torsdag 19. mars 2015

Ny flott opptur med Cash Street

Fire av Stall Bacalao sine medlemmer tok turen inn til hovedstaden i anledning at Cash Street skulle ut i DNT's 4-årsserie. På papiret hadde han en fin oppgave og sto fint til på strek sammen med to andre hester.
Som seg hør og bør var stallens medlemmer innom Sigbjørn og hesten for å sjekke at alt sto bra til. Sigbjørn forsikret oss om at alt var i orden og han var meget godt fornøyd med det siste hurtigarbeidet de hadde gjort. Utviklingen av hesten var fin og han mente vi hadde en sjanse på seier i dag. (Rogalendinger er tydeligvis ganske nøkterne i sin optimisme.)Vi måtte selvfølgelig inspisere hesten selv og ut i fra hva vi så av ham i stallen så mente vi at hesten så fin ut. Fremdeles en liten tass, men som noen påstår, det er ikke størrelsen som er viktig.

Cash Street var meget rolig og har blitt en snill og omgjengelig hest. Kastreringen har gjort ham til en mye enklere hest å håndtere og dette er til det positive.Cash Street var meget rolig og har blitt en snill og omgjengelig hest. Kastreringen har gjort ham til en mye enklere hest å håndtere og dette er til det positive.Etter besøk i stallen var det en optimistisk gjeng som gikk opp i restauranten på Bjerke. Her ble det påfyll av mat å drikke før varmingen.Cash Street varmet fint og Høitomt var meget fornøyd. Hesten var nesten litt stri noe som for denne er en positiv endring.For å få avgårde starten så trengte de tre starter før alle startet reglementert. Cash Street håndterte dette fint, selv om man kunne se at han ble litt mere gira. Når endelig starten gikk så løste han som vanlig raskt og sikkert ut. Tok oppskriftsmessig teten og var aldri truet. Åpner første 500m på 18,2, første 1000m på 18.0 og ender i mål på 17,3, noe som gir en siste 500m på 15.0.

Det er aldri noen som er frempå å trykker på ham under løpet og med 400m igjen så  bare reiser han i fra resten av feltet. Går i mål uten å bli brukt i det hele tatt og Høitomt sitter bare helt rolig og lar hesten gå som han vil.  Vinner med over 20 meter til neste hest.
På seremoniplass blir det intervju og blomster. Presidenten i Stall Bacalao svarte høflig og presist på alle spørsmål som blir stilt. Intervjuet blir så langt at de rekker å skritte hesten fint ned igjen etter løpet. :-)

Høitomt uttrykker at dette kommer til å bli veldig bra fremover og han er svært fornøyd med utviklingen.


Vi gleder oss til å følge denne hesten fremover og begynner selvfølgelig å tenke litt mot hva som skjer på høsten. Har vi flaks og utviklingen forsetter så kan det hende vi sitter på en derbydeltaker.

Ingen kommentarer: