lørdag 28. mars 2015

Diamond Street i prøveløp

 I dag har ækspærten og deler av redaksjonen vært på Biri for å se på Diamond Street og hennes prøveløp. Det var med særs lave skuldre og forventninger vi ruslet ned i stallen for å se på halvsøstra til Golden Street.

I boksen sto ei lita og lett hoppe, men som forsåvidt ser ganske "fit" ut. Trener Helgestad oste ikke akkurat av optimisme, men det var viktig for oss at vi nå fikk se status på hoppa og ut i fra det legge veien videre.

Kai Johansen var satt opp som kusk, men han hadde tydeligvis ikke fått med seg at han skulle kjøre prøveløp. Jørn Morten Kvikstad stilte derfor opp på kort varsel. Snakk om flaks. Her fikk vi en kusk og hestekar som gir tilbakemeldinger. Toten Trav har slitt litt med å finne ut av hoppa, og nå kunne vi kanskje få innspill på hva som kunne være aktuelt å gjøre.

Han tok Diamond Street ut for varming  ca 45 minutter før løpet og kjørte noen runder med henne i rolig tempo. Som vanlig hoppet og galopperte hun litt og virket ikke helt konsentrert om det hun skulle gjøre. Men til tider så ga hun et mye mer positivt inntrykk enn vi var redde for. Det var da faktisk litt spenst i steget og var det ikke litt fart på bena innimellom også. Kan det faktisk bli traver av dette?

Litt av varmingen kan sees under her. Her går det sakte men dere kan ane hvilket steg hun har.De oppmøtte ventet spent på at hest og kusk skulle komme ned i stallen igjen. Var det håp for hoppa? Som vanlig gikk ækspærten rett på sak og spurte Kvikstad om det var håp eller om det bare var å slå ihjel. Her måtte vi få definitive svar! Kvikstad svarte: "Det må dere ikke finne på! Blir traver av denne. Jeg vet hva som må justeres på og må snakke med treneren.!" Kvikstad mente at hoppa sleit med at hun ikke svettet og dermed ikke ble kvitt slagstoffene i musklene. Dette førte til at hun ble stiv og støl og dermed fikk ubehag i muskulaturen. Galoppene kunne komme av at hun gikk å kjente på vondtene og dermed bant seg. Dette mente han at det var mulig å rette på, og at hun da kommer til å bli ganske så fin traver. Dette var virkelig positive nyheter.

Diamond Street og Jørn Morten Kvikstad
Vi ruslet litt lettere til sinns opp i restauranten for å bivåne prøveløpet. Hoppa hadde spor to på volta, men voltet fint og løste helt greit i fra start. Ble et par små galopper under veis, men hentet seg inn igjen enkelt og viste oss litt av hvilket potensiale hun har. Begge fremmøtte Stall Bacalao representanter var fornøyd med hva hun viste. Resultatet ble 1.21.4 og godkjent. Nå er det bare å få fjernet de siste problemene så vil vi få flere gode opplevelser på travbanen.

Det legges nå et løp sammen med Helgestad og Ole Peder Synstelien for å få i gang systemet. Det blir tett oppfølging i fra vår side og om ikke oppfølgingen blir som vi ønsker så kommer vi til å sette hoppa hos annen trener. Nå gir vi Helgestad, Synstelien og hoppa et par måneder for å komme til start. Da kan det bli mye morro.

Ferdig dusjet etter prøveløpet

Ingen kommentarer: