torsdag 12. februar 2015

Ny opptur

Redaksjonen tok turen inn til Bjerke i går for å overvære den sjeldne begivenheten med å ha to starthester samme da. Forventningene var justert til et middels høyt nivå, basert på fjorårets resultater og alle mentale nedturene vi fikk da.
Gledelig var det at for en gangs skyld var håpet om resultater skrudd for lavt.

I første løp skulle Cash Street gjøre sin andre start og for et løp. Sprettlett ut i fra start og travet første 800 meter alene laaaangt foran de andre da tilleggshestene ikke hadde noe å stille opp i mot vår startkanon. Cash Street tar fint i mot utfordrerne, men når Høitomt drar ørepluggene i nest siste sving så kommer galoppen. Nei!!!!!! Skal det gå slik igjen. Hesten taper teten og ender 40 meter etter feltet. Heldigvis er hesten kapabel og med Høitomt i vogna så tar de opp jakten. Dette er ikke tapt. Ekvipasjen tar raskt igjen feltet og uten respekt forserer de forover i feltet. Ut på oppløpet ligger de som tredjehest men hest og kusk nøyer seg ikke med det. Her er det seier som gjelder. Med god jobbing av kusk og hest ned oppløpet så er de to siste hestene forsert også. Den første seieren til Ready Cash avkommet er i boks. Her aner vi at vi vil få mye moro fremover. Kjempe jobb av kusk, trener og hest. Sigbjørn var svært blid på seremoniplass etter løpet. Her er en hest som han har jobbet mye med og hvor vi har måttet være tålmodige. Nå håper vi at hesten holder seg frisk slik at vi kan få våre oppturer og opplevelser i 2015.


Med allerede en seier innkassert og et bredt smil om munnen gikk turen ned til stallen for å hilse på dagens deltaker nummer to. Golden Street skulle ut igjen etter den fine seieren på Drammen. Cato Michelsen og Bente Halland har virkelig fått gjort noen riktige endringer på hesten. Tidligere så kunne Golden Street virke litt nervøs i boksen før løp. Han la på ørene når noen nærmet seg og var litt skvetten. Når redaktøren kom ned i stallen i går så sto han stort sett og sov. Virket svært avslappet og fornøyd med tilværelsen. Cato og Bente melder om en flink hest trener villig og gjør mye rett. Han sliter fremdeles litt med  noe låsinger i ryggen, men med en glimrende behandler i stallen hver dag så er dette noe som ikke setter hesten mye tilbake trenings og løpsmessig.

Igjen så hadde jo Golden Street fått et spor som ikke er av det gunstige slaget. Med syvende spor ute på vingen så var ikke utgangspunktet det beste og målet for dagen var trippelplass.
Tengsareid tar det rolig i fra start og legger seg finr til i køen. påå første bortre så ender han tredeje utvendig. Perfekt. Siste bortre trykker han til i tredjespor og ender andrepar utvendig. Avslutter i fin stil og tar en sikker tredjeplass. Gledelig å se at han virker fullstendig regulerbar og fungerer 100% i travet. Her er det bare å jobbe på og få hentet frem litt av fartsegenskapene igjen. Vi vil få det mye moro fremover med Golden Street også.


Det var en godt fornøyd redaksjon som satte seg i bilen etter kveldens løp. Nå blir det å se fremover og finne fine opplevelser på banen for hester og eiere.

Ingen kommentarer: