morgen rutineløp på Forus. Hvis fremgangen fortsetter og alt funker bra denne dagen, meldes hun for start på Forus 12. mai. og 19.mai. Vi krysser fingrene, Linda er i hvert fall meget optimistisk. Det kan også nevnes at hennes et år yngre bror Egon Sensation nå har vunnet to løp på rad i Øystein Tjomsland sin regi. Sist vant han på imponerende vis fra dødens på 16.8 full vei. Videre vil jeg også nevn at avkommet (3 års hoppe) etter søsteren til Exsena, Rita Sensation vant i Bergen sist uke på 1,16,6 full vei og volte. Det er imponerende. Pr.dags dato tror jeg det er norges beste 3 åring. En annen ting som er litt intr. å lese, er at moren til Exsena (Olympia Pride) selv ikke vant løp før enn som 5 åring, men da radet hun opp seiere. Kanskje følger Exsena i sin mors fotspor. Jeg har fortsatt troen på at vi har en skikkelig traver som vi ikke har fått sett hva det bor i enda, i tillegg har vi utvilsomt en spennende avlshoppe for fremtiden.Tvi tvi.


23.april
 Siste nytt:
Exsena gikk i dag hurtig på Forus, og for en tilbakemelding vi fikk. Hun gikk først kontrollert en 2000m på 1,25. Etter dette fikk hun en halvtime rolig. Så gikk hun en 2100m på 1,18,3, hvor siste tusen gikk på 1,18 og siste 500m på 1,14. Dette gjorde hun meget greit, og hadde hode foran en ny innkjøpt danske. Linda var helt i hundre når hun ringte meg, hun var meget overrasket over at hun skulle være så god alt nå. Vi krysser fingrene for at helsa holder, for her har vi nok en traver som det bor mer i enn hun har fått vist til nå!!

Comanche trenes rolig om dagen, men han virker smidigere og bedre enn tidligere, det blir kontroll onsdag 29.april, mulig det da blir små justeringer for så å være 100% klar til våren og sommeren. Dette er et talent sier Gro Anita.

Torpa Jo står fortsatt hos Ole Peder i påvente av at vi får plass hos Gro Anita, der vi skal prøve hennes opplegg en periode. Hesten ser ut som en milion om dagen, men det er de bakknea da.


14.april.
 Vel overstått påske. Siste nytt vdr hestene ble sendt ut pr sms i påsken.
Nå er påsken over og siste nytt om hestene er følgende:

Exsena virker å være skikkelig på gang, men må nok trenes en periode, Linda har kjørt henne i sin faste intervalløype og mener hun er for dårlig trent. Rett og slett dårlig kondis. Hun trenes på for fullt, og vi satser på start 19.mai, mulig før hvis det viser seg at hun kommer seg raskere enn først anntatt.

Comanche har i dag vært på Jarlsberg der han har blitt grundig sjekket opp. Der viste det seg at hesten hadde kraftig betennelse i begge bakknea. Disse ble tappet, og bedøvd for så å bli kjørt med. Da travet han som en klokke sa en meget fornøyd Gro Anita. Dette var veldig oppløftende, fordi dette er enkelt å behandle. Han ble i dag behandlet, og trenes rolig i fjorten dager for så ny sjekk. Hvis vi da får klarsignal trenes han for start i løpet av våren. Dette er en skikkelig traver i følge både Ole Peder og Gro Anita.

Torpa Jo står fortsatt hos Ole Peder, mens vi venter på plass hos Gro Anita. Når den tid kommer så blir han kjørt dit for å prøve hennes treningsmetode for å se om dette kan hjelpe. Vi krysser fingrene for alle hestene, Stall Bacalao går en spennende vår i møte, for ikke å snakke om årsmøteturen 22-24 mai, det blir en "høydare"!!!


27.mars.
 
Comanche  

Jeg var på møte i Oslo i går, og rakk da et besøk hos Gro Anita Nordby og hilste på Comanche. Det så veldig bra ut, men han sliter fortsatt med litt vondt bein.

Dette har nå tre professorer sett på, og det behandles med laser. Han er i trening, men trener litt roligere enn hvis han hadde vært helt frisk. Kommentaren til Gro Anita var at dette var en skikkelig traver bare han ble 100%. Vi krysser fingrene for at dette slipper taket.


 


 Exsena  

Hun var i dag inne på Forus til nytt hurtigjobb med Rune Wig, og sjekk hos dyrlege.  

Knea var nå helt fine, men det satt fortsatt litt i hovledd og koder, dette ble behandlet og hun skal inn til ny sjekk 7.april. Da satser vi på at hun er 100%, og målet er start i slutten av april. Hun må være i orden skal hun starte, for dette er hennes siste sjanse.  

Rune Wig hadde sagt at dette var en traver, da får vi bare håpe han har rett. Det er ingen tvil om at hesten har hatt veldig vondt den senere tid. og derfor dårlig resultater.

18.mars
Siste info vdr hestene:
Exsena har i dag vært hos en "superdyrlegen" i Stavanger området. Dyrlegen ringte meg etter undersøkelsen. Den måten de sjekker hestene på der er følgende, de kjører hurtig med hesten i banen. Dyrlegen kjører i bil ved siden av og vurderer utfra det han ser. Der han synes det ser ut som det er noe galt, går de inn å bedøver de aktuelle ledd for så å sjekke på nytt. Det viste seg for Exsena sin del, at hun hadde veldig store problemer med frambeina, skjelden de ser de så ille sa han. Dette er selvsagt ikke bra, men han mente det skulle være gode muligheter for å få henne frisk. Når de hadde bedøvd det som trengtes, og hun var 100% i travet hadde hun løpt noe voldsomt rundt på Forusbanen, han mente dette var hen hest som kunne kjøre inn mye penger fremover bare hun slapp disse store problemene. Hun blir behandlet i 6 ledd i tillegg til framkoder. Dette sier vel det meste om hvorfor hun ikke har orket den siste tiden, eller for å si på lang tid. Dette behandles med det som nå trengs og vi satser på en ny vår med henne.

Comanche har også problemer, men her er det høyre bakbein som gjelder, dette jobbes med, men der venter vi på tilbakemelding fra en ekspert som skulle se på bildene.

Som formann i Stall Bacalao har jeg trua på en ny vår!!

16.mars.
Da er de på plass.
Exsena på plass i Stavanger, og første rapport går på at det var en fin og velstelt hest Linda fkk overta. Første dagen har gått i hundre ute i luftegården med halen på  ryggen. Vi venter spent på fortsettelsen, Linda gleder seg veldig til å jobbe med hesten,noe som er et meget godt utgangspunkt. Hvis alt går etter planen blir det  start 7.april eller 14. april på Forus.

Comanche på plass på Jevnaker, og første rapport sier at hesten kjentes fin ut i dag, men at han fortsatt sliter med høyre bakbein, noen som nå sjekkes nærmere av diverse eksperter sånn at vi får fjernet dette en gang for alle. Gro Anita mente dette var en fin hest som hun så frem i mot å jobbe med. Hun kunne også melde at det var en hest med god kondisjon, dette etter å ha samenlignet med de andre hestene i tilsvarende løype. Det trenes på, men ikke alt for mye hardt inntil høyre bakbein er leget 100%.

12.mars.
Etter møte i Stall Bacalao denne uken, har vi bestemt oss for videre strategi med hestene:


Exsena Lifelines

Vi har bestemte oss for å flytte Exsena til Linda M.Larsen i Stavanger. Argumentasjonen for dette: Flotte treningsforhold i den tiden vi går inn i, vi har ingen tid å miste. I tillegg kjenner hun dette slaget godt, og har meget gode resultater å vise til på sine hester for tiden.


Torpa Jo

Han skal fortsatt stå hos Ole Peder der hesten får et eget opplegg tilpasset hans vekst problemer. Han skal kjøres lett med en til to ganger i uka frem til sommeren, for så å sendes på hingstebeite.


Høsten vil bestemme hva vi gjør videre, dette er en  meget flott hest som vi fortsatt håper på!

Comanche Mc Coy

Han flyttes til Gro Anita Nordby, som er en av Norges beste trenere for tiden. Dette er en hest som har vist stort talent lenge, men ikke vært kurrant den siste tiden. Dette er nå funnet ut av, og nå kan det trenes for fullt inn mot en forhåpentligvis spennende sesong.


Vi krysser fingrene for at vi får en god vår!!!

24.februar.
Denne dagen passet dårlig for mange, jeg kommer tilbake til ny dato for møte. Dette blir i uke 11, da jeg har vinterferie mye av neste uke. Vi satser på tirsdag 10.mars kl 20.00. i Samarbeidende Revisorer sine lokaler.


NB. Ole Peder har bestemt å gi seg som travtrener, dette er veldig beklaglig, men sånn er det.
Vi må videre og jeg jobber med flere alternativer, har fått svar fra flere meget gode trenere som vil ha hestene våre i trening. Vi må ta et møte i bygynnelsen av neste uke. Mitt forslag er møte mandag 2. mars hos meg kl 20.00 hvor vi blir enige om veien videre.


Siste nytt om hesten. Det gikk ikke alt for bra i helgen, Exsena hadde klar framgang og blir spennende å følge utover våren. Når deg gjelder Comanche var han ikke kurrant så han skal få en grundig helsesjekk før vi trener videre. Det er etter alt å dømme ikke noe alvorlig, men det er viktig at han er 100% sånn at han er klar for videre trening og start på våren.
20.februar
Status pr hest.
Exsena starter som vi alle vet på Biri i morgen, treneren har vært positiv til henne den siste tiden, men værforholdene ser ikke ut til å være på vår side denne gangen heller. Dette kombinert med spor 11 og sprint på Biri gjør det vel ikke til at vi ar for optimistiske i morgen. En god premie må være målet. Hun blir utstyrt med nye framsko i morgen, det kjøres med ankersko, det blir spennende. Vi krysser fingrene.
Comanche blir bare finere og finere i trening, treneren mener at dette kommer til å bli en bra hest bare vi får han 100%, noe han mener vi nærmer oss nå. Mulig det blir 3 års sølvløp på Biri søndag for å få en lett fin gjennomkjøring. Håper bare værforholdene spiller litt på lag.

9.februar.
Exsena hadde ingen stor dag på Biri fredag, men i følge kusken skal banen ta all skylden for dette. Hennes trav passer ikke på sånn type underlag. Det var forferdelig løst denne dagen. Neste start for Exsena blir lørdag 21.feb på Biri 1609 meter auto under 30 tusen i grunnlag, med 20 tusen i første. Dette går under V75 dagen på Biri. Treneren sier han skal trene henne meget hardt inn mot dette løpet, og prøve noe nytt utstyr så får vi se hva dette gir.
Det ble ikke noe sølvløp på Comanche søndag da værforholdene ikke var på vår side, men han virker mye bedre i trening om dagen.
4.februar.
Endelig er jeg tilbake. Hurtigjobb og prøveløp med Comanche ble ikke som vi hadde trodd, det viste seg at han ikke var kurrant, men dette jobbes det nå hardt med og han kjennes bedre ut i trening. Ole Peder mener fortsatt at dette er en bra traver, bare vi får han 100% i orden. Mulig det blir sølvløp på Biri søndag på Comanche. Han blir meldt og varmet, for så å avgjøre om vi kjører, dette gjør vi for å få et pent jobb sammen med andre hester.
Når det gjelder Exsena så er Ole Peder veldig optimistisk med tanke på fredagen, men alle travløp skal kjøres først, vi må bare håpe på det beste. Vi kunne jo fått et bedre spor, men dette får vi ikke gjort noe med. Vi krysser fingrene. Oppturen kommer nå!

21.januar.
Lørdag formiddag 24.januar på Biri blir det hurtigkjøring med både Exsena og Comanche(tidspunkt sendes ut på sms).
Her blir det mulig å se på hestene våre og ta sine betraktninger. Det er nå bestemt at vi starter på Momarken den 7.februar med Comanche. Ole Peder er så fornøyd med han i trening at han mener det kan være muligheter for en god premie, derfor start der. Veldig spennende, da dette er en del av vårserien for unghester i DNT med 30 tusen i første. Her er det også finale på Biri i april med 100 tusen i første.
Formann reiser til Italia for å gå Marcialonga på fredag, for så å reise videre til Østerrike for å gå Bank EM på ski, blir derfor borte fom. 23.jan. tom.2.feb. Vi krysser fingrene for at det går veien med hestene i mellomtider.

16.januar.
Endelig noe gledlig å rapportere om. Comanche og Exsena ser meget bra ut i trening om dagen, og det blir start i løpet av kort tid på begge faktisk. Ja dere hørte rett, start på begge.
Exsena meldes til Biri 6.feb. Står der fint inne i et løp og skal være godt preparert til dette løpet.
Det som sikkert vekker enda større oppmerksomhet er at
3 åringen vår alt skal starte. Kanskje litt før enn planlagt, men dette fordi treneren er så godt fornøyd med han i trening, og mener at vi bør starte. Det blir avgjort neste uke om vi starter i et 3 årsløp på Biri 30.jan. eller om vi melder til Momarken på V75 dagen i en ny vårserie for 3 åringer med 30tusen i første. Dette avgjøres etter hvor bra han går i hurtigjobbet på Biri neste uke.
Det er dette som er så spennende med unghester, og Ole Peder sier at hesten har kommet seg veldig etter at han kom til Toten. Vi krysser fingrene.
Når det gjelder Torpa Jo kommer jeg tilbake til mer info når jeg får rapport fra dyrlegen.
7.januar.
Status pr dag dato på hestene:

Exsena: Virker bedre enn noen gang i trening, og blir behandlet litt her og der for å være 100% når vi nå skal starte igjen. Det blir start i løpet av et par uker. Treneren er kjempe fornøyd med utviklingen på henne. Skal det nå løsne skikkelig tro?? Ikke glem at hun gikk 1,17,5 sist uten gallopp.

Comanche: Utvikler seg voldsomt om dagen og treneren mener vi har gjort et kupp. Hesten behandles litt her og der i tillegg til å trene jevnt å trutt. Det blir tur til Biri i midten av mnd. Blir det tidlige start tro? Treneren er veldig positiv. Her kan vi få en meget spennende vinter, vår og sommer.


31.desember
Torpa Jo blir hentet hjem til Toten lørdag 3.januar. De  ringte fra Kløfta og sa at dette var nødvendig. Torpa Jo var nå så pigg og kry at svømmetrening ikke var nok lenger. Dette er et godt tegn og det blir spennende å se hvordan han utvikler seg videre hos Ole Peder.

29.desember
Status på hestene pr dags dato.
Exsena: Hun feilet på Bjerke lillejulaften, men gikk 17,5 etter gallopp, noe som var klar fremgang. Hun raporteres å være litt øm flere steder etter denne starten og blir behandlet, men hun blir bare piggere og piggere derfor blir det spennende å følge med på neste løp. Satser på start om ca to-tre uker.
Torpa Jo: Han er det meget gode rapporter på fra svømmetreningen på Kløfta. Han har hatt en enorm utvikling under denne perioden der nede. Han er så pigg om dagen at svømmetreningen ikke tar nok på lenger. Dette er et meget godt tegn så han blir tatt hjem til Toten rett på nyåret.
Comanche Mc Coy: Fungerer veldig bra i trening om dagen og utvikler seg stadig. Dette er en meget spennende hest som vi forhåpentligvis får mye glede av. Blir det tidligere start en forventet?? Det kan være mye penger å kjøre om tidlig i 3 års sesongen også vet dere karer!

22.desember
Dagen før dagen kan det meldes om at Exsena har vært pigg i trening den siste uken. Treningen har også blitt skjerpet, og hun har fått flere skarpe intervaller som har gjort henne mye piggere. Exsena har også fått fjernet noen tenner, som gjør at hun har fått tilbake matlysten. Dette i tillegg til at hun i morgen blir utrustet med ankersko for første gang, gjør at det blir en veldig spennende lillejuleaften for oss i Stall Bacalao. Vi krysser fingrene og håper på en stor julegave i morgen.

16.desember
Endelig bra spor på Bjerke 23.desember V65 løp med kr 30.000.- i første og greier. Vi fikk spor 5 på volte, og det er kun 5 hester på strek. Dette blir spennende.
Ole Peder behandler hesten som bare det om dagen, og er optimist. Vi krysser fingrene, og håper dette går bra, og at vi ser en forbedret Exsena. Motstanden er ikke avskrekkene, kan dette kan bli en stor julegave for alle i Stall Bacalao på selveste lillejuleaften, er Bjerke vår lykkebane?!

14.desember
Ikke en alt for god dag på Biri fredag, Exsena gikk ikke mer enn akkurat sånn passe. Det viser seg nå etterpå at hun kjenner noe i frambeina, dette behandles, og vi satser på å starte igjen 23.desember på Bjerke. Dette er et løp over 2140m voltestart, stengt ved 68`og 20 meter tillegg ved 24`. Dvs at Exsena står fint inne i dette løpet på strek, vi krysser bare fingrene for at helsa holder, og at vi får et godt start spor denne gangen.

12.desember
I dag gjelder det..vinner Exsena?? Vi får se, de siste rapporter er gode. Vi ønkser hverandre lykke til med start og julebord.
Ellers kan vi skryte av over 1000 treff på siden vår siden oppstart for en mnd side, det er jo bare helt voldsomt bra, og tyder på at det er av interesse det som står her. Artig!

9.desember
Et kupp mener treneren, tiden vil vise om han har rett.
Comanche Mc Coy viser store ting i trening, hesten blir veldig spennende å følge. Se også flere nye bilder.
Exsena ser meget fin ut om dagen så vi krysser fingrene for fredagen, vi vinner denne gangen!!
Til julebordet fredag er følgende klare:
Terje E. Terje H. Terje B. Trond, Anders, Svein og Ole Marius, flere som skal være med? Har bestilt langbord!!

4.desember
Uflaks? Ja det kan en si, da vi de to siste startene har hatt henholdsvis 12 og 8 spor med Exsena, og om ikke det skulle være nok så ser det ut til at vi får 8 spor på Biri 12.des også. Det positive er at det ikke er flere enn 9 hester å runde.hehe

Skal vi prøve oss på et lite julebord 12.des på Biri karer??

Ellers kan det rapporteres at Torpa Jo er så pigg og kry om dagen at de  nå måtte begynne med mer alternativ trening.

Fikk to telefoner i dag av trenere vår som var MEGET positiv etter første treningstur med Comanche Mc Coy, dette kan bli veldig bra, lenge siden jeg har OPS så fornøyd, det lover bra.

3.desember
Det er med stor glede jeg kan presentere en ny hest i
Stall Bacalao, og ikke minst fire nye andelshavere.
Vi har gått til innkjøp av den meget talentfulle 2 åringen Comanche Mc Coy som gikk 1.25 som toåring nå i høst. En hest som ser veldig fin ut, ca 160 cm høy og fint muskelsatt.
Han har også en meget fin personlighet, med flott utstråling.

De fire nye andelshaverne i Stall Bacalao er:
"Toten Transport kara" Maarten Beck og Tom Strand, har de blitt påvirket av sjefen tro? Eller er det trusler på gang?
En "SR kar" til Thomas Hagen Alm, veldig bra sånn at regnskapet holdes i orden av tre "SR karer" i laget.
I tillegg har vi fått med en som kan holde tennene til både andelshavere og hester i orden, tannlege Håvard Aass.
En kjempegjeng som garantert vil glid rett inn i Stall Bacalao`s sin ånd.
Vi ønsker alle nye medeiere velkommen og lykke til!!

1.desember
Nei nei nei, fredag ble alt feil for Exsena, dårlige rygger og kraftig skjenert inn i siste sving gjorde sitt til at det ikke ble noe stor dag på Biri. Uten uhell er jeg sikker på at en trippleplass hadde vært realistisk. Det positive oppe i dette er at det ser ut som om hesten utvikler seg hele tiden. Det blir spennende å se hvor mye utvikling det er i henne, mye tyder på at det kan være en del. Vi satser på ny start på Biri fredag 12.desember. 2100m auto for norskfødte og stengt ved kr 22.000.- dvs at vi står perfekt inne, vi får bare håpe på bedre spor denne gangen. Samles vi da til et lite julebord karer??

28.november
I dag er den store dagen hvor vi vinner på Biri med Exsena!! Vi må jo være optimister. De siste rapportene tilsier at vi ikke skal være noe annet. Det virker meget lovende, men spor åtte kan by på problemer. Vi krysser fingrene og ønsker alle lykke til. Vi ses på sermoniplass! hehe

En annen ting, i dag har vi passert 600 besøkende på vår hjemmeside siden oppstart 11.november, det er meget bra!!

25.november
 Torpa Jo på bilde over, stortrives med svømmetrening. Ellers kan det sies at Exsena var meget fin i trening i går. Flere nye bilder på linke til venstre.

24.november
 Helgen nærmer seg og vi har starthest, siste nytt om Exsena, de er meget godt fornøyd med henne i trening, vi bør ver optimister til helgen. I den forbindelse samles også noen fra Stall Bacalao til et lite julebord med god mat og drikke på Biri fredag.
Når det gjelder Torpa Jo fikk jeg gode tilbakemeldinger på han i går, virker til å tåle svømmetreningen meget bra og er meget pigg og kry om dagen.

 21.november
  Nei nei... vi fikk spor 8 på Biri 28. november. Dette får vi ikke gjort noe med, men vi må i hvertfall gå for trippelplass. Motstanden er sånn passe, noen brukbare hester i mot, men muligheter hvis det klaffer med posisjonene under veis. Vi krysser fingrene og venter spent, særlig med tanke på den info vi får fra treneren om dagen, hesten er skikkelig på gang!!

 18.november
  Exsena har aldri vært bedre i kroppen, enn det hun er nå om dagen, Ole Peder mener hun begynner å sette seg rent kroppslig. Dette lover bra og vi melder på Biri 28.november som planlagt.
Torpa Jo stortrives fortsatt, det økes nå på med svømmetrening, da de har tatt det litt pent til å begynne med. Han ble litt muskulært sliten i starten noe som er vanlig, mens kondisjonen var bra. Han vokser veldig om dagen derfor er dette den perfekte trening i denne perioden. Det blir spennende å se etter noen uker.

 14.november
  Exsena rapporteres å være litt stiv å støl etter seiersløpet onsdag, men ikke noe mer enn normalt. Hvis alt går etter planen satser vi på å starte på Biri fredag 28.november. Dette er et løp for norskfødte 2100m auto kr 3000-32000.- i grunnlag.
Vi venter spent!

 12.november.
  I dag krysser vi fingrene for Exsena, hun har virket fin i trening de siste dagene og det går rykter om vinnerspill fra flere hold, la oss håpe de får rett, og god odds er det også!
Løp å kjøp vinner!! Lykke til!

JADA JADA!!! Vi vant som 22 oddser, dette var utrolig morsomt, og dette trengte vi, veldig fortjent for oss rundt hesten og særdeles trener som har gjort en kjempe jobb med hesten, grattis Ole Peder. Exsena gikk et bra løp etter lang pause. Hun lå som fjerde hest i andre spor inn i sist sving, og kom via sporene rundt svingen og inn på oppløpet, og tok seg forbi på streken. Jippi! Vi venter spent på fortsettelsen!
Over ser dere målfotobilde!
Vi hilser også til to av eierne som er på sydligere breddegrader, dere må feire med måte!!

11.november.
Exsena Lifelines starter på Bjerke den 12.nov. Hun er behandlet to ganger, og har fått det pent i trening over lengre tid, sånn at dette skal leges skikkelig. Ole Peder Synstelien har vært positiv til henne i trening den sist mnd. så dette blir veldig spennende. Hun virket meget fin på siste treningstur i dag, gikk i strikka som hun aldri har gjort tidligere.Vi krysser fingrene, nå er det vår tur!!!!

Torpa Jo har nå ankommet Kløfta for svømmetrening, og meldingen derfra er meget positive. Hesten oppførte seg eksemplarisk, de var rett og slett imponert over måten han tok dette på første gangen. Dette blir spennende.
Han skal i første omgang stå der i en til to mnd. så tar vi en evaluering, og finner ut hva vi gjør videre, vi akter i hvertfall å gjøre det som står i vår makt for at hesten skal bli så godt som mulig forberedt til det braker løs som to og treåring.
Se link under der Torpa Jo er nå:
 http://www.holthestesenter.com/hester.htm

Ingen kommentarer: